Rusia

Pelerinaj Rusia Mare

0

Pelerinaj Rusia Mare

AVION: 22 iulie – 5 august 2015 (15 zile).

AUTOCAR: 20 iulie – 7 august 2015.

In anul 2015 se implinesc 200 de ani de la nasterea Sf. Teofan Zavoratul (10 ianuarie 1815), duhovnic plin de dumnezeiasca intelepciune, ale carui carti sunt astazi traduse si tiparite in intreaga lume.

Va invitam la un program Rusia Mare complex, care include atat nordul extrem in timpul noptilor albe (ajungem pana aproape de Cercul Polar de Nord), cat si Rusia centrala (Inelul de Aur) si care se finalizeaza prin inchinarea la moastele Sf. Teofan Zavoratul.

Manastirea VALAAM: Aici s-a nevoit Sf. Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Sf. Antipa, plecat la Sf. Munte Athos unde a trait aproape 20 de ani – primind schima cea mare, a ajuns in nordul Rusiei pentru strangere de ajutoare pentru Schitul romanesc Prodromu, dar gasind aici linistea dupa care tanjea chiar la Athos fiind, a cerut binecuvantare si s-a reintors pentru totdeauna la Valaam. Dupa 17 ani de aspra vietuire pe insula, la 10 ianuarie 1882, cuviosul Antipa ieroschimonahul trece la Domnul (inchinare la sfintele sale moaste). Este singurul calugar roman trecut in randul sfintilor atat la Sf. Munte Athos (dupa doar 24 ani de la moartea sa), cat si de catre Biserica Rusa si Biserica Româna.

Preturile  in functie de marimea grupului:

RUSIA MARE, autocar 20 iulie – 7 august 2015

pers/grup 40 35 30 25 20
pret program (euro) 999 1100 1150 1250 1399

 PLECARE CU AUTOCARUL (program 20 iulie – 7 august 2015) 

Luni 20 iulie 2015: Plecarea cu autocarul la prima ora, pe ruta Bacau – Tarile Baltice – St. Petersburg, cu 2 cazari in traseu (2000 km, fara obiective de vizitat). Oprire pentru participarea la Sf. Liturghie de luni 20 iulie – Sf. Prooroc Ilie.

 PLECARE CU AVIONUL (program 22 iulie – 5 august 2015) 

Miercuri 22 iulie 2015: Sosire la  St. Petersburg. Transfer la hotel si cazare in St. Petersburg.

Ziua 1 – Miercuri 22 iulie, St. Petersburg

Seara, intalnirea grupurilor la St Petersburg, hotel Azimut 3*: grupul care vine cu autocarul si grupul / persoanele sosite direct la St. Petersburg. Cazare.

Ziua 2 – Joi 23 iulie: St. Petersburg

Dupa micul dejun facem o scurta vizita in St. Petersburg, dupa care vom pleca spre nordul extrem, pentru a beneficia din plin de lumina noptilor albe, aflate la final de perioada (mai – iulie).  Vom reveni apoi la St. Petersburg pentru a vizita pe indelete fosta capitala imperiala a Rusiei.

 • Sf. XENIA de St. Petersburg, de la ora 10, slujba zilnica la capela Sf. Xenia din cimitirul Smolensk;
 • Manastirea Sf. IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste;
 • Ora 14 – plecare spre Solovet (850 km nord), noapte alba strabatand peisajele fascinantei Karelia, paradisul pescarilor si fotografilor – regiune lacustra, paduri si ape in lumina amurgului continuu al noptilor albe.

Ziua 3 – Vineri 24 iulie: SOLOVET

Dimineata devreme ajungem la Kem, traversare cu vaporul catre Arhipeleagul Solovet.

Manastirea Soloveţ a fost infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman. Cautand liniste deplina, de sihastrie in nordul indepartat, conditii aspre de viata care sporesc si mai mult ascetismul, acesti intemeietori si organizatori ai manastirii sunt si primii locuitori ai insulei Solovet, pana atunci nelocuita. Pilda lor de viata ascetica a atras multi urmasi, viata monahala de aici aici a format multi asceti , a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa, deportand aici milioane de condamnati ai regimului bolsevic, covarsitoarea lor majoritate ramanand necunoscuti (preoti, intelectuali etc.). La conditiile naturale de viata extrem de dure de la Cercul Polar de Nord (ger, izolare, noaptea boreala 6 luni pe an) comunistii au adaugat  conditii de viata inumane, teroarea psihica, lipsa hranei (pentru un prizonier alocatie anuala de 240 ruble/an, deci 0,65 ruble pe zi), acest gulag (lagar de exterminare) devenind in scurta vreme un model pentru sistemul gulagului sovietic care apoi s-a extins in intregul URSS. Lagarul a functionat intre anii 1920–1991, arhivele au fost distruse. Aspra nevointa duhovniceasca a ascetilor manastirii Solovet a fost urmata de chinul si jertfa de sange a potrivnicilor statului ateu, multi dintre ei refuzand sa-si lepede credinta. „… sufar pana acolo, ca sunt tinut in lanturi ca un facator de rele, dar cuvantul lui Dumnezeu nu se leaga” (Timotei II, 2, 9). Biserica Ortodoxa Rusa a rezistat intr-un stat ateu, pamantul rusesc udat de sangele mucenicilor crestini ai vremii noastre aminteste de prigoana primilor crestini ai Imperiului Roman (de la Roma antica, doar aici s-a mai varsat atata sange pentru Hristos). Manastirea Solovet s-a redeschis si, din mila Domnului, sirul calugarilor din aceasta izolata fortareata duhovniceasca dintre valurile Marii Nordului nu s-a incheiat…

Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba ( Manastirea Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO ( din 1992).

 • Participare la Vecernie,vizitarea manastirii Solovet, ghid local; fenomenul noptilor albe.
 • Cazare pe insula (hotel sau repartitie la camere particulare).

Ziua 4 – Sambata 25 iulie: SOLOVET

 • Excursii optionale pe insula: la Biserica cu Far ( Dealul Sekirnaia), la locul primei biserici a Sf. Savatie si Sf. Gherman, in partea de nord a arhipeleagului. Baie in izvorul sfant.
 • Participare la slujbe, cazare (hotel sau repartitie la camere particulare).

Ziua 5 – Duminica 26 iulie: SOLOVET

 • Participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Solovet;
 • Plecare de pe insula la ora 15, croaziera pe Marea Alba;
 • Plecare din Kem catre sud, dimineata ajungem la Manastirea Sf. Alexandru din Svir.

Ziua 6 – Luni 27 iulie: Sf. ALEXANDRU din SVIR si TIHVIN

Dimineata devreme ajungem la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime; participare la slujba (acatistul Sf Alexandru din Svir, la prima ora).

 • Tihvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia (a doua dintre cele trei icoane pastrate pana acum, pictate de Sf. Ap. si Ev. Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; ajunsa in Rusia la 1383, prin aratare deasupra Lacului Ladoga; praznuire: 19 aug./1 sept.).
 • St. Petersburg, cazare la Hotel Azimut 3*.

Ziua 7 – Marti 28 iulie, Sf VLADIMIR, Luminatorul Rusiei (stil vechi): St PETERSBURG

Zi  relaxanta, dedicata maretei capitale a Imperiului Rus, St Petersburg; centrul vechi, malurile Nevei (patrimoniu UNESCO)

 • Lavra Sf. Al Nevski ( una din cele doua lavre ale Rusiei, alaturi de Lavra Serghiev Posad).
 • Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange,
  Biserica Sf. Isak si Catedrala Sf. Petru si Pavel (1712 – 1732, simbolul orasului). Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea.
 • St Petersburg, cazare la Hotel Azimut.
 • Optional: noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe. Se poate programa in orice seara, program individual; mini-croazierele in perioada noptilor albe – intre 1.30 si 3 noaptea.

Ziua 8 – Miercuri 29 iulie: Manastirea VALAAM, Lacul Ladoga sau ERMITAJ

In aceasta zi, programe optionale: Manastirea Valaam sau Muzeul Ermitaj.

 • Manastirea Valaam: Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga (cel mai mare lac din Europa), participare la Sf. Liturghie la Manastirea Valaam; vizitarea manastirii.

Manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei (la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). In 1917 insula Valaam intra sub ocupatia Finlandei, tara necrestina. In 1939 redevine pamant rusesc, dar sub sovietici, care au batjocorit si distrus manastirea si au ucis monahii ramasi aici (parte din ei au strans toate sfinteniile si obiectele de valoare si au trecut cu camioanele pe gheata in Finlanda, infiintand Manastirea Noul Valaam, pentru a nu avea soarta Solovetului, manastire devenita unul dintre cele mai crunte lagare de teroare sovietic). Manastirea Valaam este reinfiintata dupa 1990. Este o manastire de mucenici. Sf. Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf. Liturghie. Aici s-au nevoit Sf. Gherman din Alaska (trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi) si Sf. Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania). Sf. Antipa, plecat la Sf. Munte Athos unde a trait aproape 20 de ani – primind schima cea mare, a ajuns in nordul Rusiei pentru strangere de ajutoare pentru Schitul romanesc Prodromu, dar gasind aici linistea dupa care tanjea chiar la Athos fiind, a cerut binecuvantare si s-a reintors pentru totdeauna la Valaam. Dupa 17 ani de aspra vieturie pe insula, la 10 ianuarie 1882, cuviosul Antipa ieroschimonahul trece la Domnul  (inchinare la sfintele sale moaste). Este singurul calugar roman trecut in randul sfintilor atat la Sf Munte Athos (dupa doar 24 ani de la moartea sa), cat si de catre Biserica Rusa si Biserica Romana.

 • Ermitaj din cadrul Palatului de Iarna al tarilor Rusiei, situat chiar in inima St. Petersburg, de-a lungul cheiurilor Nevei. Muzeul de stat cuprinde peste 3.000.000 exponate, grupate in colectii diverse (arta preistorica, antichitati, arta europeana occidentala, arta orientala, arta rusa, numismatica, portelan etc.), infatisand un tablou al dezvoltarii culturii si artei mondiale, din epoca de piatra pana in sec. XX.
 • Cazare St Petersburg, Hotel Azimut 3*.

Ziua 9 – Joi 30 iulie: St. Petersburg, Sf SERAFIM de VIRITA, NOVGOROD, MOSCOVA

Astazi plecam din St. Petersburg catre Moscova. Pe traseu vizitam:

 • Viriţa (60 km distanta de St Petersburg) , inchinare la mormantul Sf. SERAFIM de VIRIŢA (mers la Domnul in 1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca;
 • Velikiii Novgorod, Kremlinul cu catedrala Sf Sofia (1045-1050), in care se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Oranta” („Mijlocitoarea”) – sec. XII – apartinand vechii scoli de pictura de icoane a Novgorodului;
 • Cazare in Moscova, hotel 3*.

Ziua 10 – Vineri 31 iulie: MOSCOVA

MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul (sediul guvernului) si Piata Rosie.

Zi dedicata Moscovei:

Incepem inchinandu-ne la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta MATRONA.

La manstirea in care se afla moastele Sf. Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti – multe femei cu flori, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee – alaturi de Sf. Ioan de Kronstadt, de Sf. Serafim de Viritza, Sf. Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.

 • Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. X-XIX. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf. Treime a Sf. Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie. Duminica, acces pana la ora 17 (deschis pana la ora 18).
 • Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central.
 • Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum sau din Parcul Central. Timp liber in centrul Moscovei.
 • Cazare la Moscova hotel Azimut 3*.

Ziua 11 – Sambata 1 august, sarbatoarea Sf SERAFIM de SAROV (stil vechi)

Inelului de Aur al Rusiei (Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele XII-XIII, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

 • Participare la Sfanta Liturghie la Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume.
 • Cumparaturi la magazinul fabricii Sofrino – cea mai mare fabrica de obiecte de cult orthodox din lume (ore 10-18).
 • Dupa pranz, plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej (patrimoniul UNESCO).
 • Cazare la hotel 3* in Serghiev Posad.

Ziua 12 – Duminica 2 august, Sarbatoarea Sf. Prooroc ILIE (stil vechi): SF SERGHIE DE RADONEJ

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf. SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf. Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf. Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf. Treimi. “Ţarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Sf. Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf. Treimi a Sf. Serghie de Radonej (70 km de Moscova, pe Inelul de Aur) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf. Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf. Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

 • Dimineata devreme, optional, participare la prima Sf. Liturighie in lavra; dupa citirea acatistului Sf. Serghie se deschide racla cu sfintele moaste, pt inchinare (este singurul moment din zi). Vizitarea marii lavre.
 • La ora 9, plecare spre Diveevo.
 • Siuzdal, cetate datand din anul 1024, una dintre marile puteri ale epocii medieval, la concurenta cu Novgorodul. Actualmente este un orasel cu 10.000 locuitori, care, pe 9 kmp, detine 300 de biserici medievale, unele din ele intrate in patrimoniul UNESCO. Scurta oprire.
 • Vladimir, prima capitala a Rusiei (sec. XII) – vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului, in care, la anul 1000 au fost increstinati primii rusi; Sf. Andrei Bogoliubov si alte 3 sfinte moaste in aceasta biserica; fresca originala de Sf. Andrei Rubliov; Icoana Maicii Domnului din Vladimir – cea mai venerata icoana a poporului rus.
 • Murom: Manastirile „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” manastiri alaturate ale celor doi soti Sf. Petru si Sf. Fevronia (manastire calugari si manastire de maici); inchinare la sfintele moaste.
 • Cazare la Diveevo, hotelul Manastirii Sf. Treimi a Sf. Serafim de Sarov.

Ziua 13 –  Luni 3 august: Sf SERAFIM de SAROV, Lavra Sf. Treime

Sf. SERAFIM DE SAROV, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” (dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

 • Program de slujbe: 7:00 – Acatistul Sf. Serafim, 8:00-9:30 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf. Serafim de Sarov.
 • Orele 12:30-18:00 vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf. Serafim de Sarov, la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului (la care Ea se arata zilnic); baie in apele tamaduitoare
  dupa cina maicilor de la Diveevo – participare la procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului (Kanafka).
 • Cazare Diveevo, hotelul manastirii.

Ziua 14 – Marti 4 august – catre Moscova, Sf. TEOFAN ZAVORATUL

 • Dimineata, participare la Sfanta Liturghie, inchinare la moastele Sf. Serafim de Sarov si la icoana Maicii Domnului Umilenia (praznuita in 28 iulie/10 august).
 • Dupa Sf. Liturghie – plecare de la Diveevo catre Moscova.
 • Manastirea Vâșinski, inchinare la moastele Sf. TEOFAN ZAVORATUL, comemorat in acest an (200 de ani de la nasterea sa).
 • Seara tarziu se ajunge la Moscova, cazare la hotel 3*.

Ziua 15 – Miercuri 5 august: Manastirile SERPUHOV si OPTINA

Aici se incheie circuitul turistic Inelul de Aur al Rusiei (Rusia centrala, Rusia cetatilor medievale cu kremlinuri).

 Cei care doresc returul cu avionul, plecare din Moscova spre casa. 

 Cei care continua drumul cu autocarul, plecare spre Ucraina. 

 • Dimineata plecare spre manastirea Serpuhov, inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Potirul Nesecat, izbavitoare de patima betiei (200 km sud de Moscova).
 • Manastirea Optina: moastele sfintilor cuviosi stareti de la Optina, jertfa celor trei calugari martiri din anul 1993.
 • Cazare la Manastirea Optina.

Ziua 16 – Joi 6 august, SCHIMBAREA LA FAȚĂ (stil nou): UCRAINA

Dimineata,  participarea la Sfanta Liturghie, apoi plecare spre Ucraina. Tranzit catre Romania, se ajunge acasa (in functie de formalitatile vamale) in data de 7 august, seara.

Servicii incluse in pret

 • Transport cu autocar ***, plecare/sosire in Bacau;
 • Cazare in hoteluri: St. Petersburg, Hotel Azimut 3* (mic dejun), Solovet hotel 2*, Moscova Hotel Azimut 3* (mic dejun), Diveevo si Serghiev Posad hotelurile manastirilor, conditii foarte bune (2-4 persoane in camere cu baie proprie), Optina hotelul manastirii (2 sau mai multe paturi/camera);
 • Mic dejun la St Petersburg si Moscova;
 • Transport pe Marea Alba catre Solovet si vizitele cu ghid local la Solovet;
 • Invitatie Rusia (pentru obtinerea vizei turistice);
 • Procedura de obtinere a vizei turistice;
 • Mapa cu materiale documentare;
 • Preot insotitor si traducator de limba rusa, insotitor din partea agentiei de turism.

Nu sunt incluse

 • Bilete de avion (optional) si transferurile de la aeroport la hotel sau invers;
 • Cazarile intermediare (in afara Rusiei), pentru cei care opteaza pentru parcursul cu autocarul;
 • Asigurarea medicala Rusia (obligatorie, necesara in dosarul pentru viza);
 • Alte elemente decat cele trecute in program;
 • Taxa de viza turistica pt Federatia Rusa – 51 $ in regim normal (5 zile lucratoare); 100 $ in regim de urgenta;
 • Pranz, cina; se poate asigura oprirea la marile magazine alimentare/supermarketuri, cu raion de preparate culinare sau la autoserviri;
 • Programe optionale: plimbarea nocturna pe Neva (15 euro), Excursia la Manastirea Valaam (transport cu vaporul, ghidaj in interiorul manastirii, 95 euro/pers.);
 • Intrari la obiective turistice si culturale: Galeriile Tretiakov, Catedrala Mantuitorului Insangerat, Catedrala Sf. Isak, Kremlin, Ermitaj (maxim 80 euro, pentru toate intrarile la obiectivele turistice);
 • Asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, cu minim 21 de zile inaintea plecarii) prin care se restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (conform conditiilor politei de asigurare) imbolnavirilor, deceselor, accidentelor etc.
 • Alte servicii decat cele mentionate.

Conditii de anulare/penalizari

20% din preţ, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-21 zile calendaristice înainte de  plecării;
50% din pret, dacă renunţarea se face in intervalul  de 20-15 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţ, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 14 zile înaintea plecarii.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Termen limita de inscriere: 10 zile inaintea inceperii excursiei.

Observatii (note):

 • Pretul din tabel este aferent parcursului cu autocarul in interiorul Rusiei.
 • Variante de transport:
  • Cu autocarul, circuit complet. La pretul din tabel se adauga cazarea la dus (60 euro) si la retur la Optina, Cernigov (40 euro);
  • Dus-intors cu avionul. Se adauga biletul de avion catre St. Petersburg si de la Moscova catre casa.
 • Pretul biletului de avion se stabileste la data achizitiei.
 • Locurile in autocar se stabilesc in functie de momentul inscrierii (plata avansului). Preotii si monahii au prioritate la locurile in fata.

IMPORTANT

 • Pentru inscriere:
  • copie dupa pasaport si buletin;
  • plata avansului;
  • incheiere asigurare storno (optional);
  • incheiere asigurare medicala (la o firma reasigurata la Coris, singura acreditata in Rusia).
 • Dosarul pentru viza include:
  • cerere-tip (se obtine de la agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei);
  • 1 foto tip pasaport;
  • pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii;
  • invitatia din Rusia de la o unitate acreditata (asigurata de agentie);
  • asigurare medicala.

Dosarul pentru viza se intocmeste cel tarziu cu 2 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 • Moneda indicata la cumparaturi in Rusia si Ucraina: USD.
 • Programul poate fi modificat in functie de orarul companiei aviatice sau de evenimente locale , dar se incearca, cu buna credinta, parcurgerea tuturor obiectivele, indiferent de ordinea de vizitare.
 • In caz de forta majora (razboi, calamitate etc.) se vor parcurge obiectivele la care accesul este permis de fortele de ordine, agentia de turism nefiind raspunzatoare pentru nerealizarea, in parte sau total, din motive obiective, a programului si nu datoreaza daune materiale sau morale.
 • In cazul in care, din motive care tin de persoana in cauza, la granita/aeroport autoritatile statului refuza intrarea/iesirea pe/de pe teritoriul tarii in cauza a unei/unor persoane din grup, agentia de turism nu este raspunzatoare de situatia creata si nu i se pot pretinde daune materiale sau morale. Persoana in cauza poate fi asistata de reprezentantul agentiei de turism pana la clarificarea situatiei, fara a afecta major programul grupului.
Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑