Grecia

Pelerinaj in Grecia 08-14 mai 2016 – Marii Sfinti Vindecatori de boli grave

0

Pelerinaj in Grecia 08-14 mai 2016 – Marii Sfinti Vindecatori de boli grave

Sf. Spiridon, Sf. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusul, Sf. Dionisie, Sf. Dimitrie, Sf. Paisie Aghioritul

Perioada: 08.05-14.05.2016 (5 nopti/7 zile)

La acest pelerinaj s-a adaugat al doilea autocar. Pentru a face mai comoda deplasarea, plecarea grupului al doilea este decalata cu o zi (09.05.2016).

Pret: 324 euro/pers., loc in camera dubla/tripla.

Tarif single = tariful camerei duble.
Grup minim 45 de platitori, pentru grup mai mic, tariful se recalculeaza.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si din: Adjud, Focsani, Buzau, Bucuresti.

Ziua 1 – 2 (08.05-09.05.2016): Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Thessalonik – Kalambaka (~1600 km)

Imbarcarea in autocar, ora 13:00, din Bacau, parcare Hotel Moldova. Se circula pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas, catre Complexul Monahal de la Meteore, cu scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi, care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de icoane din Kalampaka. Vizitam Marele Meteor ( 3 euro/pers.) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan ( 2 euro/pers.). Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere.

Cazare hotel 3* in Kalampaka.

Ziua 3 (10.05.2016): Kalambaka – Igoumenitza – Insula Corfu (~200 km)

Mic dejun. Ne continuam traseul catre Igoumenitsa (traversare cu feribotul) – Insula Corfu (Kerkyra). Avem ocazia sa ne inchinam la Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa, Biserica Sf. Spiridon cu moastele Sfantului.

Cazare hotel 3* in Corfu.

Ziua 4 (11.05.2016): Insula Corfu – Igoumenitza – Preveza – Patras – Corint – Loutraki – Atena (~530 km)

Mic dejun. Ne imbarcam pe feribot sa traversam inapoi pe continent si traseul de astazi ne poarta peste una din capodoperele ingineriei, podul de la RIO, spre Patra unde poposim la Catedrala Sf. Apostol Andrei, apoi scurta oprire la CORINT, pentru fotografii. Tur scurt, panoramic cu autocarul in Atena: Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: „Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua”), Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Mitropolitana.

Cazare hotel 2-3* in Atena sau Agia Marina/Insula Aeghina.

Ziua 5 (12.05.2016): Atena – Pireu – Insula Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia – Lotra Edipsou (~250 km)

Mic dejun. Plecam catre portul Pireu, Odata ajunsi in portul Pireu urmeaza imbarcare pe feribot (traversare 1,5 ore) – Egina si vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Biserica Sf. TreimiSf. Nectarie Taumaturgul. Ne inchinam la moastele Sfantului. Revenim in portul Egina pentru imbarcare pe feribot si traversare inapoi in Pireu (1,5 ore) si ne continuam deplasarea catre Nea Makri la Biserica Sf. Efrem cel Nou. Ne indreptam catre Insula Evia traversand podul de la Chalkida si dupa inca o oprire la Manastirea Sf. Ioan Rusul si Manastirea Cuv. David Batranul.

Cazare hotel 3* Loutra Edipsou.

Ziua 6 (13.05.2016): Loutra Edipsou – Aghiocampos – Glyfa – Kato Xenia – Muntele Olimp – Paralia Katerini (~270 km)

Mic dejun. Din portul Agiokampos traversam cu feribotul 30 min. catre Glyfa si ne indreptam catre Paralia Katerini nu inainte de a ne opri pentru rugaciune si inchinare la Manastirea Kato Xenia ce adaposteste două  părţi din Brâul Maicii Domnului, dar şi o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sfântul Evanghelist Luca precum si o scurta oprire la Manastirea Sf. Dionissie de pe Muntele Olimp. (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastire crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi inclusa in Patrimoniul UNESCO.

Cazare Paralia Katerini, hotel 3*.

Ziua 7 (14.05.2016): Paralia Katerini – Salonic – Souroti – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau (~1200 km)

Mic dejun. Plecare catre tara cu scurta oprire la Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d Hr. de imp. Galeriu) cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galerius. Oprim la Biserica Sf. Dimitrie, Sf. Sophia, Rotonda, Arcul lui Galeriu, Turnul Alb – Suroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Apoi ne continuam drumul spre granita – Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – localitatea de destinatie. Calatorim si noaptea. Se ajunge acasa functie de vreme si conditiile de trafic.

TARIF = 324 euro/persoana/loc in dubla/tripla

Tarif single = tariful camerei duble.
Grup minim 45 de platitori, pentru grup mai mic, tariful se recalculeaza.

Servicii incluse în preţ

 • transport autocar licentiat, clasificat 2-3*, cu aer conditionat (taxa inchiriere, combustibil intern/extern, taxe tranzit vama, taxe autostrazi, taxe parcare, asigurare RCA, asigurare turisti si bagaje, diurne soferi);
 • transport feribot  Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza;
 • transport feribot Pireu – Aegina – Pireu;
 • transport feribot Agiokampos – Glifa (Evia);
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 3* in Kalambaka;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 3* in Corfu;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble/triple, hotel 2-3*, Atena sau Agia Marina/Insula Aegina;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble/triple, hotel 3* Loutra Edispou in Insula Evia;
 • 1 noapte cazare, in camere duble/triple, hotel 3* in  Paralia  Katerini;
 • cazarea se face in camere cu 2/3/4 paturi, TV, baie cu dus, minifrigider;
 • vizitele cuprinse in program;
 • ghid-preot insotitor.

Nu sunt incluse:

 • Asigurarea medicala (optionala 23-38 lei);
 • Intrarile la obiective turistice;
 • Alte servicii decat cele mentionate la „servicii incluse in pret”;
 • Alte mese decat cele indicate la „servicii incluse in pret”;
 • Asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, prin care se restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (conform conditiilor politei de asigurare) imbolnavirilor, deceselor, accidentelor etc.

Conditii de anulare/penalizari:

 • 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul de 30-0 zile înaintea plecarii.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.
Termen limita de inscriere: 5 zile inaintea inceperii excursiei.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑