Grecia

Pelerinaj in Grecia 11-20 august 2018. Minunile Maicii Domnului in Kefalonia

0

Pelerinaj in Grecia 11-20 august 2018. Minunile Maicii Domnului in Kefalonia

Sf. Dumitru, Sf.Spiridon, Sf. Gherasim, Sf. Andrei, Sf. Nectarie, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Ioan Rusu

In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului Langouvarda este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.

Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august pleacă.

 • Corfu – 13 august – al 2-lea Hram al Sfantului Spiridon – procesiunea cu racla cu Moastele peste credinciosi
 • Kefalonia – 15 august – Minunea cu serpii cu cruce in frunte care se inchina la icoana Maicii Domnului
 • Kefalonia – 15 august – Minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului
 • Kefalonia – 15/16 august, de Hramul Sfantului Gherasim, procesiunea cu racla cu Moastele peste credinciosi

Salonic (Sf. Dumitru) ­­– Corfu (Sf. Spiridon) – Kefalonia (Sf. Gherasim) – Corint – Eghina (Sf. Nectarie) – Atena – Nea Makri (Sf. Efrem cel Nou) – Evia (Sf. Ioan Rusul si Sf. David) – Kato Xenia (Braul Maicii Domnului)

Perioada: 11.08-20.08.2018 (7 nopti/9 zile)

Pret: 395 euro/pers. loc in camera dubla/tripla + 85 euro/pers. taxe ferryboat; 140 euro/pers. supliment single.

Reducere LAST MINUTE 40 euro/pers.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Ramnicul Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti

Transfer gratuit, pentru grup mai mare de 12 persoane, din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Targul Neamt, Tg. Frumos, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Roman.

Ziua 1-2 (11-12.08.2018)
Bacau – Bucuresti – Ruse – Sofia – Promahonas – Salonic

Plecare dupa masa ora 14:00 din parcare hotel Moldova, din Bacau, pe ruta Bucuresti – Ruse cu traversare Bulgaria noaptea. Sosire in Grecia in cursul diminetii. Thessalonik – unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie – Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia. Catedrala Metropolitana – moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu.

Cazare hotel 3*/apartament in Salonic/Paralia Katerini.

Ziua 3 (13.08.2018)
Paralia Katerini – Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza

Mic dejun. Plecam spre Igoumenitsa. Trecem cu ferryboat-ul si sosim in insula Corfu. Vizitam frumoasa capitala a insulei si ne vom inchina la moastele Sfintei Imparatese Teodora si participam la procesiunea cu moastele Sfantului Spiridon. In jurul orei 18:30 se trece pe continent cu feribotul in portul Igoumenitsa.

Cazare hotel 3* in zona Igoumenitza.

Ziua 4 (14.08.2018)
Igoumenitza – Patras

Mic dejun. Ne indreptam spre Patras unde ne vom inchina la mostele Sf. Apostol Andrei – cel intai chemat, Apostolul romanilor. Timp liber, plaja sau baie si ne odihnim pentru ziua de mare sarbatoare 15 august Adormirea Maicii Domnului. Cazare Rodini – Hotel Rodini Beach 3* pe plaja.

Ziua 5 (15.08.2018)
Patras – Killini – Kefalonia (Markopoulos) – Killini – Patras

Mic dejun. Dis de dimineata luam feribotul, ora 06:45 Killini – Kefalonia  si ne indreptam spre Markopoulos unde participam la slujba in Biserica Maicii Domnului careia i se inchina serpii apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea unde se afla si maicute romance si participam la procesiunea de hramul Sf. Gherasim izgonitor de demoni. Feribot ora 19:00, Kefalonia – Killini.

Cazare Rodini – Hotel Rodini Beach 3* pe plaja.

Ziua 6 (16.08.2018)
Patras – Corint – Atena – Insula Aeghina – Pireu – Atena

Mic dejun. Ne indreptam apoi spre Canalul Corint. Mergem apoi spre Pireu cel mai mare port al Greciei – feribot spre Insula Eghina. Vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Manastirea cu moastele Sfantului Nectarie – Taumaturgul (vindecator de cancer si alte boli grave) – izbavitor de cancer. Cazare hotel 2-3 stele in Atena.

Ziua 7 (17.08.2018)
Atena – Nea Makri – Insula Evia

Mic dejun. Tur de oras Atena: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma, Muzeul Bizantin, Catedrala Metropolitana. Plecare spre Nea Makri unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou – numit si Grabnic ajutator in toate nevoile – martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Trecem podul spre Insula Evia si ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Vizitam Manastirea Cuviosului David.

Cazare hotel 2-3 stele Insula Evia – Loutras Edipsos.

Ziua 8 (18.08.2018)
Insula Evia – Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tembi – Paralia Katerini

Mic dejun Trecem cu ferryboat-ul si vizitam pe drum BONUSManastirea Kato Xenia (cu maicute romance) care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si 2 parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa nasca prunci. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi (in pasaj se afla bazar ieftin de icoane). BONUSManastirea Sf. DionisieMuntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastirea crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521). Se afla pe lista de asteptare pentru a fi trecuta sub patronajul UNESCO.

Cazare hotel 3*/apartament in Salonic/ Paralia Katerini.

Ziua 9 (19.08.2018)
Paralia Katerini – Promahonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau

Mic dejun. Functie de programul manastirii si timpul disponibil, mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – localitatea de destinatie. Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Tarif: 395 euro/pers. loc in camera dubla/tripla + 85 euro/pers. taxe ferryboat; 140 euro/pers. supliment single.

Reducere LAST MINUTE 40 euro/pers.

Servicii incluse în preţ

 • Transport autocar licentiat, clasificat, cu aer conditionat (taxa inchiriere, combustibil intern/extern, taxe tranzit vama, taxe autostrazi, taxe parcare, asigurare RCA, asigurare turisti si bagaje, diurne soferi);
 • 2 nopti cazare in camere duble, triple, hotel 2*/3* Salonic/Paralia Katerini;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* Loutra Edispou in Insula Evia;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* Rodini Beach pe plaja in Patras;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in camere duble, triple, hotel 2*/3* in Atena/Insula Aeghina;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun, hotel 3* in zona Igoumenitza
  (cazarea se face in camere cu 2/3 paturi, TV, baie cu dus, minifrigider);
 • vizitele cuprinse in program;
 • ghid de turism insotitor;
 • preot însoţitor.

Nu sunt incluse

 • Asigurarea medicala (optionala 23-38 lei);
 • Taxele pentru turisti si autocar pentru 7 feriboturi, insotitor grup = 85 euro;
 • OPTIONAL pachet 5 cine = 55 euro; se achita la autocar;
 • Taxe feribot in interiorul insulei Kefalonia (cca. 3 euro/sens) in functie de programul de vizite la hram – se achita la ghid la fata locului;
 • Intrarile la obiective turistice;
 • Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret;
 • Alte mese decat cele indicate la servicii incluse in pret.

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zilede la inscriere sau emitere factura;
– 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 30% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 30 zile înaintea plecarii;
– 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑