Grecia

Pelerinaj în Grecia 24 oct. – 01 nov. 2019

0

Pelerinaj în Grecia 24 oct. – 01 nov. 2019

Salonic (Sf. Dumitru) – Corfu (Sf. Spiridon) – Patras (Sf. Andrei) – Kefalonia (Sf. Gherasim) – Corint (Sf. Patapie) – Eghina (Sf. Nectarie) – Atena – Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou) – Evia (Sf. Ioan Rusul si Sf. David) – Katoxenia (Braul Maicii Domnului)

Transfer gratuit, pentru grup mai mare de 12 persoane, din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Targul Neamt,Tg. Frumos, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Roman.

Perioada: 24.10-01.11.2019 (7 nopti / 9 zile)

Pret: 395 euro/pers. loc in camera dubla/tripla + 85 euro/pers. taxe ferryboat; 140 euro/pers. supliment single.

Reducere EB 35 euro/pers. pentru plata integrala pana la 30.04.2019.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Ramnicul Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti

Transfer gratuit, pentru minim 4 persoane din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Piatra Neamt, Roman.

Ziua 1-2 | 24.10-25.10.2019: Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Thessalonik – Kalambaka (1250 km)

Imbarcarea in autocar, ora 13:00, din Bacau, parcare hotel Moldova. Se circula si noaptea, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Salonic. A doua zi ne indreptam catre Complexul Monahal de la Meteore. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de Icoane din Kalambaka. Vizitam Marele Meteor (3 euro/pers.) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 euro/pers.). Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere. Cazare Kalambaka, Hotel 3*.

Ziua 3 | 26.10.2019: Kalambaka – Igoumenitza – Corfu (200 km)

Mic dejun. Ne continuam traseul catre Igoumenitsa (traversare cu ferryboat-ul) – Insula Corfu (Kerkyra). Avem ocazia sa ne inchinam la Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa, Biserica Sf. Spiridon, moastele sfantului (vindecator de cancer si alte boli grave). Dupa amiaza plimbare in atmosfera venetiana a capitalei insulei. Optional excursie la Palatul de la ACHILION (15 euro/pers). Cazare Hotel 2*/3*, Corfu.

Ziua 4 | 27.10.2019: Corfu – Igoumenitza – Parga – Preveza – Lefkada – Fiskardo – Kefalonia (250 km)

Mic dejun. Trecem din nou pe continent cu ferryboat-ul si ne deplasam catre Lefkada, insula consemnata de Strabo cu numele de Leucas, a 4-a ca marime din arhipelagul ionic. Ajungem in Insula Lefkada, vizita la Manastirea Faneromeni si Muzeul Ecleziastic al manastirii dupa care facem pauza de pranz in Nidri – frumoasa statiune la o aruncatura de bat de Skorpios, insula vestitului armator grec Onasis. Continuam catre portul Vassiliki de unde ne imbarcam pe ferryboat cu destinatia Fiskardo, Insula Kephalonia. Cazare Hotel 3*, Argostoli sau similar.

Ziua 5 | 28.10.2019: Kefalonia (Markopoulos) – Poros – Killini – Patras (180 km)

Mic dejun. Avem ocazia sa ne curatim sufleteste la Biserica Maicii Domnului, Sf. Maria cu serpi careia i se inchina serpii apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea unde se afla si maicute romance, Sf. Gherasim izgonitor de demoni. Ne indreptam spre Poros, portul de unde vom trece pe continent cu ferryboat-ul si ne indreptam spre cazare, nu inainte de a ne vom inchina la moastele Sf. Apostol Andrei – cel intai chemat, Apostolul romanilor. Cazare Rodini – Hotel Rodini Beach 3* pe plaja, sau similar.

Ziua 6 | 29.10.2019: Patras – Corint – Teodora de la Vasta – Atena – Insula Aeghina

Mic dejun. Traseul nostru continua prin Peninsula Peloponez catre Sf. Teodora de la Vasta. Legendele locului marturisesc cum ca un rau al zonei si-a schimbat traseul, ajungand astfel sa treaca chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au inceput sa creasca din acoperisul bisericii, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii. Sute de ani au trecut, insa radacinile tot nu se vad.Scurta oprire , pentru fotografii, la Canalul Corint. Ne indreptam spre Pireu, imbarcarea pe feryboat, spre Insula Aeghina unul din cele mai iubite locuri de pelerinaj din Grecia – Manastirea Sfintei TreimiSf. Nectarie – Taumaturgul (mare vindecator de cancer si alte boli grave), Manastirea Sf. Ecaterina. In masura in care timpul o permite vom poposi cateva clipe si la Biserica St. Mina. Cazare hotel 2-3 stele, in Atena/Insula Aeghina, Agia Marina.

Ziua 7 | 30.10.2019: Insula Aeghina – Atena – Nea Makri – Insula Evia

Mic dejun. Traversare cu feryboat Insula Aeghina – Pireu. Tur scurt de oras Atena: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. Plecare spre Nea Makri unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou – numit si Grabnic ajutator in toate nevoile ( ocrotitorul celor care se drogheaza) – martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Trecem podul spre Insula Evia si ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Cazare hotel 2-3 stele, Insula Evia – Loutras Edipsos.

Ziua 8 | 31.10.2019: Insula Evia – Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tembi – Paralia Katerini

Mic dejun. Trecem cu ferryboat-ul si vizitam pe drum – BONUS – Manastirea Kato Xenia (cu maicute romance)- care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si 2 parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi (in pasaj se afla bazar ieftin de icoane). BONUS -Manastirea Sf. DionisieMuntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastirea crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi trecuta sub patronajul UNESCO). Cazare hotel 3*/apartament in Salonic/ Paralia Katerini.

Ziua 9 | 01.11.2019: Paralia Katerini – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau

Mic dejun. Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Functie de programul Manastirii si timpul disponibil, mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – localitatea de destinatie. Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Pret: 395 euro/pers. loc in camera dubla/tripla + 85 euro/pers. taxe ferryboat; 140 euro/pers. supliment single.

SERVICII INCLUSE IN PRET

 • Transport autocar licentiat
 • Transport cu ferryboat Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza
 • Transport cu ferryboat Vassiliki – Fiskardo
 • Transport cu ferryboat Poros – Kyllini
 • Transport cu ferryboat Pireu – Aegina – Pireu
 • Transport cu ferryboat Agiokampos – Glifa (Evia)
 • 1 noapte cazare in camere duble, triple, hotel 3* Kalambaka
 • 1 noapte cazare in camere duble, triple, hotel 2*/ 3* Corfu
 • 1 noapte cazare in camere duble, triple, hotel 2*/3* in Kefalonia, Agrostoli
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* Rodini Beach, pe plaja, in Patras
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* in Atena/Insula Aeghina
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* Loutra Edispou, in Insula Evia
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 3* in zona Paralia Katerini, apartamente/ garsoniere
 • Vizitele cuprinse in program
 • Ghid/preot insotitor

BONUS: Kato Xenia, Sf. Dionisie

NU SUNT INCLUSE

 • Asigurarea medicala (optionala 23-38 lei)
 • Taxele pentru turisti si autocar pentru 7 feriboturi, insotitor grup = 85 Euro/pers. (se achita in agentie)
 • Taxa hoteliera: 1,5 Euro/pers./zi (se achita de catre turist direct la receptia hotelului)
 • OPTIONAL pachet 5 cine = 55 Euro; se achita la autocar
 • Intrarile la obiective turistice
 • Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 30% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 30 zile inaintea plecarii;
– 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile inaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare intr-un interval mai mic sau egal cu 16 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑