Rusia

Rusia – Inelul de Aur 2017

0

Rusia – Inelul de Aur 2017

RUSIA CENTRALA – AVION, 7 zile sau AVION, AUTOCAR 9 zile

Avion: 31 iulie / 7 august
Autocar: 31 iulie / 9 august

Preturile in functie de marimea grupului:

persoane/grup 40 35-39 30-34 25-29 20-24
pret program (euro) 650 680 735 799 910

Preturile sunt pentru transport cu autocarul. Pentru transport cu avionul se adauga pretul biletelor de avion.

SOSIRE IN RUSIA: Luni 31 iulie, zbor la Moscova. Seara, intalnire la hotel cu grupul care soseste cu autocarul din St Petersburg.

Inelului de Aur al Rusiei (Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele XII-XIII, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Ziua 1 – Marti 1 august: MOSCOVA

Zi dedicata Moscovei: Incepem inchinandu-ne la moa stele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Parcul Alexandrovski. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum. Timp liber in centrul Moscovei.

Cazare la Moscova hotel 3*.

Ziua 2 – Miercuri: MOSCOVA, SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun Sfanta liturghie la Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Galeriile Tretiacov, icoana Sf. Treime a Sf. Andrei Rubliov, icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf. Serghie de Radonej (patrimoniul UNESCO).

Cazare la hotel 3* in Serghiev Posad.

Sf. Serghie de Radonej (1314-1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf. Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf. Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf. Treimi. Sf. Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf. Treimi a Sf. Serghie de Radonej (70 km de Moscova, pe Inelul de Aur), manastirea ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf. Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf. Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Ziua 3 – Joi: ROSTOV, TOLGA – IAROSLAVL

Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf. Liturighie in Lavra; dupa citirea acatistului Sf. Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pentru inchinare (este singurul moment din zi). La ora 10, plecare spre Rostov – inchinare la moastele Sf. Dimitrie de Rostov si Sf. Avraamie (la anul 1000 i s-a aratat Sf. Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov). Manastirea Tolga, Jaroslav (1354) – moastele Sf. Ignatie Briancianinov; Icoana Maicii Domnului de la Tolga, pictata de Sf. Ap. si Ev. Luca – in sec. 16 a fost vindecat ţarul Ivan cel Groaznic.

Cazare la Jaroslavl, hotel 3*.

Ziua 4 – Vineri, spre Diveevo

Dupa micul dejun, plecare spre Diveevo, Suzdal. (UNESCO). Vladimir, prima capitala a Rusiei (sec. XII) – vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf. Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste.

Cazare la Diveevo, hotel 2-3*.

Sf. SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” (dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe: 7:00 – Acatistul Sf. Serafim, 8:00-9:30 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf. Serafim de Sarov. 17:00 – Vecernie, seara procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului – Kanafka.

Ziua 5 – Sambata: Sf. SERAFIM de SAROV, Lavra Sf. Treime

Dimineata participare la slujba si program liber in Manastirea Sfintei Treimi a Sf. Serafim de Sarov. Dupa amiaza-vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf. Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului (Kanafka).

Cazare Diveevo, hotel 2-3*.

Ziua 6 – Duminica 6 august, SCHIMBAREA LA FATA – ORANKI

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf. Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie/10 august). La ora 8:30 plecare de la Diveevo catre Manastirea ORANKI (1643), jertfa celor 10000 calugari mucenici.

Continuam drumul spre Moscova, cazare hotel 3*.

Ziua 7 – Luni 7 august: Moscova, plecare optiuni

Aici se incheie circuitul turistic Inelul de Aur al Rusiei (Rusia centrala, Rusia cetatilor medievale cu kremlinuri).

→ Cei care doresc returul cu avionul, plecare din Moscova. AVION: zbor catre casa.

→ Cei care continua drumul cu autocarul, plecare spre Ucraina. AUTOCAR, continuarea programului.

Cumparaturi la Magazinul Fabricii Sofrino. Serpuhov. Inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei (200 km sud de Moscova). Manastirea Optina: moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993.

Continuarea drumului spre granita, cazare la Cernigov hotel 3*.

Ziua 8 – Marti 8 august: CERNIGOV, KIEV

Cernigov: inchinare la moastele Sf. LAVRENTIE (+ 1950, ale carui minuni si proorociri sunt binecunoscute) si Sf. Ierarh TEODOSIE (1630-1696), Manastirea Sfanta Treime a Sf. Ilie (de la 1069), Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (sec. XI, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinstea careia s-a intemeiat manastirea).

Plecare spre Kiev. Cazare Kiev, hotel 2-3*.

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti.

Ziua 9 – Miercuri 9 august 2017: spre Romania

Dimineata la ora 6: Participare la prima Sf. Liturghie la Lavra Pecerska. Ora 9: plecare spre Romania, se ajunge seara/noaptea.

NOTE

 • Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul. Pentru dus – se adauga pretul biletului de avion.
 • Pentru persoanele care vor sa calatoareasca spre Romania cu autocarul se adauga costul cazarii din Ucraina (45 euro).
 • Pentru persoanele care doresc sa revina in Romania cu avionul se adauga pretul biletului de avion.

Servicii incluse in pret

 • Cazari hotel 3* (cu mic dejun): 3 Moscova, 1 Serghiev Posad, 1 Jaroslavl;
 • Cazari hotel 2-3*: 2 Diveevo;
 • Transport cu autocar turistic;
 • Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pentru dumneavoastra);
 • Mapa material documentar;
 • Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator.

Nu sunt incluse

 • Taxa de viza Rusia (336 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza;
 • Asigurarea medicala (90 lei);
 • Transport avion (optional);
 • Masa (mic dejun la Diveevo; pranz; cina);
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 40 euro);
 • Cazarile in afara Rusiei (pt parcursul cu autocarul: 45 euro la intors);
 • Alte cheltuieli netrecute la Servicii incluse in pret.

Dosarul pentru viza

 • cerere-tip (se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei);
 • 1 foto tip pasaport;
 • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii;
 • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata (asigurata de agentie).

Dosarul pentru viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale, dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora (razboi, calamitate etc.) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita/aeroport autoritatile statului refuza intrarea/iesirea pe/de pe teritoriul tarii in cauza a unei/unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑