Grecia

Pelerinaj in Grecia 04-11 noiembrie 2016 – Hramul Sfântului NECTARIE

0

Pelerinaj in Grecia 04-11 noiembrie 2016 – Hramul Sfântului NECTARIE

Sf. Spiridon, Sf. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusul, Sf. Dionisie, Sf. Dimitrie, Sf. Paisie Aghioritul

Hramul Sfântului NECTARIE!

Este aproape singurul Sfant a carui infatisare o cunoastem „de la propria sa persoana”, infatisare in care i se oglindeste lumina launtrica. Vederea duhovniceasca este cea care poate descoperi in persoana preasmeritului monah din Egina un mare Parinte al Bisericii, care este impodobit  cu harul savarsirii minunilor.

Perioada: 04.11-11.11.2016 (6 nopti/7 zile)

Pret: 349 euro/pers., loc in camera dubla/tripla.

Grup minim 40 de platitori, pentru grup mai mic, tariful se recalculeaza.

Early Booking 25 euro/pers. pentru plata integrala pana la 30.06.2016.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Rm. Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti, Giurgiu.

Ziua 1 – 2 (04.11-05.11.2016): Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Thessalonik – Kalambaka (~1600 km)

Imbarcarea in autocar, ora 13:00, din Bacau, parcare hotel Moldova. Se circula pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas catre Complexul Monahal de la Meteore, cu scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi. care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de Icoane din Kalampaka. Vizitam Marele Meteor (3 euro/pers) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 euro/pers.). Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere.

Cazare Kalampaka, Hotel 3*.

Ziua 3 (06.11.2016): Kalambaka – Igoumenitza – Insula Corfu

Mic dejun. Cel tarziu la ora 08:30 se pleaca de la hotel. Ne continuam traseul catre Igoumenitsa (traversare cu feribotul), ora 11:15 – Insula Corfu (Kerkyra). Avem ocazia sa ne inchinam la Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa, Biserica Sf. Spiridon cu moastele Sfantului.

Cazare Hotel 3* Corfu.

Ziua 4 (07.11.2016): Insula Corfu – Igoumenitza – Preveza – Patras

Mic dejun. Ne imbarcam pe feribot, ora 09:00 sa traversam inapoi pe continent si traseul de astazi ne poarta peste una din capodoperele ingineriei, podul de la RIO, spre Patra unde poposim la Catedrala Sf. Apostol Andrei. Ne vom inchina la moastele Sfantului, cel intai chemat, Apostolul romanilor.

Cazare Hotel 3* in Patras.

Ziua 5 (08.11.2016): Patras – Corint – Loutraki – Atena – Aeghina

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si pornim catre Corint. Functie de timpul disponibil, oprim  in Loutraki, la  Manastirea Sf. Patapie. Tur scurt, panoramic cu autocarul in Atena: Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: „Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua”Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. Imbarcare pe feribot pentru Insula Aeghina si vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul. Ne inchinam la moastele Sfantului. Participam la Hramul Sfantului Nectarie.

Cazare Hotel 3* in Aeghina.

Ziua 6 (09.11.2016): Insula Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia – Lotra Edipsou

Mic dejun. Revenim in portul Egina pentru imbarcare pe feribot si traversare inapoi in Pireu – 1 ½ h. si ne continuam deplasarea la Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor de la Nea Makri , pentru a ne inchina la moastele Sf. Efrem cel Nou-numit si „Grabnic Ajutator in toate nevoile”. Plecam de la Nea Makri catre Insula Evia traversand podul de la Chalkida. Prima destinatie este  Manastirea Sf. Ioan Rusul. Oprire la Manastirea Cuv. David Batranul.

Cazare Hotel 3* Loutra Edipsou, Evia.

Ziua 7 (10.11.2016): Loutra Edipsou – Aghiocampos – Glyfa – Kato Xenia – Muntele Olimp – Paralia Katerini

Mic dejun. Din portul Agiokampos traversam cu feribotul 30 minute catre Glyfa si ne indreptam catre Paralia Katerini nu inainte de a ne opri pentru rugaciune si inchinare la Manastirea Kato Xenia ce adaposteste două părţi din Brâul Maicii Domnului, dar şi o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sfântul Evanghelist Luca – Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului „Straina”. Oprim la Schitului Sf. Paraschiva din Valea Tempi care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Urcam la Manastirea Sf. Dionisie, de pe Muntele Olymp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastire crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi inclusa in Patrimoniul UNESCO.

Cazare Paralia Katerini, Hotel 3*.

Ziua 8 (11.11.2016): Paralia Katerini – Salonic – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau (~1.200 km)

Mic dejun. Plecare catre tara cu scurta oprire la Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf.Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe – construitã pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Apoi ne continuam drumul spre granita Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – localitatea de destinatie. Calatorim si noaptea. Se ajunge acasa functie de vreme si conditiile de trafic.

TARIF = 349 euro/persoana/loc in dubla/tripla

Grup minim 40 de platitori, pentru grup mai mic, tariful se recalculeaza.

Early Booking 25 euro/pers. pentru plata integrala pana la 30.06.2016.

Servicii incluse în preţ

 • transport autocar licentiat, clasificat 2-3*, cu aer conditionat (taxa inchiriere, combustibil intern/extern, taxe tranzit vama, taxe autostrazi, taxe parcare, asigurare RCA, asigurare turisti si bagaje, diurne soferi);
 • transport cu feribotul Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza;
 • transport cu feribotul Pireu – Aegina – Pireu;
 • transport cu feribotul Agiokampos – Glifa (Evia);
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 3* in Kalambaka;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 2-3* in Corfu;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 2-3* in Patras;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 3* in Atena/Insula Aeghina;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 2-3* Loutra Edispou, in Insula Evia;
 • 1 noapte cazare, in camere duble, triple, hotel 3* in Paralia  Katerini;
 • cazarea se face in camere cu 2/3 paturi, TV, baie cu dus, minifrigider;
 • vizitele cuprinse in program;
 • ghid-preot insotitor.

Nu sunt incluse:

 • Asigurarea medicala (optionala 23-38 lei);
 • Intrarile la obiective turistice;
 • Alte servicii decat cele mentionate la „servicii incluse in pret”;
 • Asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, prin care se restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (conform conditiilor politei de asigurare) imbolnavirilor, deceselor, accidentelor etc.

Conditii de anulare/penalizari:

 • 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul de 30-0 zile înaintea plecarii.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.
Termen limita de inscriere: 5 zile inaintea inceperii excursiei.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑