Pelerinaje mariane

SUA – Canada – Pelerinaj american 10-25 septembrie 2023

0

SUA – Canada – Pelerinaj american 10-25 septembrie 2023

Traseu: Toronto – Niagara – Detroit – Maria Stein – Washington – New York – Shelton – Montreal – Ottawa – Quebec, Montreal

Tarif: 2350 EURO

ZIUA 1. Duminica 10 sept.: Intalnire la Otopeni (plecari internationale) la ora 03:30 Bucuresti 06:25 – Frankfurt– Toronto 11.50. Preluare cu autocarul. Cazare. Sf. Liturghie in Catedrala Sf. Mihail. Tur de oras TORONTO cu ghid local:stadionul Rogers Center (fost Skydome), Piata St. Lawrence, Piata Nathan Phillips cu Primariile, cea veche si cea noua, Ontario Legislative Building, Eaton Center si portul.

ZIUA 2. Luni 11 sept.: Mic dejun. Croaziera pe Lacul Ontario cu Toronto Harbour Tours Inc. ( o ora: 15 euro, 13 euro peste 65 ani , elevi, studenti). Pauza de pranz in piața alimentară St. Lawrence. Ora 17.00 CN TOWER (30 euro; 25 euro (> 65 ani si <13 ani) la etajul 114= 447 m Turnul Național Canadian, un turn de telecomunicații de 553,33 metri înălțime. De la terminarea sa, în 1976, a fost cea mai înaltă structură din lume pentru o perioadă de 34 de ani. Plecare spre Niagara. Cazare.

ZIUA 3. Marti 12 sept.: Mic dejun. Cascada Niagara (130 km)–este numele colectiv dat celor trei cascade ce sfasie granita internationala dintre Canada si Statele Unite ale Americii, mai exact cea dintre Provincia Ontario si Statul New York, si care impreuna formeaza capatul sudic al defileului Niagara. Doua dintre cascade se afla in partea americana, American Falls si Bridal Veil Falls cu un volum al apei de 567.811 litri/secunda, in timp ce cea de-a treia „Horseshoe” Falls cu o cadere de 2.271.247 litri/secunda, o inaltime de 51 m si o lungime a coastei de 792 m, este situata in partea canadiana. Anual 13 milioane de turisti sunt atrasi de frumusetea maiestuoasa a acestei minuni a naturii unde vom face o croaziera cu vasul Hornblower pentru a asista de aproape la spectacolul memorabil oferit de zgomotul si ceata suvoaielor de milioane de litri de apa eliberati de la o inaltime de 51 m. Optional croaziera ( 23 euro adulti, 21 euro seniori si elevi). Traversam apoi granita in partea americana unde , admiram cele 3 cascade din punctele de belvedere: Terrapin Point, Luna Island și Prospect Point. Optional croaziera cu vaporul electric ( 21 euro adulti, 20 euro seniori si elevi). Plecare spre Lackawanna (42 km) Sf. Liturghie in sanctuarul national „Sfânta Fecioarã Maria a Victoriei”. Plecare spre, Erie ( 140 km cu croaziera 2 ore pe Lacul Erie). Cazare.

ZIUA 4. Miercuri 13 sept.: Mic dejun. Plecare spre Maria Stein.(480 km ). Sf. Liturghie. Maria Stein a fost Casa Mamă a Congregației Surorilor Prețiosului Sânge . Adăpostește una dintre cele mai mari, documentate colecții de relicve din Statele Unite și epicentrul istoricului Țara Bisericii cu vârf în cruce! Altarul adăpostește 1.200 de moaște ale Sfinților și Adevărata Cruce. Oameni din întreaga lume vizitează altarul pentru a explora și a se bucura de acest mediu bogat în sfințenie și istorie. Fondată în 1846, locația Altarului Maria Stein a fost a treia Mănăstire din zece construită de pr. Brunner în lumea nouă. Prima mănăstire din bușteni a fost înlocuită cu o structură de cărămidă permanentă în 1860. Zidul de cărămidă de la primul etaj al acestei mănăstiri este și astăzi vizibil, deoarece a fost transformat în curtea situată la vest de Altar. Plecare spre Columbus.(170 km). Cazare.

ZIUA 5. Joi-14 sept.: Mic dejun. Plecam spre Washington (650 KM ). Washington DC. Capitala Statelor Unite ale Americii inca din anul 1790, Washington-ul este inima experientei americane. Aici s-a scris istoria si s-au luat cele mai importante decizii, aici au trait si au murit presedinti si aici este casa spirituala a tuturor americanilor. Arhitectura orasului Washington este foarte variata. Sase dintre primele 10 cladiri din topul America’s Favorite Architecture din 2007 se afla in Districtul Columbia: Casa Alba, Catedrala Nationala din Washington, Thomas Jefferson Memorial, Capitoliul Statelor Unite, Monumentul lui Lincoln si Vietnam Veterans Memorial. Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic și modern sunt toate reflectate . printre cele sase structuri si multe alte edificii importante din Washington. Cazare la Days Inn by Wyndham Arlington.

ZIUA 6. Vineri 15 sept.: Mic dejun. Washington: Ora 9:00 Tur de oraș Washington cu ghid local. Se vizitează principalele obiective turistice: Casa Alba (exterior), Capitoliul Statelor Unite, Lincoln Memorial. Sf. Liturghie. In Bazilica Neprihanitei Zamisliri (ora 14.00). Cazare la Days Inn by Wyndham Arlington Pentagon.

ZIUA 7. Sambata 16 sept.: Mic dejun Plecare spre New York (370 km). Ora 14.00 sf. Liturghie in Catedrala Sf. Patrick . Optional ora 17.00, Empire State Building (1,5 km fatas de hotel. Deplasare cu metroul), cea mai inalta cladire din New York, cu o inaltime de 381 de metri si 102 etaje (41 euro adulti, 40 euro seniori si 24euro elevi), cu acces la puntea de observare de la etajul 86. Cazare la Manhattan at Times Square (4*).

ZIUA 8. Duminica 17 sept.: Sf. Liturghie in Catedrala Sf. Patrick. Tur panoramic de oras cu ghid local. (pietonal si cu autocarul).Va invitam sa descoperiti principalele atractii ale New York-ului: Times Square (350 m de hotel) – unul dintre locurile care fac New York-ul un oras care nu doarme niciodata, un loc plin de viata cunoscut pentru numeroasele teatre, cinematografe si reclame imense de pe Broadway; Catedrala Sfantul Patrick, una dintre cele mai mari catedrale catolice cladite in stil neogotic din SUA, sediul Episcopiei de New York; Rockefeller Center (650 m de hotel )- cladirea ce poarta numele prolificului om de afaceri John. D. Rockefeller Jr. este spatiul ce gazduieste 19 cladiri comerciale, ce se intind pe o suprafata de peste 85 de mii de metri patrati; Grand Central Station (1,6 km de hotel)- cea mai mare gara din lume (cu 44 de platforme pentru cele 67 de sine) este in acelasi timp unul dintre cele mai importante noduri feroviare din SUA; Wall Street din Manhattan,( 300 m de Trinity Church )un centru financiar important inca din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, sediul bursei americane New York Stock Exchange (NYSE), Ground Zero – fostul amplasament al Turnurilor Gemene World Trade Center; Battery Park – cel mai vechi spatiu public deschis din oras, de pe bulevardele sale lungi putandu-se vedea Statuia Libertatii; South Street Seaport – portul din New York unde s-au dezvoltat magazine luxoase si restaurante; Brooklyn Bridge – dupa ce s-a construit podul cu schelet de otel a fost cel mai lung din lume, astazi oferind o imagine impresionanta de ansamblu asupra orasului.Dupa masa optional croaziera la Statuia Libertății cu Insula Ellis ( 25 euro adulti, 20 euro seniori si elevi). Cazare Manhattan at Times Square (4*).

ZIUA 9. Luni 18 sept.: Mic dejun . Dimineata timp liber pentru cumparaturi. Dupa amiaza plecare spre Shelton (130 km), cu oprire la Catedrala St John The Divine – a patra ca dimensiuni dintre cele mai mari catedrale ale lumii; Cazare la hotel La Quinta by Wyndham New Haven- 400 Sargent Drive, New Haven, CT 06511. Liturghie si cina acasa, in parohia pr. CIPRIAN BEJAN.

ZIUA 10. Marti 19 sept.: Mic dejun (7.00). Plecare spre Montreal (600 km). Oratoriul St. Joseph, avand al doilea dom ca marime din lume (97 m) dupa San Pietro din Vatican,. Participare la sf. Liturghie. Cazare Hotel Montreal Metropolitain 4*. Optional cina (25 euro/pers.).

ZIUA 11. Miercuri 20 sept.: Mic dejun. Tur de oras cu ghid local. Bun venit in Montreal, un oras uimitor, in care influentele din Lumea Veche si modernitatea nord-americana se amesteca intr-un mod unic. Vom participa la un tur al orasului impreuna cu Valeriea Iancu si vom admira Vechiul Port, Biserica Notre Dame, (sf. Liturghie), cladire construita in 1829 in stil neogotic, cunoscuta si sub denumirea de „capela nuntilor”, aici casatorinduse in 1994 si Celine Dion. Turul continua cu si se incheie cu o oprire in parcul Mount Royal. Nu uitati aparatele foto pentru imortalizarea panoramei superbe oferite de punctele de belvedere ale parcului. Croaziera (optional) cu Bateau Mouche. (Adult = 25 euro ,Student (14+)/Senior (60+) = 22 euro, Copil (5-13) 10 USD = 9 euro ) Cazare Hotel Montreal Metropolitain 4*. Optional cina (25 euro/pers.).

ZIUA 12. Joi 21 sept.: Excursie la Ottawa, (200 + 200 km), capitala Canadei. Tur de oras:Colina Parlamentului, bulevardele largi cu case victoriene, Canalul Rideau, politia calare sunt cliseele clasice ale acestui oras bogat in muzee si cladiri frumoase. Pe parcursul turului de oras trecem pe langa Palatul Parlamentului, Strada Sparks, Rideau Hall–locul de resedinta si lucru al fiecarui guvernator general incepand din 1867, Canalul Rideau–cu o lungime de 202 km si Ferma Experimentala de Agricultura. Piata By Ward este una dintre atractiile principale ale orasului, un loc grozav pentru servirea cinei, shopping si locul ideal pentru a degusta delicioasele Beavertails. Bogat in istorie, orasul abunda in muzee educationale, de la Muzeul Stiintei si Tehnologiei, Galeria Nationala de Arta pana la Muzeul Civilizatiei care pastreaza dovezi existentiale mai vechi de 10.000 de ani de cultura, istorie si pre-istorie Canadiana. Cazare Hotel Montreal Metropolitain 4*. Optional cina (30 euro/pers.).

ZIUA 13. Vineri 22 sept.: Mic dejun. Plecare spre Quebec , cu tur de oras. (260 Km). Fondat de catre exploratorul francez Champlain la inceputul Sec al XVII-lea. Este singurul oras nord-american care si-a pastrat fortificatiile care inconjoara centrul vechi inclus in Patrimoniul UNESCO. Incepem turul de oras cu ghid local cu Piata Armelor, Castelul Frontenac, Terasa Dufferin, Grand Allee–una dintre cele mai populare artere din Quebec, Dealurile lui Abraham-cu vedere spre Citadela, Palatul Parlamentului si Basilica Notre Dame. Veti fi incantati de Cartierul Petit Champlain, cel mai vechi cartier comercial din America de Nord. Stradutele lui pavate si numeroasele boutique-uri si bistrouri atrag turisti din lumea intreaga. Cazare la Quebec.

ZIUA 14. Sambata 23 sept.: Excursie la Baie-Sainte-Catherine, (200 km) pentru croaziera (2,5 ore = cca.70 euro) pentru a vedea balenele. La intorcere manastirea Sainte-Anne-de-Beaupré Shrine (30 km de Quebec) cu participare la sf. Liturghie.Cazare la Quebec.

ZIUA 15. Duminica 24 sept.: Mic dejun. Punem bagajele in autocar. Participare la Sf. Liturghie in Basilica Notre Dame Quebec. Deplasare la aeroportul din Montreal pentru zbor: 18:40 – Viena 08:45 / Viena 10:00 – Bucuresti 12:40 (luni 25 sept.).

Tariful include:

 • Transport avion Bucuresti – Toronto, Montreal – Bucuresti
 • Transport autocar turistic in Canada si SUA
 • Tururile de oras cu ghizi locali
 • 14 cazari la hotelurile mentionate in program
 • Masa conform programului
 • Asigurare medicala
 • Brosura pelerinului
 • Ghid insotitor si preot

Tariful nu include:

 • Programul optional mentionat in program
 • Alte servicii individuale

Observatii:

 • Se va avea in vedere faptul ca suntem in pelerinaj si vom participa zilnic la liturghii, impreuna cu preotul grupului, ne vom ruga si vom canta folosind brosura pelerinului primita la plecare
 • Se acorda asistenta pentru obtinerea vizei SUA

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑