Grecia

Pelerinaj în Grecia 24 oct. – 01 nov. 2021

0

Pelerinaj în Grecia 24 oct. – 01 nov. 2021

Salonic (Sf. Dumitru) – Corfu (Sf. Spiridon) – Patras (Sf. Andrei) – Kefalonia (Sf. Gherasim) – Corint (Sf. Patapie) – Eghina (Sf. Nectarie) – Atena – Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou) – Evia (Sf. Ioan Rusul si Sf. David) – Katoxenia (Braul Maicii Domnului)

Transfer gratuit, pentru grup mai mare de 12 persoane, din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Targul Neamt,Tg. Frumos, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Roman.

Perioada: 24.10-01.11.2021 (7 nopti / 9 zile)

Pret: 480 Euro/pers. loc in camera dubla/tripla; 140 euro/pers. supliment single.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Ramnicul Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti

Transfer gratuit, pentru minim 4 persoane din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Piatra Neamt, Roman.

Zilele 1-2 | 24/25.10.2021: Bacau – Salonic – Kalambaka (1180 km)

Imbarcare in autocar, ora 13:00, din Bacau si ne indreptam spre Kalambaka. A doua zi ne indreptam catre Complexul Monahal de la Meteora, cu o scurta oprire pe Valea Tempi, la Schitul sapat in stanca, Sf. Paraschevi. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de Icoane din Kalambaka. Vizitam Marele Meteor (3 euro/pers.) cu Hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 euro/pers.). Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere. Cazare in Kalambaka.

Ziua 3 | 26.10.2021: Kalambaka – Kato Xenia – Glyfa – Agiokampus – Insula Evia – Lefkanti (320 km)

Urmam traseul spre Insula Evia si vizitam pe drum Manastirea Kato Xenia (cu maicute romance), care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si doua parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci. Trecem cu ferryboat-ul la ora 13:00 (cca. 30 min), Glyfa – Agiocampus, spre Insula Evia. Scurta vizita la Cuviosul David. Numele Manastirii Kato Xenia, insemnand Straina de Jos, provine de la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului ajunsa aici in mod miraculos. Icoana Maicii Domnului a fost numita Xenia – adica Straina – deoarece venea dintr-un loc strain. Dupa un scurt transfer in Capadocia, Sfantul Brau a fost adus in Ierusalim, de catre imparatul Teodosie cel Mare. Pana in secolul al IV-lea, Braul Maicii Domnului s-a pastrat la Ierusalim. Insa in anul 395, Arcadie, fiul imparatului Teodosie cel Mare (379-395), aduce Cinstitul Brau al Maicii Domnului la Constantinopol. In secolul al X-lea, imparateasa Zoe, sotia lui Leon cel Intelept, in urma vindecarii sale miraculoase, a brodat Braul cu fir de aur, forma in care se pastreaza si astazi, si l-a reasezat in racla daruita de imparatul Arcadie. Evenimentul reasezarii Braului in racla este pomenit, in calendarul ortodox, la data de 31 august. Potrivit Traditii, Apostolul Toma, nefiind prezent la inmormantarea Maicii Domnului, a primit Sfantul ei Brau ca dovada a invierii si inaltarii ei cu trupul la cer. Acesta a fost tesut de insasi Maica Domnului din par de camila. Ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Cazare in Lefkanti.

Ziua 4 | 27.10.2021: Lefkanti – Nea Makri – Atena – Pireu – Aegina (140 km)

Plecare spre Nea Makri unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou, numit si Grabnic ajutator in toate nevoile, martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Tur panoramic din autocar al centrului Atenei: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. Ne indreptam spre Pireu, imbarcare pe ferryboat, ora 15:00, spre Insula Aegina, unul din cele mai iubite locuri de pelerinaj din Grecia: Manastirea Sfintei Treimi – Sf. Nectarie – Taumaturgul (mare vindecator de cancer si alte boli grave). Ansamblul Acropolei este unul dintre cele mai cunoscute monumente arhitecturale ale Greciei. El constituie simbolul maretiei artei grecesti din perioada Clasicismului. Orasul a imprumutat numele zeitei Atena, care simbolizeaza in mitologia greaca intelepciunea. Legenda spune ca zeita Atena si zeul Ares au descoperit orasul, apoi s-au certat pentru a pune stapanire pe el. Ares a oferit locuitorilor un cal pentru razboi, dar Atena a imblanzit calul si le-a daruit maslinul. In Atena exista foarte multe monumente, dar cel mai important este Acropola, numele provenind din cuvintele grecesti akros (ridicat) si polis (oras) si inseamna orasul de sus. Cazare in Insula Aegina.

Ziua 5 | 28.10.2021: Aegina – Pireu – Corint – Kato Rodini (200 km)

Revenim cu ferryboat, ora 10:30 din Aeghina si debarcam in Pireu. Facem o scurta oprire, pentru fotografii, la Canalul Corint, dupa care e deplasam spre locul de cazare. Acest canal, care leaga Marea Egee de Marea Ioniaca, este cel mai ingust canal navigabil din intreaga lume. Constructia sa a fost gandita inca din secolul al VII-lea i.Hr., dar canalul propriu-zis a fost realizat intre anii 1881 – 1893. Cu ajutorul unui astfel de canal, drumul vaselor din Peninsula Peloponez se scurteaza cu 400 de km. Astfel ca, datorita acestui lucru, multi conducatori antici au visat sa realizeze un canal prin Istmul Corint. Prima propunere a fost cea a tiranului Periander, in secolul al VII-lea i.Hr. El a abandonat proiectul din cauza dicultatilor tehnice, si pentru ca existau diferente mari intre nivelurile marilor – existand riscul sa aiba loc inundatii. Si Alexandru cel Mare, Iulius Caesar sau Caligula au avut planuri sa sape acest canal. Imparatul roman Nero (54-68 d.Hr.) a inceput chiar lucrarile de excavare, ind cel care a sapat si indepartat primul cos de pamant, dar procesul a fost abandonat dupa moartea lui. Astfel ca, dupa mai multe incercari, Canalul a fost construit abia la sfarsitul secolului XIX, cu ajutorul unor ingineri francezi mandatati de Guvernul Greciei. Cazare in Kato Rodini.

Ziua 6 | 29.10.2021: Kato Rodini – Patras – Kyllini – Poros – Argostolion (180 km)

Mergem spre Patras si ne vom inchina la moastele Sf. Apostol Andrei, cel intai chemat, Apostolul romanilor. Traversam cu ferryboat-ul la ora 12:30, Kyllini – Poros, pe Insula Kefalonia. Avem ocazia sa ne curatim sufleteste la Biserica Maicii Domnului, apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea unde se afla si maicute romance, Sf. Gherasim Izgonitor de Demoni. Cazare in Argostolion.

Ziua 7 | 30.10.2021: Argostolion – Fiskardo – Nidri – Igoumenitsa – Kerkyra – Kanoni (290 km)

Traversare la ora 13:30 din portul Fiskardo (Kefalonia) catre Nidri (Insula Lefkada), aprox ora 15:00. Nidri (sau Nydri) este un oras fermecator situat pe coasta de sud-est a Insulei Lefkada, la circa 17 km sud fata de capitala Lefkas. Cea mai populara statiune turistica de pe insula Lefkada este amplasata in jurul golfului cu acelasi nume. Statiunea ofera privelisti incantatoare spre insulele Sparti, Madouri, Meganisi si Skorpios, insula faimosului Aristotelis Onasis. Inconjurata de o zona verde cu copaci si vegetatie luxurianta, statiunea atrage an de an, tot mai multi turisti. Nidri este o alegere excelenta pentru vacante pline de distractie, atat pentru tineri cat si pentru familii. Strada principala paralela cu faleza portului este plina de cafenele, baruri si magazine de suveniruri. Ajungem in Lefkada, insula consemnata de Strabo cu numele de Leucas, a 4-a ca marime din arhipelagul ionic. Scurta vizita la Manastirea Faneromeni. Continuam traseul catre Igoumenitsa si traversare cu ferryboat-ul la ora 18:45 in Insula Corfu (Kerkyra). Cazare in Kanoni.

Ziua 8 | 31.10.2021: Kanoni – Kerkyra – Igoumenitsa – Paralia Katerini (380 km)

Avem ocazia sa ne inchinam la Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa, Biserica Sf. Spiridon, moastele sfantului vindecator de cancer si alte boli grave. Traversare cu ferryboat-ul , pe continent, la ora 11.15. Ne continuam traseul catre Igoumenitsa (traversare cu ferryboat-ul) si vizitam Manastirea Sf. Efrem Sirius de la poalele Muntelui Olimp. Cazare in Paralia Katerini.

Ziua 9 | 01.11.2021: Paralia Katerini – Salonic – Manastirea Rila – Bucuresti – Bacau (1020 km)

Dupa servirea micului dejun, plecam spre Thessalonik, unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia) si Catedrala Metropolitana, moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou, Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu), cea mai veche biserica crestina din Grecia si Turnul Alb, simbolul orasului. Optional propunem vizita la Manastirea Rilla din Bulgaria, intemeiata in sec al 10-lea de catre Sf. Ioan – cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Pret: 480 Euro/pers. loc in camera dubla/tripla; 140 euro/pers. supliment single.

SERVICII INCLUSE IN PRET

  • Transport cu autocar licentiat
  • 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3*
  • Ghid / preot din partea agentiei
  • Taxe ferryboat-uri: 85 Euro
  • BONUS: Asigurare storno & medicala inclusa in pachetul turistic

NU SUNT INCLUSE

  • Pachet 5 cine: 55 Euro
  • Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
  • Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE

  • Manastirea Rila din Bulgaria: 15 Euro

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 30% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 30 zile inaintea plecarii;
– 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile inaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare intr-un interval mai mic sau egal cu 16 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑