Grecia

Pelerinaj in Grecia 6-11 noiembrie 2019. Hramul Sf. Nectarie

0

Pelerinaj in Grecia 6-11 noiembrie 2019. Hramul Sf. Nectarie

Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu, Sf. Dionisie, Sf. Parascheva

Este aproape singurul Sfant a carui infatisare o cunoastem „de la propria sa persoana”, infatisare in care i se oglindeste lumina launtrica. Vederea  duhovniceasca este cea care poate descoperi in persoana preasmeritului monah din Egina un mare Parinte al Bisericii, care este impodobit  cu harul savarsirii minunilor.

Perioada: 06.11-11.11.2019 (4 nopti / 6 zile)

Pret: 299 euro/pers. loc in camera dubla/tripla; 80 euro/pers. supliment single.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Ramnicul Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti

Transfer gratuit, pentru grup mai mare de 12 persoane, din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Targul Neamt,Tg. Frumos, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Roman.

Ziua 1-2 | 06-07.11.2019: Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Thessalonik – Kalambaka (1250 km)

Imbarcarea in autocar, ora 16:00, din Bacau, parcare Stadionul Municipal si 21:00 din Bucuresti, parcare Piata Victoriei. Imbarcare din Bucuresti, ora 17:30. Se circula si noaptea, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Salonic. A doua zi ne indreptam catre Complexul Monahal de la Meteore. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de Icoane din Kalambaka. Vizitam Marele Meteor (3 euro/pers.) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 euro/pers.). Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere. Cazare Hotel 3* in Kalambaka.

Ziua 3 | 08.11.2098: Kalambaka – Trikala – Lamia – Kato Xenia – Atena – Pireu – Insula Aeghina (400 km)

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si pornim catre Atena, nu inainte de a ne opri pentru rugaciune si inchinare la Manastirea Kato Xenia ce adaposteste două părţi din Brâul Maicii Domnului, dar şi o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sfântul Evanghelist Luca – Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului Straina. Tur scurt, panoramic, cu autocarul in Atena: Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua), Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. In Pireu imbarcare pe ferryboat (1,5 ore) pentru Insula Aeghina – Agia Marina si vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul. Participam la Hramul Sfantului Nectarie. Seara vom fi prezenti la procesiunea mutarii capului Sfantului in catedrala de jos. Vecernia Mare. Sfanta Liturghie de noapte (optionala). Cazare hotel 3* Agia Marina, Insula Egina.

Ziua 4 | 09.11.2019: Insula Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia Procopie – Lotra Edipsou (300 km)

Mic dejun. Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul; ne inchinam la moastele Sfantului. Slujba Sfintei Liturghii. Revenim in portul Egina pentru imbarcare pe ferryboat si traversare inapoi in Pireu – 1,5 ore si ne continuam deplasarea la Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor de la Nea Makri, pentru a ne inchina la moastele Sf. Efrem cel Nou – numit si Grabnic Ajutator in toate nevoile. Plecam de la Nea Makri catre Insula Evia traversand podul de la Chalkida. Prima destinatie este Manastirea Sf. Ioan Rusu. Cazare Hotel 2-3* in Evia, Loutra Edipsou.

Ziua 5 | 10 noiembrie 2019: Loutra Edipsou – Aghiocampos – Glyfa – Muntele Olimp – Paralia Katerini (260 km)

Mic dejun. Din portul Agiokampos traversam cu ferryboat-ul 30 min. catre Glyfa si ne indreptam catre Paralia Katerini cu scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi, care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Urcam la Manastirea Sf. Dionisie, de pe Muntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastire crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi inclusa in Patrimoniul UNESCO. Cazare Hotel  3* in Paralia Katerini.

Ziua 6 | 11.11.2019: Paralia Katerini – Salonic – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau (1100 km)

Mic dejun. Plecare catre tara cu scurta oprire la Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. In functie de orarul Manastirii putem poposi pentru o rugaciune la Mormantul Cuv. Paisie Aghioritul de la Souroti. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Bacau. Calatorim si noaptea. Se ajunge acasa functie de vreme si conditiile de trafic.

Pret: 299 euro/pers. loc in camera dubla/tripla; 80 euro/pers. supliment single.

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• Transport autocar licentiat pentru transport intern si international de persoane: scaune rabatabile aer conditionat instalatie audio-video cu toate costurile incluse
• Transport cu feribot Pireu – Aegina – Pireu
• Transport cu feribot Agiokampos – Glifa (Evia)
• 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in Kalambaka
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Insula Aeghina – Agia Marina
• 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble/ triple hotel 2*/3* Loutra Edispou in Insula Evia
• 1 noapte cazare in camere duble/ triple hotel 3* in Paralia Katerini
• Vizitele cuprinse in program
• Ghid vorbitor de limba romana/preot insotitor
• Asigurarea medicala (optionala 23-38 lei)
• Taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii pentru acestea
• Asigurarea storno 1.5% din pretul excursiei (optionala – se incheie odata cu semnarea contractului cu minim 21 de zile inaintea plecarii)
• Taxele de intrare orase si taxele hoteliere 1.5 euro/zi/pers. (se achita de turist la receptie)
• Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zilede la inscriere sau emitere factura;
– 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 30% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 30 zile înaintea plecarii;
– 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑