Grecia

Pelerinaj în Grecia 5-11 Nov. 2021. Hramul Sf. Nectarie

0

Pelerinaj în Grecia 5-11 Nov. 2021. Hramul Sf. Nectarie

Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu, Sf. Dionisie, Sf. Parascheva

Este aproape singurul Sfant a carui infatisare o cunoastem „de la propria sa persoana”, infatisare in care i se oglindeste lumina launtrica. Vederea  duhovniceasca este cea care poate descoperi in persoana preasmeritului monah din Egina un mare Parinte al Bisericii, care este impodobit  cu harul savarsirii minunilor.

Perioada: 05-11.11.2021 (5 nopti /7 zile)

Pret: 299 Euro/pers. loc in camera dubla/tripla; 80 euro/pers. supliment single.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Ramnicul Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti

Zilele 1-2 | 05-06.11.2020: Bacau – Bucuresti – Sofia – Salonic (950 km)

Plecare din Bacau parcare Stadion Municipal, orele 15:30. Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Rm. Sarat, Buzau si Bucuresti orele 20:30, parcare Gara de Nord la coloane (vis-a-vis de Ministerul Transporturilor). Deplasare pe ruta Bucuresti – Ruse – Sofia – Promachonas cu traversare Bulgaria noaptea. Sosire in Grecia in cursul diminetii. Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia), Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Functie de programul de vizitare a Manastirii, mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Cazare hotel 3* in Salonic.

Ziua 3 | 07.11.2021: Salonic – Valea Tembi – Kalambaka (240 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Valea Tembi, pentru a vizita celebra biserica din secolul XIII sapata in stanca, inchinata Sfintei Mucenite Paraschevi din Roma, protectoarea nevazatorilor. De la izvoare vom lua apa tamaduitoare folosita la vindecarea celor bolnavi,apoi ne continuam calatoria spre Kalambaka, orasul asezat intre munti – poarta de intrare spre Complexul Monahal de la Meteora, al doilea cel mai mare centru monastic ca dimensiune si importanta dupa Sfantul Munte Athos din Grecia, aflat in Patrimoniul UNESCO. Din cele 24 de manastiri, schituri, chilii si pesteri construite de monarhi in secolele IX-XI pe varfurile greu accesibile ale stancilor, vom pasi in 1-2 dintre cele sase manastiri ramase active astazi, in functie de programul acestora: Marele Meteor (3 Euro/pers.) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 Euro/pers.). La coborare, ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele in stil bizantin, la Atelierul de Icoane din Kalambaka. Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere. Cazare Hotel 3* in Kalambaka.

Ziua 4 | 08.11.2021: Kalambaka – Trikala – Lamia – Atena – Pireu – Insula Aeghina (360 km)

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si pornim catre Atena. Optional, in functie de timpul avut la dispozitie facem un tur panoramic (din autocar) al centrului capitalei Greciei: Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua), Palatul Parlamentului cu Mormantul soldatului necunoscut, Piata Syntagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia. In Pireu imbarcare pe ferryboat, ora 15:30 (1,5 ore) pentru Insula Aeghina – Agia Marina si vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul. Participam la Hramul Sfantului Nectarie. Seara vom fi prezenti la procesiunea mutarii capului Sfantului in catedrala de jos. Vecernia Mare. Sfanta Liturghie de noapte (optionala). Slujba inchinata Sfantului Nectarie, mare facator de minuni si la procesiunea cu racla cu Sfintele Moaste. Manastirea Sfanta Treime, ctitorie a Sfantului Nectarie (1846-1920), unul din cei mai venerati si iubiti sfinti ortodocsi greci contemporani, a fost ridicata pe dealul Xantos intre 1904-1910 pe ruinele unei foste manastiri bizantine vechi. Cazare hotel 3* Agia Marina, Insula Egina.

Ziua 5 | 09.11.2021: Insula Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia – Loutra Edipsou (180 km)

Mic dejun. Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul – ne inchinam la moastele Sfantului Nectarie, puse in mijlocul bisericii (capul) si intr-un paraclis (mana sfantului). Slujba Sfintei Liturghii. Revenim in portul Aeghina pentru imbarcare pe ferryboat si traversare inapoi in Pireu, ora 12:30. Deplasarea catre Insula Evia, cu scurta oprire la Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor de la Nea Makri, pentru a ne inchina la moastele Sf. Efrem cel Nou – numit si Grabnic Ajutator in toate nevoile (in functie de orarul manastirii si de timpul avut la dispozitie). Ne vom inchina aici, in Biserica Buna Vestire, care gazduieste Moastele Sf. Efrem cel Nou, calugar in aceasta manastire in secolele XIV-XV, mare facator de minuni, ocrotitorul celor dependenti de droguri, a celor cuprinsi de depresiesi a celor deznadajduiti. Moastele au fost descoperite in 1945 datorita unor viziuni ale maicii Macaria si ale altor credinciosi. In apropiere inca se mai vedecopacul in care Sfantul si-a gasit sfarsitul martirizat si spanzurat de otomani pentru a renunta la credinta. Plecam de la Nea Makri catre Insula Evia, a doua insula ca marime dupa Creta, legata de continent printr-un pod suspendat pe cabluri, la Chalkida. In Prokopi, se afla Manastirea cu Moastele Sf. Ioan Rusul, nascut in 1690 in Ucraina, fost soldat cazut prizonier si vandut sclav la otomani, moastele fiind acoperite cu o masca de aur si facatoare de minuni. Cazare hotel 3* in Evia, Loutra Edipsou.

Ziua 6 | 10.11.2021: Loutra Edipsou – Agiokampos – Glyfa – Muntele Olimp – Paralia Katerini (210 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Manastirea Cuviosului David, ridicata de acesta in secolul al XVI-lea pe ruinele unei biserici mai vechi distrusa de turci, si care are hramul Schimbarea la fata a Mantuitorului. Din portul Agiokampos traversam cu ferryboat-ul 30 min. catre Glyfa. Ne oprim in apropiere de Amiros pentru rugaciune si inchinare la Manastirea Kato Xenia ce adaposteste doua parti din Braul Maicii Domnului, dar si o icoana facatoare de minuni posibil pictata de Sfantul Evanghelist Luca – Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului Straina. Functie de timpul disponibil, BONUS: Manastirea Sf. Dionisie – Muntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastirea crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521; se afla pe lista de asteptare pentru a fi trecuta sub patronajul UNESCO). Ne indreptam catre Paralia Katerini. Cazare Hotel 3* in Paralia Katerini.

Ziua 7 | 11.11.2021: Paralia Katerini – Salonic – Kulata – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau (1000 km)

Mic dejun. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti -Bacau. Pe traseu, vizitam Manastirea Sf. Ioan de Rila, întemeiata in sec al X-lea de catre Sf. Ioan – cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie (optional – 15 Euro). Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Pret: 299 Euro/pers. loc in camera dubla/tripla; 80 Euro/pers. supliment single.

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
– Transport cu autocar licentiat
– Vizitele cuprinse in program
– 5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
– Ghid insotitor din partea agentiei si preot insotitor
– Taxe feribot: Pireu – Aeghina – Pireu / Agiokampos – Glyfa
– Excursiile la Manastirea Kato Xenia / Souroti – Sf. Paisie Aghioritul
– Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
– Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)
– Asigurare medicala si storno
– Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA:
– 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
– 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
– 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
– 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑