Rusia

Pelerinaj Rusia Mare

0

Pelerinaj Rusia Mare

RUSIA MARE, 30 iunie – 15 iulie 2016 (16 zile avion, 20 zile autocar).

PLECARE

Cu AUTOCARUL: Marti 28 iunie, pe ruta Bacau – Tarile Baltice – St Petersburg. 2 cazari. Oprire pentru Sf. Liturghie – Sf Ap Petru si Pavel (29 iunie). In functie de timp, vizItarea Man. PECIORA din Pskov (pestera nefacuta de mana omului, cu 10.000 sfinte moaste).

Cu AVIONUL: Joi 30 iunie, sosire la St Petersburg.

Preturile sunt in functie de marimea grupului si pentru transport cu autocarul. Pentru transport cu avionul, se adauga pretul biletelor de avion.

pers/grup 40 35-39 30-34 25-29 20-24
pret program (euro) 1100 1200 1250 1350 1490

Programul RUSIA MARE se poate parcurge in trei variante:

 1. Integral cu autocarul: 28 iunie – 17 iulie (20 zile). Plecare/sosire pe ruta Bacau – Suceava.
 2. Avion: 30 iunie – 15 iulie (16 zile). Programul incepe la St Petersburg (sosire in 30 iunie) si se termina la Moscova (plecare in 15 iulie).
 3. Sosire cu avionul la St Petersburg (30 iunie) si plecare din Rusia cu autocarul, pe ruta : Serpuhov, Optina, Cernigov, Kiev, Suceava. Bacau. Se ajunge in Romania duminica 17 iulie.

Pretul comunicat este pentru serviciile din Rusia, parcurs cu autocarul.

Pentru persoanele care doresc sa calatoreasca cu avionul, se adauga pretul biletului de avion.

Pentru persoanele care vor sa calatoareasca din Romania cu autocarul se adauga costul cazarii pana la intrarea in Rusia (maxim 40 euro) si la retur, cazarea din Ucraina (45 euro).

Ziua 1 – joi 30 iunie, St. Petersburg

Intalnirea grupurilor la St. Petersburg, hotel Azimut 3*: grupul care vine cu autocarul (prin Pskov) si grupul sosit direct la St Petersburg.

Ziua 2 – vineri 1 iulie: St. Petersburg

Mic dejun, zi dedicata vizitarii maretei capitale a Imperiului Rus: Sf XENIA de St Petersburg, ora 10 slujba la capela Sf Xenia, cimitirul Smolensk; Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste. Centrul vechi, malurile Nevei (patrimoniu UNESCO), Biserica Mantuitorului Insangerat, Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel (1712 – 1732, simbolul orasului). Cazare St Petersburg.

Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea.

Ziua 3 – sambata 2 iulie: Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga

Program optional: Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga (cel mai mare lac din Europa). Vizitarea manastirii (sec X), vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska ( trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf. Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Vizitarea Schitului Sf Nicolae, masa la trapeza, mini-spectacol Corul Valaam. Retur la St Petersburg, Hotel 3*

Ziua 4 – duminica 3 iulie

Duminica 3 iulie: Dimineata la ora 7, prima Sf. Liturghie la Catedrala Kazanskaya Dupa micul dejun, optional – Muzeul Ermitaj. Lavra Sf Al Nevski (una din cele doua lavre ale Rusiei, alaturi de Lavra Serghiev Posad). Ora 14 – plecare spre Solovet (820 km nord), noapte alba strabatand peisajele fascinantei Karelia , paradisul pescarilor si fotografilor. Noapte in trafic

Ziua 5 – luni 4 iulie: SOLOVET

Dimineata devreme ajungem la Kem, traversare cu vaporul catre Arhipeleagul Solovet (croaziera pe Marea Alba). Cazare (hotel 2*) apoi vizitarea Man. Solovat cu ghid local. Vecernie. Fenomenul noptilor albe.

Manastirea Soloveţ, cea mai nordica mare manastire a Rusiei, situata aproape de Cercul Polar de Nord. Infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman, a caror pilda de viata ascetica a atras multi urmasi; viata monahala de aici a format multi asceti, a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa (1920 -1991), model pentru Gulagul  sovietic. Man.Solovet s-a redeschis dupa Perestroika. Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba (Man. Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO (1992).

Ziua 6 – marti 5 iulie: SOLOVET

Marti 5 iulie: SOLOVET : Excursii optionale pe insula: la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia). Baie in izvorul sfant. Participare la slujbe, cazare (hotel 2*).

Ziua 7 – miercuri 7 iulie: SOLOVET

Participare la Sf Liturghie la Manastirea Solovet. Plecare de pe insula la ora 15, croaziera pe Marea Alba. Plecare din Kem, noapte in trafic.

Ziua 8 – joi 7 iulie: Sf ALEXANDRU din SVIR si TIHVIN

Dimineata devreme ajungem la Man. Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sf Treime. Tihvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (pictata de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; in Rusia din 1383). Cazare St Petersburg,Hotel 3*.

Ziua 9 – vineri 8 iulie: St. Petersburg plecare cu optiunile:

 • Cu avionul catre casa (finalul MODUL 1, Rusia Nordului Extrem);
 • Continuarea programului cu autocarul: St Petersburg, Virita/Sf Serafim de Virita, Novgorod, Moscova. Cazare la Moscova, hotel 3*.

Sf SERAFIM de VIRITA, NOVGOROD, MOSCOVA: Dupa micul dejun, plecare spre Moscova. Participare la Sf Liturghie pe traseu. Viriţa, inchinare la mormantul Sf SERAFIM de VIRIŢA (+1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca. Velikiii Novgorod, Kremlinul cu catedrala Sf Sofia ( 1045-1050), in care se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Oranta” ( „Mijlocitoarea”) – sec 12 – apartinand vechii scoli de pictura de icoane a Novgorodului. Cazare Moscova, hotel 3*.

Pentru cei care doresc doar MODULUL 2 Rusia Centrala: sosire cu avionul la Moscova. Seara, intalnire la hotel cu grupul care soseste cu autocarul din St Petersburg.

Inelului de Aur al Rusiei (Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Ziua 10 – sambata 9 iulie: MOSCOVA

Zi dedicata Moscovei: Incepem inchinandu-ne la moa stele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA (+1952) A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Parcul Alexandrovski. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova hotel 3*.

Ziua 11 – duminica 10 iulie: MOSCOVA, SERGHIEV POSAD

Dupa micul dejun Sfanta liturghie la Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. Galeriile Tretiacov, icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus). Plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej ( patrimoniul UNESCO). Cazare la hotel 3* in Serghiev Posad.

Sf Serghie de Radonej (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei. 

Ziua 12 – luni 11 iulie: ROSTOV, TOLGA – IAROSLAVL

Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare ( este singurul moment din zi). La ora 10, plecare spre Rostov – inchinare la moastele Sf Dimitrie de Rostov si Sf Avraamie ( la anul 1000 i s-a aratat Sf Ioan Teologul, spunandu-i sa intemeieze o manastire la Rostov). Manastirea Tolga, Jaroslav (1354) – moastele Sf Ignatie Briancianinov; Icoana Maicii Domnului de la Tolga, pictata de Sf Ap si Ev Luca – in sec. 16 a fost vindecat ţarul Ivan cel Groaznic. Cazare la Jaroslavl, hotel 3*.

Ziua 13 – marti 12 iulie: DIVEEVO

Dupa micul dejun, plecare spre Diveevo. Suzdal (UNESCO). Vladimir, prima capitala a Rusiei (sec XII) – vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste

Cazare la Diveevo, hotelul Manastirii Sf Treimi a Sf Serafim de Sarov.

Sf. SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe: 7 – Acatistul Sf Serafim, 8-9.30 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov. 17 – Vecernie, seara procesiunea zilnica  Drumul Maicii Domnului – Canafca.

Ziua 14 – Marti 13 iulie – Sf SERAFIM de SAROV, Lavra Sf Treime

Dimineata, participare la slujba si program liber in Manastirea Sfintei Treimi a Sf Serafim de Sarov. Dupa amiaza-vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, baie in apele tamaduitoare. Seara participare la procesiunea Drumul Maicii Domnului (Kanafka). Cazare Diveevo, hotelul manastirii.

Ziua 15 – joi 14 iulie: ORANKI

Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie/10 august). La ora 8,30 plecare de la Diveevo catre Manastirea Oranki (1643), jertfa celor 10000 calugari mucenici. Continuam drumul spre Moscova, cazare hotel 3*.

Ziua 16 – vienri 15 iulie, Moscova, plecare optiuni:

 • Cu avionul catre casa (finalul MODULULUI 2, Rusia CENTRALA);
 • Continuarea programului cu autocarul. Cumparaturi la Magazinul Fabricii Sofrino. Serpuhov. Inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei (200 km sud de Moscova). Manastirea Optina: moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993. Continuarea drumului spre granita, cazare la Cernigov hotel 3*.

Ziua 17 – sambata 16 iulie: CERNIGOV, KIEV

Cernigov: inchinare la moastele Sf LAVRENTIE (+ 1950 ale carui minuni si  proorociri sunt binecunoscute) si Sf  Ierarh TEODOSIE (1630 – 1696), Manastirea Sfanta Treime a Sf Ilie (de la 1069), Manastirea Adormirii Maicii Domnului Eleţ (sec. XI, la anul 1060 s-a aratat intr-o padure de brad Icoana Maicii Domnului de Eleţ, in cinsetea careia s-a intemeiat manastirea). Plecare spre Kiev. Cazare Kiev, hotel 2-3*.

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in pesteri la peste 100 de moaste de sfinti . 

Ziua 18 – duminica 17 iulie: spre România

Dimineata la ora 6: Patricipare la prima Sf Liturghie la Lavra Pecerska, Ora 9: plecare spre Romania, se ajunge seara/noaptea.

Servicii incluse in pret

 • Cazari hotel 3* (cu mic dejun) : 4 St Petersburg, 3  Moscova,  1 Serghiev Posad, 1 Jaroslavl;
 • Cazari hotel 2*: 2 Solovat si 2 Diveevo;
 • Transport cu autocar turistic;
 • Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat;
 • Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);
 • Mapa material documentar;
 • Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator.

Nu sunt incluse

 • Taxa de viza  Rusia (50 usd + 110 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza;
 • Transport avion (optional);
 • Masa (mic dejun la Solovat si Diveevo; pranz; cina);
 • Programe optionale: Excursia la Valaam (95 eu), croaziera de noapte pe Neva;
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 80 euro);
 • Cazarile in afara Rusiei, pt parcursul cu autocarul: 40 euro la dus si 45 euro la intors;
 • Asigurarea medicala (obligatorie);
 • Alte cheltuieli netrecute la Servicii incluse.

Conditii de anulare/penalizari

20% din preţ, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-21 zile calendaristice înainte de  plecării;
50% din pret, dacă renunţarea se face in intervalul  de 20-15 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţ, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 14 zile înaintea plecarii.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Termen limita de inscriere: 10 zile inaintea inceperii excursiei.

Observatii (note):

 • Pretul din tabel este aferent parcursului cu autocarul in interiorul Rusiei.
 • Variante de transport:
  • Cu autocarul, circuit complet. La pretul din tabel se adauga cazarea la dus (60 euro) si la retur la Optina, Cernigov (40 euro);
  • Dus-intors cu avionul. Se adauga biletul de avion catre St. Petersburg si de la Moscova catre casa.
 • Pretul biletului de avion se stabileste la data achizitiei.
 • Locurile in autocar se stabilesc in functie de momentul inscrierii (plata avansului). Preotii si monahii au prioritate la locurile in fata.

IMPORTANT

 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin;
  • plata avansului;
  • incheiere asigurare storno (optional);
  • incheiere asigurare medicala (la o firma reasigurata la Coris, singura acreditata in Rusia).
 • Dosarul pentru viza include:
  • cerere-tip (se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei);
  • 1 foto tip pasaport;
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii;
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata (asigurata de agentie);
  • asigurare medicala.

Dosarul pentru viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora (razboi, calamitate etc.) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita/aeroport autoritatile statului refuza intrarea/iesirea pe/de pe teritoriul tarii in cauza a unei/unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑