Grecia Pelerinaj Kefalonia

Pelerinaj în Grecia 12-20 Aug. 2022. Minunile Maicii Domnului în Kefalonia

0

Pelerinaj în Grecia 12-20 Aug. 2022. Minunile Maicii Domnului în Kefalonia

Sf. Dumitru, Sf.Spiridon, Sf. Gherasim, Sf. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu

In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului Langouvarda este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.

Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august pleacă.

 • Kefalonia – august – Minunea cu serpii cu cruce in frunte care se inchina la icoana Maicii Domnului
 • Kefalonia – august – Minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului

Salonic (Sf. Dumitru) ­­– Corfu (Sf. Spiridon) – Kefalonia (Sf. Gherasim) – Corint – Eghina (Sf. Nectarie) – Atena – Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou) – Evia (Sf. Ioan Rusul si Sf. David) – Kato Xenia (Braul Maicii Domnului) – Paisie Aghioritul.

Perioada: 12.08-20.08.2022 (7 nopti/9 zile)

Pret: 480 Euro/pers. loc in camera dubla/tripla cu taxe ferryboat incluse; 140 Euro/pers. supliment single.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti

Transfer gratuit, pentru minim 6 persoane din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Piatra Neamt, Roman.

Zilele 1/2 | 12/13.08.2022: Bacau – Bucuresti – Salonic (950 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 15:30 la Bacau, parcare Stadion Municipal. Deplasare pe pe ruta Bucuresti – Ruse – Sofia – Promachonas cu traversare Bulgaria noaptea. Sosire in Grecia in cursul diminetii. Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia), Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Functie de programul de vizitare, mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul (BONUS). Cazare in Salonic.

Ziua 3 | 14.08.2022: Salonic – Igoumenitsa – Insula Corfu – Igoumenitsa (420 km)

Mic dejun. Plecam spre Igoumenitsa. Trecem cu ferryboat-ul cu imbarcare la ora 11:15 si sosim in insula Corfu la ora 13:00. Vizitam frumoasa capitala a insulei si ne vom inchina la moastele Sfintei Imparatese Teodora si la moastele Sfantului Spiridon. La ora 16:45 ne imbarcam pe ferryboat (cca 1,45 h) si revenim in portul Igoumenitsa. Debarcare la ora 18:30. Ne imbarcam in autocar si ne deplasam spre cazare. Cazare in zona Igoumenitsa.

Ziua 4 | 15.08.2022: Igoumenitsa – Patras (300 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Patras unde ne vom inchina la moastele Sf. Apostol Andrei – cel intai chemat, Apostolul romanilor. Timp liber pentru plaja. Cazare in Patras.

Ziua 5 | 16.08.2022: Patras – Killini – Kefalonia (Poros) – Patras (150 km)

Mic dejun la pachet. Ne indreptam spre Killini. Luam ferryboat-ul spre Kefalonia (port Sami – Kefalonia Lines) cu imbarcare la ora 06:30. Ajungem in Poros (Kefalonia) la ora 08:00. Ne indreptam spre Markopoulos unde participam la slujba in Biserica Maicii Domnului careia i se inchina serpii apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea Sf. Gherasim izgonitor de demoni, unde se afla si maicute romance. Revenim cu ferryboat-ul la Killini, cu imbarcare din portul Poros la ora 17:00 si debarcare pe continent la ora 18:30. Cazare in Patras.

Ziua 6 | 17.08.2022: Patras – Corint – Atena (210 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Canalul Corint. Scurt popas pentru fotografii. Bonus – ne inchinam la Manastirea Sf. Patapie din Loutrakis. Continuam deplasarea spre Atena. Tur de oras Atena, panoramic (din autocar, cu prezentarea principalelor obiective turistice din centrul istoric: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma; ne indreptam spre Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua). Este posibil sa prindem si schimbarea Garzii Evzoni din fata Parlamentului in Piata Syntagma. BONUS – vizita la Mitropolia din Atena. Cazare in Atena.

Ziua 7 | 18.08.2022: Atena – Pireu – Aeghina – Nea Makri – Insula Evia (130 km)

Mic dejun. Mergem apoi spre Pireu cel mai mare port al Greciei – ferryboat spre Insula Eghina, cu imbarcare la ora 09:00 si debarcare in Aeghina la ora 10:30. Vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Manastirea cu moastele Sfantului Nectarie – Taumaturgul (vindecator de cancer si alte boli grave). Ferryboat Aeghina (ora 14:45) – Pireu (16:15). Continuam deplasarea si ne indreptam spre Nea Makri, unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou – numit si Grabnic ajutator in toate nevoile – martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Trecem podul spre Insula Evia. Cazare in Insula Evia.

Ziua 8 | 19.08.2022: Evia – Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tempi – Salonic (250 km)

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Vizitam Manastirea Cuviosului David. Ne imbarcam pe ferryboat Agiokampos – Glyfa. Revenim pe continent si vizitam pe drum (BONUS) Manastirea Kato Xenia (cu maicute romance) care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si 2 parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa dea nastere. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi (in pasaj se afla bazar ieftin de icoane). Cazare in Salonic.

Ziua 9 | 20.08.2022: Salonic – Manastirea Rila – Bucuresti – Bacau (1020 km)

Mic dejun. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Bacau. Pe traseu, vizitam Manastirea Sf. Ioan de Rila, întemeiata in sec al X-lea de catre Sf. Ioan – cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie (optional – 15 Euro). Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Tarif: 480 Euro/pers. loc in camera dubla/tripla taxe ferryboat incluse; 140 Euro/pers. supliment single.

Servicii incluse

 • Transport autocar licentiat
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3*
 • Ghid/preot din partea agentiei
 • Toate traversarile cu feribotul din program
 • Excursiile la Kato Xenia, Manastirea Sf. Patapie Loutrakis, Souroti – Paisie Aghioritul

Excursii optionale

 • Excursie si vizita la Manastirea Rila din Bulgaria: 15 Euro/pers., minim 40 platitori

Nu sunt incluse

 • Pachet 5 cine: 55 Euro
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea
 • Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor)
 • Asigurare medicala&storno si anticovid care poate fi emisa in agentie

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
– 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
– 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
– 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
– 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF NON-REFUNDABLE

TERMENE DE PLATA:
– 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
– 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2022).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2022);
– 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2022).

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑