Rusia

RUSIA: Sf. Serafim de Sarov 2017

0

RUSIA: Sf. Serafim de Sarov 2017

RUSIA CENTRALA – AVION, 5 zile

Avion: 1 mai – 6 mai 2017

Preturile in functie de marimea grupului:

persoane/grup 40 35-39 30-34 25-29 20-24
pret program (euro) 360 370 390 410 450

Preturile sunt fara biletele de avion.

Ziua 1 – Luni 1 mai

Intalnire la Aeroportul Otopeni la ora 11:40, zbor la Moscova la ora 13:40, se ajunge la ora 16:40. BINE ATI VENIT IN RUSIA!

Transfer, cazare hotel 3*.

Ziua 2 – Marti 2 mai: MOSCOVA

Zi dedicata Moscovei: incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta Matrona. Apoi vizitam: Galeriile Tretiacov, Galeria Rubliov, icoana Sf. Treime pictata de Sf. Andrei Rubliov si icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Catedrala Mantuitorului, Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO), Catedrala Vasilii Blajenii, Gradinile Alexander. Timp liber.

Cazare la Serghiev Posad hotel 3*.

Ziua 3 – Miercuri 3 mai: MOSCOVA, VLADIMIR, MUROM, DIVEEVO

Sf. Serghie de Radonej (1314-1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf. Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf. Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf. Treimi. Sf. Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf. Treimi a Sf. Serghie de Radonej (70 km de Moscova, pe Inelul de Aur), manastirea ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf. Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf. Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Dimineata la ora 6 participare la slujba acatistului (singurul moment din zi cand se deschide racla Sf. Serghie) si la Sf. Liturghie la Lavra Sfintei Treimi. Dupa micul dejun, la ora 8:30 plecam pe traseul Inelului de Aur. Vizitam: Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec. XII), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia. Murom – Man. Schimbarea la Fata si Man. Bunavestire, Sfintii Petru si Fevronia (ambii odihnesc in aceeasi racla, binecuvatarea familiei crestine), ne inchinam la moastele Sf. Constantin, Mihail si Teodor (tatal si fiii).

Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la hotel 2-3*.

Ziua 4 – Joi 4 mai: Sf SERAFIM de SAROV

Sf. SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” (dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program: acatistul Sf. Serafim de Sarov si Sfanta Liturghie. Dupa amiaza-vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf. Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului (Kanafka).

Cazare la hotel.

Ziua 5 – Vineri 5 mai: spre MOSCOVA

Dimineata participare la Sfanta Liturghie, iar la ora 11:00 plecarea spre Moscova (475 km). Pe traseu, oprire pentru inchinare la moastele Sf. Teofan Zavoratul.

Cazare la Moscova, hotel 3*.

PLECARE: Sambata 6 mai

Prezentare la aeroport la ora 07:15, zbor la ora 09:15, aterizare la Bucuresti la ora 12:25.

Servicii incluse in pret

 • Transport terestru in Rusia, autocar clasificat turistic;
 • Transfer aeroport /hotel / aeroport;
 • Cazari in hoteluri 3* (loc in camera dubla) cu mic dejun;
 • Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pentru dumneavoastra);
 • Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator.

Nu sunt incluse

 • Biletele de avion;
 • Taxa de viza (total 75 euro);
 • Mesele (cu exceptia micului dejun);
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice si muzee (15 euro);
 • Asigurarea medicala;
 • Alte cheltuieli netrecute la Servicii incluse in pret.

Dosarul pentru viza

 • cerere-tip (se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei);
 • 1 foto tip pasaport;
 • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii;
 • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata (asigurata de agentie);
 • asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei.

Dosarul pentru viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale, dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora (razboi, calamitate etc.) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita/aeroport autoritatile statului refuza intrarea/iesirea pe/de pe teritoriul tarii in cauza a unei/unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑