România

Pelerinaj la manastirile din Dobrogea si excursie de 1 zi in Bulgaria & Delta Dunarii

0

Pelerinaj la manastirile din Dobrogea si excursie de 1 zi in Bulgaria & Delta Dunarii

Perioada: 08.09.-13.09.2015 (5 nopti/6 zile)

PRET: 499 lei/pers.

Early Booking 30 lei – plata integrala 15.08.2015

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Imbarcare din Roman si Bacau.

Asiguram gratuitate pentru preot insotitor.
Imbarcari si din: Adjud, Marasesti, Focsani.

Ziua 1 – 08.09.2015
BACAU – ADJUD – MARASESTI – SLOBOZIA – CALARASI – DERVENT – PESTERA SF. ANDREI – ADAMCLISI – TECHIRGHIOL – EFORIE NORD

Plecare la orele 05:00 din Roman pe traseul: Bacau – Slobozia – Calarasi – Dervent – Manastirea Pestera Sf. Andrei – Adamclisi – Eforie Nord. Traversam Dunarea cu bacul la Calarasi. Trecem prin zona renumitelor Podgorii OSTROV.

Obiective turistice propuse:

 • Manastirea Dervent -Tradiția fixează la Dervent o biserică de mănăstire (secolul al XI-lea), distrusă de pecenegi (1036) odată cu cetățile Capidava și Dervent. După Războiul de Independență (1877-1878), crucile – respectate chiar și de sultanii turci – sunt redescoperite de către un cioban surdomut care, adormind în apropierea acestora, s-a trezit vindecat. Vindecarea nu va fi una singulară. Protos. Atanasie Negară va ține la începutul secolului trecut – pentru o lungă perioadă – o evidență amănunțită a vindecărilor petrecute la „sfintele cruci nepuse de mână omenească, ci crescute din pământ”. În 1936, PS Gherontie al Tomisului pune piatra de temelie a actualei biserici, sfințită pe 13 septembrie 1942. În 1959, prin Decretul 410, mănăstirea a fost închisă timp de zece ani. Din 1970 a funcționat ca biserică de mir a satului învecinat, Galița, clădirile care au aparținut mănăstirii fiind folosite de IAS Ostrov până în anul 1990. Pe 2 februarie 1990, părintele Elefterie Mihail primește binecuvântarea de redeschidere a mănăstirii.
 • Manastirea si Pestera Sfantului Apostol Andrei – cel Dintai chemat si cel care a increstinat poporul roman – protectorul Dobrogei si al intregii Romanii. Pestera Sfantului Apostol Andrei este prima biserica crestina de la noi
 • ADAMCLISI – TROPAEUM TRAIANI – monument ridicat in cinstea imparatului Traian intre anii 106-109 d.Hr. , pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor in anul 102 d. Hr. Manastirea Adamclisi ridicata in 2005 pe locul in care au fost descoperite moastele a 5 sfinti traitori in sec. Al 4-lea in vechea provincie crestina Scythia Minor.

Cazare Hotel Cupidon 2*+, in Eforie Nord.

Ziua 2 – 09.09.2015
Sa vizitam CETATEA TOMISULUI. Tur de municipiu Constanta

Imbarcarea in autocar si plecam spre Constanta. Participare la liturghie la Catedrala  Ortodoxa din Constanta. Plimbare pietonala pe celebra faleza de la CAZINOU pana in Portul turistic si Piata OVIDIU. Optional, croaziera cu vaporasul. Vizite la: Acvariu, Muzeul Marinei Militare, Muzeul de Istorie si Delfinariu. Tur cu autocarul al statiunii Mamaia.

Cazare Hotel Cupidon 2*+, in Eforie Nord.

Ziua 3 – 10.09.2015
Excursie in Bulgaria. EFORIE NORD – MANGALIA – VAMA VECHE – BALCIK – VARNA
O alta fata a Marii Negre!

Ne imbarcam in autocar si plecam spre Sudul litoralului romanesc. Tur din autocar al statiunilor: Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn. Spectacol de echitatie la Herghelia de la Mangalia. Trecem in Bulgaria prin Vama Veche si vizitam, in Balcik, Castelul Reginei MARIA si Parcul Dendrologic. Continuam deplasarea catre Varna. Oprire la Catedrala Ortodoxa Sf. Dimitrov. Plimbare si shoping pe zona pietonala din Varna. Revenim in statiunea Eforie Nord.

Cazare Hotel Cupidon 2*+, in Eforie Nord.

Ziua 4 – 11.09.2015
Sanatatea e mai scumpa decat toate!  TECHIRGHIOL – EFORIE NORD

Imbarcarea in autocar si ne deplasam spre statiunea Techirghiol. Ne rugam la Manastirea Sfanta Maria Techirghiol – prima atestare 1928; in incinta manastirii se afla o bisericuta din lemn, fantana cu statuia Sfantului Pantelimon – ocrotitorul medicilor. Din 1999-2000 s-a amenajat o baza de tratament balnear „CENTRUL SOCIAL-PASTORAL SF. MARIA”. Ne bucuram de binefacerile namolului sapropelic din Lacul Techirghiol. Baie de namol si plaja pe malul lacului si in statiunea Eforie Nord, inclusiv la renumitele „BAILE RECI”.

Cazare Hotel Cupidon 2*+, in Eforie Nord.

Ziua 5 – 12.09.2015
Paradisul secret al Deltei Dunarii

Ne deplasam spre Tulcea, poarta de intrare in mirifica Dela Dunarii. Scurta oprire la Cetatea Histria. Excursie cu barca „Exploreaza Delta Dunarii”, aproximativ 3 ore pe superbele lacuri Uzlina, Chiril si Isac. Descopera Delta Dunarii (Patrimoniu UNESCO ), toamna, cand sunt nuferii infloriti, cand temperaturile nu mai sunt atat de mari, cand pelicanii ies cu puii la hranire, cand totul forfoteste de viata. Revenim in Tulcea si vizitam Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii.

Cazare Hotel 3* in Tulcea.

Ziua 6 – 13.09.2015
Manastirile din judetul Tulcea

Imbarcarea in autocar si deplasare pe traseul : Tulcea – Babadag – Manastirea Saon – Manastirea Celic Dere – Manastirea Cocos Niculitel – Isaccea – Garvan – Galati – Tecuci – Tisita – Marasesti – Adjud – Bacau – Roman

Obiective turistice propuse:

 • Manastirea COCOS – declarata monument istoric, manastire de calugari – ridicata in 1833. Aici se afla moastele Sfintilor Martiri pentru Hristos: Zoticos, Attalos, Kamasis, Philippos.
 • Manastirea CELIC DERE (in traducere „PARAIASUL DE OTEL”) – manastire de maici, atestata in jurul anului 1840. In cadrul manastirii se afla o colectie de arta veche bisericeasca si o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni.
 • Manastirea SAON cu biserica Acoperamantul Maicii Domnului, atestata la 1846 , manastire de calugari.

Traversam Dunarea, cu bacul la Galati si ne indreptam spre casa.

TARIF: 499 lei/pers., loc in camera dubla, inscrieri cu acont minim de 150 lei.
Supliment single 160 lei/pers.
Copil 0-10 ani, fara pat suplimentar asigurat, in camera cu 2 adulti – 250 lei/pers.
Tarif calculat pentru minim 35 de platitori.

Early booking 30 lei – plata integrala pana la 15.08.2015.

Servicii incluse în preţ:

 • Transport cu autocar clasificat INTERNATIONAL pentru turism;
 • 4 nopti cazare in Eforie Nord , la Hotel CUPIDON 2*+ in  camere de 2 locuri cu grup sanitar si dus propriu TV cablu;
 • 1 noapte cazare hotel 3* in Tulcea;
 • Excursia in Bulgaria – Castelul Reginei Maria si Varna;
 • Tur cu autocarul municipiul Constanta;
 • Turul statiunilor din sudul litoralului romanesc;
 • Vizita la Manastirea Techirghiol;
 • Excursia cu barca de 3 ore in Delta Dunarii;
 • Ghid/preot insotitor din partea agentiei pe tot parcursul programului.

Nu sunt incluse:

 • Intrarile la obiectivele turistice din program;
 • Mesele optionale (micul dejun: 15 lei/pers.; pranz: 35 lei/pers.; cina: 35 lei/pers.)
 • Traversarile cu bacul la Calarasi si Galati;
 • Taxa de acces in Delta Dunarii.

Conditii de anulare/penalizari:

 • 20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 29-21 zile calendaristice înainte de data plecarii;
 • 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 20-15 zile calendaristice înainte de data plecarii;
 • 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 14 zile înaintea plecarii.

Informatii utile inainte de calatorie

Termen limita de inscriere: 5 zile inaintea inceperii excursiei.

Transferuri/îmbarcari

 • Imbarcari si din: Adjud, Marasesti, Focsani.
 • Pentru grup peste 10 persoane, transfer gratuit din: Onesti, Piatra Neamt.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑