Rusia

Pelerinaj Rusia Mare 2017

0

Pelerinaj Rusia Mare 2017

AUTOCAR: 21 iulie – 9 august 2017 (20 zile).

AVION: 23 iulie – 7 august 2017 (16 zile).

Va invitam la un program Rusia Mare complex, care include atat nordul extrem in timpul noptilor albe (ajungem pana aproape de Cercul Polar de Nord) cat si Rusia centrala (Inelul de Aur).

Preturile in functie de marimea grupului:

pers/grup 40 35-39 30-34 25-29 20-24
pret program (euro) 1100 1200 1250 1350 1490

Preturi pentru transport cu autocarul. Pentru transport cu avionul se adauga pretul biletelor de avion.

 PLECARE CU AUTOCARUL (program 21 iulie – 9 august 2017) 

Vineri 21 iulie: pe ruta Bacau – Ucraina. Prima oprire: Lavra Adormirea Maicii Domnului de la Poceaev, inchinare la urma piciorului Maicii Domnului pe piatra, moastele Sf. Iov si ale Sf. Amfilohie. Continuam drumul spre Belarus, traversam granita, cazare hotel 3*.

Sambata 22 iulie: Traversam Belarus, granita cu Rusia, cazare la Peciora, hotel 3*.

Duminica 23 iulie: Sfanta Liturghie la Manastirea Maicii Domnului de la Peciora (1473), construita peste pestera nefacuta de mana omului (10.000 de sfinte moaste). Cartea Nesfintii Sfinti si alte povestiri scrisa de Arhim Tihon (cartea anului 2012 in Rusia) vorbeste despre aceasta manastire. La pranz plecam spre Sankt Petersburg, cazare hotel 3*.

 PLECARE CU AVIONUL (program 23 iulie – 7 august 2017) 

Duminica 23 iulie: zbor Bucuresti / St. Petersburg sau Chisinau / St. Petersburg.

Ziua 0 – Duminica 23 iulie, seara

La hotel intalnirea grupurilor sosite cu autocarul si cu avionul. In cazul in care se doreste vizitarea Muzeelor Ermitaj sau Petrodvoret, se poate sosi cu avionul, cu 1-2 zile mai devreme (program individual).

Modul 1: RUSIA NORDULUI EXTREM (8 zile)

Ziua 1 – Luni 24 iulie, St. PETERSBURG

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus: Sf. XENIA de St. Petersburg, slujba la capela Sf. Xenia, cimitirul Smolensk; Manastirea Sf. IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei (patrimoniu UNESCO). Biserica Mantuitorului Insangerat, Biserica Sf. Isak si Catedrala Sf. Petru si Pavel (1712-1732, simbolul orasului).

Cazare St. Petersburg. Optional: noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe – intre 1:30 si 3:00.

Ziua 2 – Marti 25 iulie: Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga

Program optional: croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga (cel mai mare lac din Europa), Vizitarea manastirii (sec X), vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf. Gherman din Alaska (trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf. Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Vizitarea Schitului Sf. Nicolae, masa la trapeza, minispectacol Corul Valaam.

Retur la St. Petersburg, Hotel 3*.

Ziua 3 – Miercuri 26 iulie: KEM

Dupa micul dejun, dimineata devreme plecare spre Solovet (820 km nord), noapte alba strabatand peisajele fascinantei Karelia, paradisul pescarilor si fotografilor.

Cazare in zona Kem.

Ziua 4 – Joi 27 iulie: SOLOVET

Dimineata traversare cu vaporul catre Arhipeleagul Solovet (croaziera pe Marea Alba). Cazare (hotel 2*) apoi vizitarea Manastirii Solovat cu ghid local. Vecernie. Fenomenul noptilor albe…

Manastirea Soloveţ, cea mai nordica mare manastire a Rusiei, situata aproape de Cercul Polar de Nord. Infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman, a caror pilda de viata ascetica a atras multi urmasi; viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa (1920-1991), model pentru Gulagul sovietic. Manastirea Solovet s-a redeschis dupa Perestroika. Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba (Manastirea Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO (1992).

Ziua 5 – Vineri 28 iulie: SOLOVET

Excursii optionale pe insula: la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia). Baie in izvorul sfant. Participare la slujbe, cazare (hotel 2*).

Ziua 6 – Sambata 29 iulie: SOLOVET

Participare la Sf. Liturghie la Manastirea Solovet. Plecare de pe insula la ora 15, croaziera pe Marea Alba. Plecare din Kem, noapte in trafic.

Ziua 7 – Duminica 30 iulie: Sf. ALEXANDRU din SVIR si TIHVIN

Dimineata devreme ajungem la Manastirea Sf. Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sf. Treime. Participare la Sfanta Liturghie la Tihvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (pictata de Sf. Ap. si Ev. Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; in Rusia din 1383).

Cazare St. Petersburg, hotel 3*.

Ziua 8 – Luni 31 iulie: St. Petersburg, plecare optiuni:

→ Cu avionul, spre Romania. AVION: zbor catre casa. Final modului 1.

→ Cu autocarul, se continua traseul. AUTOCAR, continuarea programului.

Modul 2: RUSIA CENTRALA (8 zile)

Ziua 8 – Luni 31 iulie : Sf. SERAFIM de VIRITA, NOVGOROD, MOSCOVA

Dupa micul dejun, plecare spre Moscova. Viriţa, inchinare la mormantul Sf. SERAFIM de VIRIŢA (+1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca. Velikiii Novgorod, Kremlinul cu catedrala Sf. Sofia (1045-1050), in care se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Oranta” ( „Mijlocitoarea”) – sec. XII – apartinand vechii scoli de pictura de icoane a Novgorodului. Cazare Moscova, hotel 3*.

Luni 31 iulie, sosire cu avionul la Moscova. Seara, intalnire la hotel cu grupul care soseste cu autocarul din St Petersburg.

Inelul de Aur al Rusiei (Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele XII-XIII, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Ziua 9 – Marti 1 august: MOSCOVA

Zi dedicata Moscovei. Incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Parcul Alexandrovski. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum. Timp liber in centrul Moscovei.

Cazare la Moscova hotel 3*.

Ziua 10 – Miercuri 2 august: MOSCOVA, SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun Sfanta liturghie la Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Galeriile Tretiacov, icoana Sf. Treime a Sf. Andrei Rubliov, icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf. Serghie de Radonej (patrimoniul UNESCO).

Cazare la hotel 3* in Serghiev Posad.

Sf. Serghie de Radonej (1314-1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf. Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf. Serghie de Radonej il
povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf. Treimi. Sf. Serghie de Radonej a fost
declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf. Treimi a Sf. Serghie de Radonej (70 km de Moscova, pe Inelul de Aur), manastirea ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si
in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf. Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf. Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Ziua 11 – Joi 3 august: ROSTOV, TOLGA – IAROSLAVL

Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf. Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf. Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pentru inchinare (este singurul moment din zi). La ora 10, plecare spre Rostov – inchinare la moastele Sf. Dimitrie de Rostov si Sf. Avraamie (la anul 1000 i s-a aratat Sf. Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov). Manastirea Tolga, Jaroslav (1354) – moastele Sf. Ignatie Briancianinov; Icoana Maicii Domnului de la Tolga, pictata de Sf. Ap. si Ev. Luca – in sec. XVI a fost vindecat ţarul Ivan cel Groaznic.

Cazare la Jaroslavl, hotel 3*.

Ziua 12 – Vineri 4 august, spre Diveevo

Dupa micul dejun, plecare spre Diveevo. Suzdal. (UNESCO). Vladimir, prima capitala a Rusiei (sec. XII) – vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf. Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste.

Cazare la Diveevo, hotelul Manastirii Sf Treimi a Sf Serafim de Sarov.

Sf. SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” (dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe: 7:00 – Acatistul Sf. Serafim, 8:00-9:30 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf. Serafim de Sarov. 17:00 – Vecernie, seara procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului – Kanafka.

Ziua 13 –  Sambata 5 august: Sf. SERAFIM de SAROV, Lavra Sf. Treime

Dimineata, participare la slujba si program liber in Manastirea Sfintei Treimi a Sf. Serafim de Sarov. Dupa amiaza – vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf. Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului (Kanafka).

Cazare Diveevo, hotelul manastirii.

Ziua 14 – Duminica 6 august: SCHIMBAREA LA FATA – ORANKI

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf. Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie/10 august). La ora 8:30 plecare de la Diveevo catre Manastirea ORANKI (1643), jertfa celor 10.000 calugari mucenici.

Continuam drumul spre Moscova, cazare hotel 3*.

Ziua 15 – Luni 7 august: Moscova, plecare optiuni:

→ Cu avionul, spre Romania. AVION: zbor catre casa. Final modului 2.

→ Cu autocarul, se continua traseul. AUTOCAR, continuarea programului.

Cumparaturi la Magazinul Fabricii Sofrino. Serpuhov. Inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei (200 km sud de Moscova). Manastirea Optina: moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993.

Continuarea drumului spre granita, cazare la Cernigov hotel 3*.

Ziua 16 – Marti 8 august: CERNIGOV, KIEV

Cernigov: inchinare la moastele Sf. LAVRENTIE (+ 1950, ale carui minuni si proorociri sunt binecunoscute) si Sf. Ierarh TEODOSIE (1630-1696), Manastirea Sfanta Treime a Sf. Ilie (de la 1069), Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (sec. XI, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinstea careia s-a intemeiat manastirea).

Plecare spre Kiev. Cazare Kiev, hotel 2-3*.

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti.

Ziua 17 – Miercuri 9 august: spre Romania

Dimineata la ora 6: participare la prima Sf. Liturghie la Lavra Pecerska. Ora 9: plecare spre Romania, se ajunge seara/noaptea.

Programul RUSIA MARE se poate parcurge intreg sau pe module:

 • Modulul 1, Rusia Nordului Extrem (8 zile).;
 • Modulul 2, Rusia Centrala (8 zile)

sau

 • Program intreg:
  • Integral cu autocarul: 20 zile. Plecare/sosire pe ruta Bacau/Suceava.
  • Avion: 16 zile. Programul incepe la St. Petersburg (23 iulie) si se termina la Moscova (7 august).
  • Sosire cu avionul la St. Petersburg (23 iulie) si plecare din Rusia cu autocarul pe ruta: Serpuhov, Optina, Cernigov, Kiev, Suceava. Bacau (include Ucraina). Se ajunge in tara in 9 august.

Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul.
Pentru persoanele care doresc sa calatoreasca cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.
Pentru persoanele care vor sa calatoreasca din Romania cu autocarul se adauga costul cazarii pana la intrarea in Rusia (maxim 60 euro) si la retur, cazarea din Ucraina (45 euro).

Servicii incluse in pret

 • Cazari hotel 3* (cu mic dejun): 4 St. Petersburg, 3 Moscova, 1 Serghiev Posad, 1 Jaroslavl;
 • Cazari hotel 2-3*: 2 Solovat si 2 Diveevo;
 • Transport cu autocar turistic;
 • Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat;
 • Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pentru dumneavoastra);
 • Mapa material documentar;
 • Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator.

Nu sunt incluse

 • Taxa de viza Rusia (336 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza;
 • Asigurarea medicala (90 lei);
 • Transport avion (optional);
 • Masa (mic dejun la Solovat si Diveevo; pranz; cina);
 • Programe optionale: Excursia la Valaam (80 euro), croaziera de noapte, Neva;
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 80 euro);
 • Cazarile in afara Rusiei (pentru parcursul cu autocarul: 60 euro la dus si 45 euro la intors);
 • Alte cheltuieli netrecute la Servicii incluse in pret.

Dosarul pentru viza

 • cerere-tip (se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei);
 • 1 foto tip pasaport;
 • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii;
 • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata (asigurata de agentie).

Dosarul pentru viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale, dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora (razboi, calamitate etc.) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita/aeroport autoritatile statului refuza intrarea/iesirea pe/de pe teritoriul tarii in cauza a unei/unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑