Grecia

Pelerinaj in Grecia 21-27 octombrie 2017 – Hramul Sfântului DUMITRU

0

Pelerinaj in Grecia 21-27 octombrie 2017 – Hramul Sfântului DUMITRU

Sf. Dumitru, Sf.Spiridon, Sf. Gherasim, Sf. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu, Sf. Parascheva

Sfantul Dimitrie – Sfantul Mare Mucenic, este cinstit pe data de 26 octombrie. A trait in timpul imparatilor Diocletian (284-305) si Maximian (286-305). Din viata sa, inscrisa in Sinaxare, aflam ca a fost fiul prefectului din Tesalonic. Dupa moartea tatalui sau a fost  numit guvernator al Tesalonicului. Tinand seama de faptul ca Dimitrie nu a ascuns ca este crestin, a fost intemnitat. In vremea aceea crestinii erau trimisi sa lupte cu gladiatorii. In aceste lupte crestinii erau victime sigure. Potrivit traditiei, Nestor – un tanar crestin, cere binecuvantarea de la Sfantul Dimitrie sa-l omoare pe Lie, gladiatorul favorit al imparatului, pentru a pune capat luptelor sangeroase. Dimitrie il va insemna cu semnul sfintei cruci pe frunte si ii va spune: „Du-te si pe Lie il vei birui, iar pe Hristos Il vei marturisi”. Prin rugaciunele Sfantului Dimitrie, Nestor reuseste sa-l strapunga cu lancea pe Lie. La finalul acestei lupte, imparatul Maximian porunceste ca lui Nestor sa i se taie capul, iar Dimitrie sa fie strapuns cu sulitele. Din trupul lui Dimitrie, nu a curs sange, ci mir tamaduitor de boli.

Perioada: 21.10-27.10.2017 (4 nopti/6 zile)

Pret: 299 euro/pers., loc in camera dubla/tripla.
Early Booking 20 euro/pers. pentru plata integrala pana la 31.07.2017.

Grup minim 40 de platitori. Pentru numar mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.
Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Rm. Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti.
Transfer gratuit, pentru grup mai mare de 12 persoane, din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Tg. Frumos, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Roman.

Ziua 1-2 (S 21.10 – D 22.10.2017)
Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Thessalonik – Kalambaka (1250 km)

Imbarcarea in autocar, ora 13:00, din Bacau, parcare hotel Moldova. Imbarcare din Bucuresti, ora 17:30, din Parcare Parcul Timpuri Noi. Se circula si noaptea pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Salonic. A doua zi ne indreptam catre Complexul Monahal de la Meteore, cu scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi. care adaposteste izvorul ajutator bolilor de ochi. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de Icoane din Kalampaka. Vizitam Marele Meteor (3 euro/pers) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan (3 euro/pers.). Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere.

Cazare Kalambaka, hotel 3*.

Ziua 3 (L 23.10.2017)
Kalambaka – Trikala – Lamia – Kato Xenia – Atena – Pireu – Insula Aeghina (400 km)

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si pornim catre Atena, nu inainte de a ne opri pentru rugaciune si inchinare la Manastirea Kato Xenia ce adaposteste două părţi din Brâul Maicii Domnului, dar şi o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sfântul Evanghelist Luca – Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului „Straina”. Tur scurt, panoramic cu autocarul in Atena: Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: „Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua”), Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. In Pireu imbarcare pe feribot (1 h 30 min) pentru Insula Aeghina – Agia Marina si vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Biserica Sf. TreimiSf. Nectarie Taumaturgul. Ne inchinam la moastele Sfantului, puse in mijlocul Bisericii (capul) si intr-un paraclis (mana sfantului). Nu departe se afla „Panagia HRISOLEONTISSAS” sau Manastirea „Sf. Maria”, locul in care Sf. Nectarie obisnuia sa se roage la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Cazare hotel 2-3* in Aeghina, Agia Marina.

Ziua 4 (Ma 24.10.2017)
Insula Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia Procopie – Lotra Edipsou (300 km)

Mic dejun. O alta destinatie este Biserica „Panagia Faneromeni” sau Catacomba, o bisericuta subterana care adaposteste o icoana rara a Sfintei Fecioare. Conform unei legende locale, o constructie urma sa se inalte in apropierea sitului actualei biserici, dar in noaptea dinaintea inceperii constructiei, arhitectul a avut un vis prevestitor in care i se spunea ca va trebui sa sape, nu sa construiasca. Ziua urmatoare el a descoperit biserica care este si astazi deschisa crestinilor. Revenim in portul Egina pentru imbarcare pe feribot si traversare inapoi in Pireu – 1,5 ore si ne continuam deplasarea la Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor de la Nea Makri, pentru a ne inchina la moastele Sf. EFREM cel Nou – numit si „Grabnic Ajutator in toate nevoile”. Plecam de la Nea Makri catre Insula Evia traversand podul de la Chalkida. Oprire la Manastirea Sf. Ioan Rusu (Procopie) si Manastirea Cuv. David Batranul.

Cazare Hotel 3* Loutra Edipsou, Evia.

Ziua 5 (Mi 25.10.2017)
Loutra Edipsou – Aghiocampos – Glyfa – Muntele Olimp – Paralia Katerini (260 km)

Mic dejun. Din portul Agiokampos traversam cu feribotul 30 min. catre Glyfa si ne indreptam catre Paralia Katerini. Urcam la Manastirea Sf. Dionisie, de pe Muntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastirea crestina de pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi inclusa in Patrimonuoiul UNESCO.

Cazare Paralia Katerini/Salonic, hotel 2-3*.

Ziua 6-7 (J 26.10 – V 27.10.2017)
Paralia Katerini – Salonic – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau (1.100 km)

Mic dejun. Plecare catre tara spre Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir. Participam la Slujba de HRAM a Sfantului Dumitru. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe – construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu, cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. In functie de orarul Manastirii putem poposi pentru o rugaciune la Mormantul Cuv. Paisie Aghioritul de la Souroti. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – BACAU. Calatorim si noaptea. Se ajunge acasa functie de vreme si conditiile de trafic.

Pret: 299 euro/pers., loc in camera dubla/tripla.
Grup minim 40 de platitori. Pentru numar mai mic de persoane, tariful se recalculeaza.

Servicii incluse în preţ

 • transport autocar licentiat, clasificat, cu aer conditionat (taxa inchiriere, combustibil intern/extern, taxe tranzit vama, taxe autostrazi, taxe parcare, asigurare RCA, asigurare turisti si bagaje, diurne soferi);
 • transport cu feribotul Pireu – Aegina – Pireu;
 • transport cu feribotul Agiokampos – Glifa (Evia);
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 3* in Kalambaka;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 3* in Atena/Insula Aeghina – Agia Marina;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, in camere duble, triple, hotel 2-3* Loutra Edispou, in Insula Evia;
 • 1 noapte cazare, in camere duble, triple, hotel 3* in Paralia Katerini/Salonic;
  (cazarea se face in camere cu 2/3 paturi, TV, baie cu dus, minifrigider)
 • vizitele cuprinse in program;
 • ghid-preot insotitor.

Nu sunt incluse

 • Asigurarea medicala (optionala 23-38 lei);
 • Intrarile la obiective turistice;
 • Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret.

Termene de plata

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii;
 • Oferta early booking, se achita integral in intervalul de timp mentionat in program.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

Conditii de anulare/penalizari:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa utilizati acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑