Grecia

KEFALONIA. Pelerinaj în Grecia 13-20 Aug. 2023

0

KEFALONIA. Pelerinaj în Grecia 13-20 Aug. 2023

Sf. Dumitru, Sf.Spiridon, Sf. Gherasim, Sf. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu

In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului Langouvarda este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.

Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august pleacă.

 • Kefalonia – august – Minunea cu serpii cu cruce in frunte care se inchina la icoana Maicii Domnului
 • Kefalonia – august – Minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului

Salonic (Sf. Dumitru) ­­– Corfu (Sf. Spiridon) – Kefalonia (Sf. Gherasim) – Corint – Eghina (Sf. Nectarie) – Atena – Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou) – Evia (Sf. Ioan Rusul si Sf. David) – Kato Xenia (Braul Maicii Domnului) – Paisie Aghioritul.

Perioada: 13.08-20.08.2022 (7 nopti/8 zile)

Pret: 565 Euro/pers. loc in camera dubla/tripla cu taxe ferryboat incluse.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti

Transfer gratuit, pentru minim 6 persoane din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Piatra Neamt, Roman.

Zilele 1/2 | 13/14.08.2023: Bacau – Bucuresti – Salonic – Kalambaka (1080 km)

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 15:30 la Bacău, parcare Stadion Municipal. Ne indreptam spre Surotti si ne inchinam la mormantul Sfantului Paisie Aghioritul. Revenim la Thessalonik – unde vizităm Biserica Sfântului Dimitrie (ne închinam la moaștele Sf. Dimitrie – Izvorâtorul de mirși la moaștele Sfintei Anisia), Catedrala Metropolitană – moaștele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul în Salonic: Biserica Sfânta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moaștele Sfântului Vasile cel Nou și Biserica Sf. Gheorghe (construită pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserică creștină din Grecia, Turnul Alb – simbolul orașului, Arcul lui Galeriu. Scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi, care adăpostește izvorul ajutător bolilor de ochi. Plecăm spre Kalambaka, oraș situat la “poalele” Meteorelor (1.100 stânci cu forme și dimensiuni diferite), al doilea centru religios al Greciei (după Muntele Sfânt Athos) și obiectiv de renume mondial, inclus în patrimoniul UNESCO. Cele 24 de mănăstiri datând din sec. XIV-XVI, domină de la înălțimea stâncilor pe care sunt construite întreaga câmpie a Thessaliei, oferind o experiență unică. Cazare în Kalambaka.

Ziua 3 | 15.08.2023: Kalambaka – Patras (320 km)

Ne îndreptăm spre Patras unde ne vom închina la moaștele Sf. Apostol Andrei – cel întâi chemat, Apostolul românilor. Sfântul Andrei a fost fratele Sfântului Apostol Petru și ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul, prima persoană chemată la slujirea apostolească și primul dintre Apostoli care a vestit că Hristos este Mesia. Sfântul Andrei a murit ca martir în Patras. Deși nouă ne este cunoscută tradiția care afirmă că Apostolul Andrei a murit pe o cruce în formă de X, se susține că această tradiție datează din secolul al XIV-lea. Timp liber pentru plaja. Cazare in Patras.

Ziua 4 | 16.08.2023: Patras – Killini – Kefalonia (Poros) – Patras (150 km)

Ne îndreptăm spre Killini. Luăm ferryboat-ul spre Kefalonia (port Sami – Kefalonia Lines) cu îmbarcare la ora 06.30. Ajungem în Poros (Kefalonia) la ora 08.00. Ne îndreptăm spre Markopoulos unde participăm la slujbă în Biserica Maicii Domnului căreia i se închină șerpii, apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. După masă mergem la Manastirea Sf. Gherasim izgonitor de demoni, unde se află și măicuțe românce. Revenim cu ferry-boatul la Killini, cu îmbarcare din portul Poros la ora 17.00 și debarcare pe continent la ora 18.30. Cazare in Patras.

Ziua 5 | 17.08.2023: Patras – Corint – Atena (210 km)

Ponim spre Canalul Corint. Scurt popas pentru fotografii. Bonus – ne inchinam la Manastirea Sf. Patapie din Loutrakis. Continuam deplasarea spre Atena. Tur de oras Atena, panoramic (din autocar, cu prezentarea principalelor obiective turistice din centrul istoric: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma; ne indreptam spre Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua). Este posibil sa prindem si schimbarea Garzii Evzoni din fata Parlamentului in Piata Syntagma. BONUS – vizita la Mitropolia din Atena. Cazare in Atena.

Ziua 6 | 18.08.2023: Atena – Pireu – Aeghina – Nea Makri – Insula Evia (130 km)

Mergem spre Pireu, cel mai mare port al Greciei – ferryboat spre Insula Eghina, cu îmbarcare la ora 09.00 și debarcare în Aeghina la ora 10.30. Vizităm Biserica Sf. Ecaterina și Mănăstirea cu moaștele Sfântului Nectarie – Taumaturgul (vindecător de cancer și alte boli grave). Ferryboat Aeghina (ora 14.45) – Pireu (16.15).  Continuăm deplasarea și ne îndreptăm spre Nea Makri, unde vizităm și ne închinăm la moaștele Sf. Efrem cel Nou – numit și Grabnic ajutător în toate nevoile- martirizat la 5 mai 1426 și canonizat în 2011. Trecem podul spre Insula Evia. Cazare in Insula Evia.

Ziua 7 | 19.08.2023: Evia – Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tempi – Salonic (250 km)

Ne îmbarcăm în autocar și ne oprim pentru închinare la Biserica cu moaștele întregi ale Sfântului Ioan Rusu. Vizităm Mănăstirea Cuviosului David. Ne îmbarcăm pe ferryboat Agiokampos – Glyfa. Revenim pe continent și vizităm pe drum Mănăstirea Kato Xenia care adăpostește Icoana făcătoare de minuni Kato Xenia, posibil pictată de Sf. Evanghelist Luca și două părți din Brâul Maicii Domnului care ajută femeile care doresc să dea naștere. Numele Mănăstirii Kato Xenia, însemnând Străina de Jos, provine de la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ajunsă aici în mod miraculos. Icoana Maicii Domnului a fost numită Xenia – adică Străina – deoarece venea dintr-un loc străin. După un scurt transfer în Capadocia, Sfântul Brâu a fost adus în Ierusalim, de către împăratul Teodosie cel Mare. Până în secolul al IV-lea, Brâul Maicii Domnului s-a păstrat la Ierusalim. Însă în anul 395, Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), aduce Cinstitul Brâu al Maicii Domnului la Constantinopol. În secolul al X-lea, împărăteasa Zoe, soția lui Leon cel Înțelept, în urma vindecării sale miraculoase, a brodat Brâul cu fir de aur, forma în care se păstrează și astăzi, și l-a reașezat în racla dăruită de împăratul Arcadie. Evenimentul reașezării Brâului în racla este pomenit, în calendarul ortodox, la data de 31 august. Potrivit Tradiții, Apostolul Toma, nefiind prezent la înmormântarea Maicii Domnului, a primit Sfântul ei Brâu ca dovadă a învierii și înălțării ei cu trupul la cer. Acestă a fost țesut de însăși Maica Domnului din păr de camilă. Vizităm Mănăstirea săpată în stâncă a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi. Cazare in Salonic.

Ziua 8 | 20.08.2023: Salonic – Manastirea Rila – Bucuresti – Bacau (1020 km)

Ne continuăm drumul spre graniță: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – București –Bacău. Pe traseu, vizităm Mănăstirea Sf. Ioan de Rila, întemeiată in sec al X-lea de către Sf. Ioan – cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranță și pace ne continuăm drumul spre casă. Sosire în București/Bacău, în funcție de formalitățile vamale și condițiile de trafic.

Tarif: 565 Euro/pers. loc in camera dubla/tripla taxe ferryboat incluse.

Servicii incluse

 • Transport autocar licentiat
 • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3*
 • Ghid/preot din partea agentiei
 • Toate traversarile cu feribotul din program
 • Excursiile la Kato Xenia, Manastirea Sf. Patapie Loutrakis, Souroti – Paisie Aghioritul

Excursii optionale

 • Excursie si vizita la Manastirea Rila din Bulgaria: 15 Euro/pers., minim 40 platitori

Nu sunt incluse

 • Pachet 5 cine: 55 Euro/pers.
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea
 • Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor)
 • Asigurare medicală și storno recomandată (poate fi emisă în agenție)

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
– 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
– 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
– 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
– 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF NON-REFUNDABLE

TERMENE DE PLATA:
– 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
– 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2022).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2022);
– 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (12.05.2022).

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑