Grecia

Pelerinaj în Grecia 12-21 Aug. 2020. Minunile Maicii Domnului în Kefalonia

0

Pelerinaj în Grecia 12-21 Aug. 2020. Minunile Maicii Domnului în Kefalonia

Sf. Dumitru, Sf.Spiridon, Sf. Gherasim, Sf. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu

In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului Langouvarda este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.

Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august pleacă.

 • Kefalonia – august – Minunea cu serpii cu cruce in frunte care se inchina la icoana Maicii Domnului
 • Kefalonia – august – Minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului

Salonic (Sf. Dumitru) ­­– Corfu (Sf. Spiridon) – Kefalonia (Sf. Gherasim) – Corint – Eghina (Sf. Nectarie) – Atena – Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou) – Evia (Sf. Ioan Rusul si Sf. David) – Kato Xenia (Braul Maicii Domnului) – Paisie Aghioritul.

Perioada: 12.08-21.08.2020 (7 nopti/9 zile)

Pret: 395 euro/pers. loc in camera dubla/tripla + 85 euro/pers. taxe ferryboat; 140 euro/pers. supliment single.

EARLY BOOKING 30 Euro/pers., pentru achitare integrala pana pe 29.02.2020.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti

Transfer gratuit, pentru minim 4 persoane din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Piatra Neamt, Roman.

Zilele 1-2 (12/13.08.2020)
Bacau – Bucuresti – Ruse – Sofia – Promahonas – Salonic

Plecare dupa masa ora 15:30 din parcare Hotel Moldova din Bacau, Adjud ora 16:15, intersectia cu soseaua spre Onesti, Ramnicu Sarat, centru (inainte de pod), ora 17:30, Bucuresti ora 20:30, parcare Gara de Nord la coloane (vis-a-vis de Ministerul Transporturilor) si plecare pe ruta Bucuresti – Ruse cu traversare Bulgaria noaptea. Sosire in Grecia in cursul diminetii. Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. DimitrieIzvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Catedrala Metropolitanamoastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul (BONUS). Cazare hotel in Salonic.

Ziua 3 (14.08.2020)
Salonic – Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza – Arta

Mic dejun. Plecam spre Igoumenitsa. Trecem cu ferryboat-ul cu imbarcare la ora 11:00 si sosim in insula Corfu. Vizitam frumoasa capitala a insulei si ne vom inchina la moastele Sfintei Imparatese Teodora si la moastele Sfantului Spiridon. La ora 16:45 ne imbarcam pe ferryboat (cca 1,45 h) si revenim in portul Igoumenitza. Debarcare la ora 18:30. Ne imbarcam in autocar si ne deplasam spre cazare (cca 1,30 h). In drumul spre Patras (recomandam sa serviti masa de seara pe feribot din pachetele asigurate din Corfu, pentru ca se ajunge tarziu la cazare). Cazare hotel 3* in zona Igoumenitsa.

Ziua 4 (15.08.2020)
Arta – Patras

Mic dejun. Ne indreptam spre  Patras unde ne vom inchina la mostele Sf. Apostol Andrei – cel intai chemat, Apostolul romanilor. Timp liber pentru plaja.  Cazare hotel 3* in Patras.

Ziua 5 (16.08.2020)
Patras – Killini – Kefalonia (Poros) – Killini – Patras

Mic dejun la pachet. Ne indreptam spre Killini. Luam feribotul spre Kefalonia (port Sami – Kefalonia Lines) cu imbarcare la ora 06:30. Ajungem in Poros (Kefalonia) la ora 08:00 Ne indreptam spre Markopoulos unde participam la slujba in Biserica Maicii Domnului careia i se inchina serpii apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea Sf. Gherasim izgonitor de demoni, unde se afla si maicute romance. Revenim cu feribotul la Killini cu imbarcare din portul Poros la ora 17:00 si debarcare pe continent la ora 18:30. Cazare hotel 3* in Patras.

Ziua 6 (17.08.2020)
Patras – Corint – Atena – Aegina

Mic dejun. Ne indreptam spre Canalul Corint. Scurt popas pentru fotografii. Bonus – Ne inchinam la Manastirea Sf. Patapie din Loutrakis. Optional, traseul nostru continua prin Peninsula Peloponez catre Sf. Teodora de la Vasta. Legendele locului marturisesc cum ca un rau al zonei si-a schimbat traseul, ajungand astfel sa treaca chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au inceput sa creasca din acoperisul bisericii, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii. Sute de ani au trecut, insa radacinile tot nu se vad. Continuam deplasarea spre Atena. Tur de oras Atena, panoramic (din autocar), cu prezentarea principalelor obiective turistice din centrul istoric: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma samd. Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: „Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua”). Este posibil sa prindem si schimbarea GARZII EVZONI din fata Parlamentului in Piata Syntagma. BONUS – vizita la MITROPOLIA din ATENA. Cazare hotel 3* in Atena.

Ziua 7 (18.08.2020)
Atena – Pireu – Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia

Mic dejun. Mergem apoi spre Pireu cel mai mare port al Greciei – feribot spre Insula Eghina, cu imbarcare la ora 09:00 si debarcare in Aeghina la ora 10:30. Vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Manastirea cu moastele Sfantului Nectarie – Taumaturgul (vindecator de cancer si alte boli grave). Feribot Aeghina (ora 14:45) – Pireu (16:15). Continuam deplasarea si ne indreptam spre Nea Makri, unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou – numit si Grabnic ajutator in toate nevoile – martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Trecem podul spre Insula Evia. Cazare hotel 3* in Insula Evia.

Ziua 8 (19.08.2020)
Insula Evia – Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tembi – Paralia Katerini Salonic

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Vizitam Manastirea Cuviosului David. Ne imbarcam pe feribot Agiocampos – Glifa. Revenim pe continent si vizitam pe drum (BONUS) Manastirea Kato Xenia (cu maicute romance) care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si 2 parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi (in pasaj se afla bazar ieftin de icoane). Cazare hotel 3* in Salonic.

Zilele 9-10 (20/21.08.2020)
Salonic – Souroti – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau

Mic dejun. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Bacau. Pe traseu, vizitam Manastirea Sf. Ioan de Rila, intemeiata in sec. al X-lea de către Sf. Ioan – cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie (optional). Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Tarif: 395 euro/pers. loc in camera dubla/tripla + 85 euro/pers. taxe ferryboat; 140 euro/pers. supliment single.

EARLY BOOKING 30 Euro/pers., pentru achitare integrala pana pe 29.02.2020.

Servicii incluse

 • Transport autocar licentiat
 • 7 nopti cazare in camere duble, triple, hoteluri 3* in: Salonic, Arta, Patras, Atena, Insula Evia
 • Cazarile se fac in camere cu 2/3 paturi si single, TV, baie cu dus, minifrigider
 • Transport feribot: Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza, Kylini-Poros ( Kefalonia), Pireu – Aeghina – Pireu, Aghiocampos – Glifa
 • Vizitele cuprinse in program
 • Ghid vorbitor de limba romana/preot insotitor

Bonus

 • Transfer autocar Bacau – Bucuresti si retur
 • Excursie la Sourotti – Sf. Paisie Aghioritul
 • Manastirea Sf. Patapie din Loutrakis
 • Vizita la Mitropolia din Atena
 • Manastirea Kato Xenia

Excursii optionale

 • Excursie si vizita la Manastirea Rila din Bulgaria: 15 Euro/pers., minim 40 platitori
 • Excursie si vizita in Peloponez, Biserica Sfanta Teodora de la Vasta: 15 Euro/pers., minim 45 platitori

Nu sunt incluse

 • Asigurarea medicala (optionala 23-38 Lei)
 • Servicii de masa pranz sau cina
 • Taxe feribot in interiorul insulei Kefalonia (cca. 3 Euro/sens) in functie de programul de vizite (se achita la ghid la fata locului)
 • Taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii pentru acestea
 • Asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului, cu minim 21 de zile inaintea plecarii)
 • Taxele de intrare orase si taxele hoteliere (1,5 Euro/zi/pers.) se achita de turist la receptie
 • Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zilede la inscriere sau emitere factura;
– 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 30% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 30 zile înaintea plecarii;
– 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑