Rusia

RUSIA, Nordul Extrem si Moscova 2018

0

RUSIA, Nordul Extrem si Moscova 2018

Perioada: 31 mai – 14 iunie 2018 (15 zile / 14 nopti)

OPTIUNI PLECARE

 1. Cu autocarul din Romania, dus/intors din Bacau: plecare luni 28 mai 2018
 2. Cu avionul: plecare din St. Petersburg: joi 31 mai 2018, retur din Moscova
 3. Plecare cu avionul la St. Petersburg, retur cu autocarul in Bacau

Pentru transport cu autocarul in afara Rusiei:

Plecare din Romania, traseu: Bacau, Lublin (Polonia), Pskov, St. Petersburg
Perioada: 28-31 mai 2018. Plecare 28/29 mai ora 22, din Gara Bacau.
Plati suplimentare: 2 cazari in Polonia, Rusia, total 65 USD.

Retur in Romania, traseu: Moscova, Optina, Cernigov, Kiev, Bacau
Perioada: 14-16 iunie 2018
Plati suplimentare: 2 cazari la Cernigov si Kiev, total 60 USD

PRET (euro) pentru servicii in Rusia. Se adauga pretul biletului de avion, cu sosire la St. Petersburg (31 mai 2018) si plecare din Moscova (cel mai devreme in 14 iunie 2018):

Grup (nr. pers.) 40 35-39 30-34 25-29 20-24
Pret program (euro) 1200 1250 1300 1400 1540

Ziua 1 – Joi 31 mai: Sosire la ST. PETERSBURG

In timpul zilei, sosire la St. Petersburg, cazare hotel 3*. Perioada noptilor albe, tot orasul este in sarbatoare! Optional: croaziera de noapte pe Neva (se poate in orice noapte).

Ziua 2 – Vineri 1 iunie, ST. PETERSBURG

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus: Sf. Xenia de St. Petersburg, slujba la capela Sf. Xenia, cimitirul Smolensk; Manastirea Sf. Ioan de Kronstadt, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei (UNESCO), Biserica Mantuitorului Insangerat, Biserica Sf. Isak si Catedrala Sf. Petru si Pavel (1712-1732, simbolul orasului). Lavra Sf. Alexandru Nevski. Cazare St. Petersburg.

Ziua 3 – Sambata 2 iunie, Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga

Program optional. Plecare dimineata spre Priozersk. Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga (cel mai mare lac din Europa). Vizitarea manastirii (sec. X), a Schitului Sf. Nicolae, masa la trapeza, mini-spectacol Corul Valaam. Manastirea Valaam a fost vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf. Gherman din Alaska (trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12000 de necredinciosi) si Sf. Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Retur la St. Petersburg.

Ziua 4 – Duminica, 3 iunie, St. PETERSBURG (Lasatul secului pentru postul Sf. Petru si Pavel)

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie. Optiuni: la St. Petersburg sau la Biserica Kazanskaia din Virita (ora 10). Inchinare la mormantul Sf. Serafim de Virita, noul facator de minuni. Revenire la St. Petersburg. Timp liber, optional: Muzeul Ermitaj (unul dintre marile muzee ale lumii). Cazare in St. Petersburg.

Ziua 5 – Luni 4 iunie: SVIR, KEM

Dimineata devreme plecam spre Kem, pe traseu vizita la Manastirea Sfintei Treimi a Sf. ALEXANDRU din SVIR – sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime sub forma celor Trei Ingeri. Continuam drumul spre nord prin Karelia, cazare la Kem, hotel 3*.

Ziua 6 – Marti 5 iunie: SOLOVAT

Dimineata croaziera pe Marea Alba, spre Insula Solovat (UNESCO). Cazare. Prezentarea mananstirii cu ghid local, timp liber, vecernie. Cazare pe Insula Solovat, hotel 2*. Manastirea Soloveţ, cea mai nordica mare manastire a Rusiei, situata aproape de Cercul Polar de Nord. Infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman, a caror pilda de viata ascetica a atras multi urmasi; viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa (1920-1991), model pentru Gulagul sovietic. Manastirea Solovet s-a redeschis dupa Perestroika. Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba face parte din patrimoniul UNESCO.

Ziua 7 – Miercuri 6 iunie: SOLOVAT

Dimineata, participare la Sf. Liturghie la Man. Solovat. Mic dejun. Excursie la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia). Baie in izvorul sfant. Vecernie. Cazare pe insula Solovat, hotel 2*.

Ziua 8 – Joi 7 iunie: SOLOVAT

Participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Solovat. Timp liber. Dupa-amiaza, plecare spre tarm. Parcurs catre Petrozavodsk, cazare hotel 3*.

Ziua 9 – Vineri 8 iunie: KIJI

Dimineata, dupa micul dejun, excursie pe Lacul Onega, Insula Kiji, faimosul muzeu in aer liber cu biserici de lemn – arhitectura traditionala a popoarelor din Karelia (UNESCO). Pe insula de 6 km lungime si 1 km latime sunt 83 de piese arhitecturale din lemn. La ora 15:00 revenire la Petrozavodsk , cazare hotel 3*.

Ziua 10 – Sambata 9 iunie: TIHVIN, ST. PETERSBURG

Dimineata, plecare spre Sankt Petersburg, oprire la Tikhvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (pictata de Sf. Apostol si Evanghelist Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; in Rusia din 1383). Cazare in Sankt Petersburg, hotel 3*.

Ziua 11, Duminica 10 iunie: ST. PETERSBURG, PSKOV

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie la Catedrala Kazanskaia, apoi plecare spre Manastirea Peciora din Pskov (sec. XV), ridicata peste pesterile nefacute de mana omului, in care se afla 10000 de sfinte moaste. Singura manastire din Rusia care nu a fost inchisa niciodata este acum faimoasa si datorita aparitie cartii Nesfintii sfinti si alte povestiri sau Everyday Saints and other stories scrisa de Arh. Tihon, bestseller mondial. Cazare la Pskov, hotel 3*.

Ziua 12, Luni 11 iunie: PSKOV, NOVGOROD

Dupa micul dejun vizitam Kremlinul din Pskov, apoi plecam spre Novgorod. Vizita in Kremlin (UNESCO): Catedrala Sf. Sofia (sec. XI, prima catedrala de piatra a Rusiei), catapeteasma originala de sec. XII si icoana Maicii Domnului Znamene (a Semnului, Oranta). Optional: muzeului de icoana veche (Scoala de icoane din Novgorod). Dupa amiaza libera in fermecatorul Novgorod. Cazare in Novgorod, hotel 3*.

Ziua 13, Marti 12 iunie: Spre SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun, dimineata, plecam spre Serghiev Posad, ajungem seara. Cazare la hotelul Lavrei Serghiev Posad.

Ziua 14, Miercuri 13 iunie: SERGHIEV POSAD, MOSCOVA

Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf. Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf. Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pentru inchinare (este singurul moment din zi). Dupa micul dejun, vizitam Marea Lavra a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej (UNESCO). La ora 12 plecare la Sofrino, cea mai mare fabrica de obiecte religioase ortodoxe din lume. Apoi ne indreptam spre Moscova, mergem catre Sfanta protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii. Piata Rosie (UNESCO) timp liber, optional masa la o autoserire din GUM (galeriile comerciale cele mai faimoase ale Moscovei). Cina, cazare hotel 3*.

Ziua 15, Joi 14 iunie: Plecare din MOSCOVA

Participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Solovat. Timp liber. Dupa-amiaza, plecare spre tarm. Parcurs catre Petrozavodsk, cazare hotel 3*.

  Optiunea 1: Plecare spre casa (avion in 14 sau 15 iunie) 

  Optiunea 2: Continuam traseul catre Romaniaiulie (autocar) 

Dimineata devreme, plecare spre Ucraina, vizitam pe traseu: Serpuhov. Inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei (100 km sud de Moscova). Manastirea Optina: moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993, schitul Optinei. Cazare la Cernigov, hotel 3*.

Ziua 16, Vineri 15 iunie: CERNIGOV

Dupa micul dejun vizitam Cernigov: Manastirea Sfanta Treime a Sf. Ilie (de la 1069) cu moastele Sf. LAVRENTIE (+1950, ale carui minuni si proorociri sunt binecunoscute), Sf. Ierarh TEODOSIE (1630-1696, tamaduitor, mare facator de minuni) si Sf. Ierarh FILARET Gumilevski (+1866). Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (sec. XI, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea). Plecare spre Kiev, vizitarea Lavrei Pecerska (in functie de ora de sosire). Cazare Kiev, hotel 3*.

Ziua 17, Sambata 16 iunie: KIEV, spre Romania

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti. Dimineata la ora 6: participare la prima Sf Liturghie la Lavra Pecerska. Ora 9: plecare spre Romania, se ajunge noaptea (Bacau, cu legaturi spre Bucuresti la tren si autocar.

Servicii incluse in pret

 • Cazari hotel 3* (cu mic dejun): 5 St. Petersburg, 1 Kem, 2 Petrozavodsk, 1 Pskov, 1 Novgorod, 1 Serghiev Posad, 1 Moscova
 • Cazari hotel 2*: 2 Solovat
 • Transport cu autocar turistic
 • Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat
 • Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pentru dumneavoastra)
 • Mapa material documentar
 • Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator

Nu sunt incluse

 • Taxa de viza Rusia (336 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza
 • Asigurare medicala, emisa de o firma din Rusia (90 lei)
 • Transport avion si transferuri aeroport/ hotel si hotel/aeroport
 • Masa (mic dejun la Solovat; pranz; cina)
 • Programe optionale: Excursia la Valaam (105 USD), Excursie la Kizhi (65 USD)
 • Croaziera de noapte pe Neva, biletele de intrare la obiectivele turistice (70 USD)
 • Alte cheltuieli netrecute la Servicii incluse in pret

Dosarul pentru viza

 • cerere-tip (se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei);
 • 1 foto tip pasaport;
 • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii;
 • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata (asigurata de agentie);
 • asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei.

Dosarul pentru viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale, dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora (razboi, calamitate etc.) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita/aeroport autoritatile statului refuza intrarea/iesirea pe/de pe teritoriul tarii in cauza a unei/unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑