Grecia

Pelerinaj in Grecia 08-16 octombrie 2017. Marii Sfinti Vindecatori de boli grave

0

Pelerinaj in Grecia 08-16 octombrie 2017. Marii Sfinti Vindecatori de boli grave

Sf. Dumitru, Sf.Spiridon, Sf. Gherasim, Sf. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu

Salonic (SF. DUMITRU) – Corfu (SF. SPIRIDON) – Kefalonia (Sf. GHERASIM) – Corint (Sf. Patapie) – Eghina (SF. NECTARIE) – ATENA – NEA MAKRI (Sf. Efrem cel Nou) – EVIA (Sf. Ioan Rusul) – KATO XENIA (Braul MAICII DOMNULUI)

Perioada: 08.10-16.10.2017 (7 nopti/9 zile)

Pret: 395 euro/pers. + 85 euro/pers. taxe feribot pentru turisti si autocar.
Early Booking 25 euro/pers. pentru plata integrala pana la 31.07.2017.

Grup minim 40 de platitori. Pentru numar mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.
Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Rm. Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti.
Transfer gratuit, pentru grup mai mare de 12 persoane, din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Tg. Frumos, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Roman.

Ziua 1-2 (D 08.10 – L 09.10.2017)
Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Thessalonik – Kalambaka (1250 km)

Imbarcarea in autocar, ora 13:00, din Bacau, parcare hotel Moldova. Imbarcare din Bucuresti, ora 17:30, din Parcare Parcul Timpuri Noi. Se circula pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas catre Complexul Monahal de la Meteore, cu scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi. care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de Icoane din Kalampaka. Urcam spre Complexul Monahal Meteora (manastiri din secolele XIII-XIV). Vizitam Marele Meteor (3 euro/pers) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 euro/pers.). Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere.

Cazare Kalambaka, hotel 3*.

Ziua 3 (Ma 10.10.2017)
Kalambaka – Igoumenitza – Corfu (200 km)

Mic dejun. Ne continuam traseul catre Igoumenitsa (traversare cu feribotul) – Insula Corfu (Kerkyra). Avem ocazia sa ne inchinam la Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa, Biserica Sf. Spiridon, moastele sfantului (vindecator de cancer si alte boli grave). Dupa amiaza plimbare in atmosfera venetiana a capitalei insulei. Optional, Excursie la Palatul de la ACHILION (15 euro/pers).

Cazare hotel 2-3* in Corfu.

Ziua 4 (Mi 11.10.2017)
Corfu – Igoumenitza – Parga – Preveza – Lefkada – Fiskardo – Kefalonia (250 km)

Mic dejun. Trecem din nou pe continent cu feribotul si ne deplasam catre Lefkada, insula consemnata de Strabo cu numele de Leucas, a 4-a ca marime din arhipelagul ionic. Ajungem in Insula Lefkada, vizita la Manastirea Faneromeni si Muzeul Ecleziastic al manastirii dupa care facem pauza de pranz in Nidri – frumoasa statiune la o aruncatura de bat de Skorpios, insula vestitului armator grec Onasis. Continuam catre portul Vassiliki de unde ne imbarcam pe feribot cu destinatia Fiskardo, Insula Kephalonia.

Cazare Hotel 3* in Argostoli.

Ziua 5 (J 12.10.2017)
Kefalonia (Markopoulos) – Poros – Killini – Patras (180 km)

Mic dejun. Avem ocazia sa ne curatim sufleteste la Biserica Maicii Domnului Sf. Maria cu serpi careia i se inchina serpii apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea unde se afla si maicute romance, SF. GHERASIM izgonitor de demoni. Ne indreptam spre Poros, portul de unde vom trece pe continent cu feribotul si ne indreptam spre cazare, nu inainte de a ne inchina la mostele Sf. Apostol Andrei – cel intai chemat, Apostolul romanilor.

Cazare Rodini – Hotel Rodini Beach 3* pe plaja.

Ziua 6 (V 13.10.2017)
Patras – Corint – Teodora de la Vasta – Atena – Insula Aeghina

Mic dejun. Ne spunem rugaciunea de dimineata la Manastirea Sf. Patapie.Traseul nostru continua prin Peninsula Peloponez catre Sf. Teodora de la Vasta.

Legendele locului marturisesc cum ca un rau al zonei si-a schimbat traseul, ajungand astfel sa treaca chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au inceput sa creasca din acoperisul bisericii, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii. Sute de ani au trecut, insa radacinile tot nu se vad.

Ne indreptam spre Pireu, imbarcarea pe feribot spre Insula Aeghina. unul din cele mai iubite locuri de pelerinaj din Grecia – Manastirea Sfintei TREIMI – Sf. Nectarie – Taumaturgul (mare vindecator de cancer si alte boli grave). Manastirea Sf. Ecaterina. In masura in care timpul o permite vom poposi cateva clipe si la Biserica St. Mina si Sf. Nicolae.

Cazare hotel 2-3*, in Atena/Insula Aeghina, Agia Marina.

Ziua 7 (14.10.2017)
Insula Aeghina–Atena-Nea Makri-Insula Evia

Mic dejun. Traversare cu feribotul Insula Aeghina – Pireu. Tur scurt de oras Atena: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. Plecare spre Nea Makri unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou – numit si „Grabnic ajutator in toate nevoile” – martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Trecem podul spre Insula Evia si ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu.

Cazare hotel 2-3* Insula Evia – Loutras Edipsos.

Ziua 8 (15.10.2017)
Insula Evia – Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tembi – Paralia Katerini

Mic dejun. Trecem cu feribotul si vizitam pe drum BONUS – Manastirea Kato Xenia (cu maicute romance) care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca, si doua parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi (in pasaj se afla bazar ieftin de icoane). BONUS – Manastirea Sf. Dionisie – Muntele Olimp (Sf. Dionisie,cel care a ctitorit manastirea crestinape Muntele Zeilor, ajutand poporulcare avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi trecuta sub patronajul UNESCO.

Cazare hotel 3*/apartament in Salonic/PARALIA Katerini.

Ziua 9 (16.08.2017)
Paralia Katerini – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau

Mic dejun. Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe – construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu, cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Functie de programul Manastirii si timpul disponibil, mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – localitatea de destinatie. Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa.

Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Tarif: 395 euro/persoana/loc in dubla/tripla + 85 euro taxe feribot.
Grup minim 40 de platitori. Pentru numar mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.

Servicii incluse în preţ

 • transport autocar licentiat, clasificat, cu aer conditionat (taxa inchiriere, combustibil intern/extern, taxe tranzit vama, taxe autostrazi, taxe parcare, asigurare RCA, asigurare turisti si bagaje, diurne soferi);
 • transport cu feribotul Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza;
 • transport cu feribotul Vassiliki – Fiskardo;
 • transport cu feribotul Poros – Kyllini;
 • transport cu feribotul Pireu – Aegina – Pireu;
 • transport cu feribotul Agiokampos – Glifa (Evia);
 • 1 noapte cazare, in camere duble, triple, hotel 3* in Kalambaka;
 • 1 noapte cazare, in camere duble, triple, hotel 2-3* in Corfu;
 • 1 noapte cazare, in camere duble, triple, hotel 2-3* in Kefalonia, Agrostoli;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 2-3* in Rodini Beach, pe plaja, in Patras;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 2-3* in Atena/Insula Aeghina;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 2-3* Loutra Edispou, in Insula Evia;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 3* in zona Paralia Katerini, apartamente/garsoniere ;
  (cazarea se face in camere cu 2/3 paturi, TV, baie cu dus, minifrigider)
 • vizitele cuprinse in program;
 • ghid-preot insotitor;
 • Bonus – vizite: Kato Xenia, Sf. Dionnisie.

Nu sunt incluse

 • Asigurarea medicala (optionala 23-38 lei);
 • Taxele pentru turisti si autocar pentru 7 ferybot-uri, insotitor grup = 85 euro;
  OPTIONAL – pachet – 5 cine – 55 euro– se achita la autocar
  Taxe feribot in interiorul insulei Kefalonia (aprox. 3 euro/sens) in functie de programul de vizite la hram – se achita la ghid la fata locului;
 • Intrarile la obiective turistice;
 • Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret;
 • Alte mese decat cele indicate la servicii incluse in pret.

Termene de plata

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii;
 • Oferta early booking, se achita integral in intervalul de timp mentionat in program.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

Conditii de anulare/penalizari:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa utilizati acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑