Iordania

Pelerinaj Israel – Iordania 29.10-05.11.2018

0

Pelerinaj Israel – Iordania 29.10-05.11.2018

Tel Aviv – Lod – Haifa – Muntele Tabor – Nazareth – Petra – Amman –Madaba – Ierihon – Betheem – Manastirea Tiberias – Manastirea Sf. Sava – Hozeva – Ierusalim (Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa) – Ein Karem

Perioada 29.10-04.11.2018 (7 nopti/8 zile)

PRET (Grup minim 45 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 755 € 155 € Reducere 30 €

ORAR DE ZBOR: COMPANIA  EL AL

Bucuresti – OTOPENI: 29.10.2018, decolare ora 11:00. Aterizare TEL AVIV 13:45
TEL AVIV: 05.11.2018, decolare ora 07:00. Aterizare OTOPENI ora 09:50

Ziua 1 | 29 oct. 2018: București – Tel Aviv – Haifa – Cana Galileii – Nazareth

Imbarcare in autocar din Bacau, parcare hotel Moldova, ora 03:45. Prezentare în Aeroportul București OTOPENI la ora 08:00 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania EL AL. Decolare la ora 11:00 din Bucureşti cu destinaţia Tel-Aviv, sosire la ora 13:45 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne deplasăm către Lod unde se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. Continuam urcând coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem în oraşul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Gradinilor etajate Bahai. Ne îndreptam spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977. Cazare și cină la hotel 3 stele in Nazareth.

Ziua 2 | 30 oct. 2018: Nazareth – Muntele Tabor – Tiberias – Cana Galileii – Amman

Mic dejun. Vom merge către Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului, unde ne vom inchina in Manastirea greaca-ortodoxa cu Biserica ortodoxa greaca cu hramul Schimbarea la Fata Domnului. In biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ne oprim pe Muntele Fericirilor. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35 m sub nivelul Mării. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni. Aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha, regiunea celor sapte izvoare – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni Opțional ne putem relaxa cu o croazieră pe Marea Galileii cu o barca asemenea celei de pe timpul Mântuitorului. După amiază ne deplasăm la Ben She’an (Decapolis), trecând din Israel în Iordania, pe podul Sheikh Hussein. Dupa finalizarea formalitatilor de vamuire si transfer vom fi preluati de ghidul iordanian. Ne îndreptăm spre Amman, capitala Iordaniei, numita în antichitate Philadelphia, trecand prin Jerash (anticul Gerasa din perioada romana cu impunatoarea poarta de intrare Hadrian). Cazare şi cină în hotel în Amman.

Ziua 3 | 31 oct. 2018: Amman – Petra – Amman

După micul dejun ne deplasam cub autocarul spre anticul Petra, supranumit și Orașul roșu sau Orasul pierdut, (aprox. 3h si 30 min/sens), pe originala Autostrada a desertului. O minune a lumii, Petra este fără îndoială cea mai valoroasă comoară a Iordanului și cea mai importantă atracție turistică: un oras vast și unic ce a fost sculptat în munții Sahara de către nabataeans acum mai bine de două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812. Extraordinara capitala a enigmaticului trib al nabateenilor, Petra a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO si 2 miliarde de oameni l-au votat drept una din Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Petra este locul in care Moise a facut apa sa tasneasca din stanca. Oprire la Izvorul lui Moise. Principala intrare se face printr-un culoar îngust lung de un km (Siq) și flancat pe ambele părți de stânci înalte de 80 metri iar culorile formațiunilor de piatră sunt absolut uimitoare. La capătul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fațadă masivă sculptată din piatră roz pură ce diminuează orice altă atracție în jurul său. Aici vei descoperi totodată Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun (încălțăminte comodă pentru mers pe jos aprox. 4 km). Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Falnic situata deasupra orasului, citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. Cazare şi cină la hotel în Amman.

Ziua 4 | 1 nov. 2018: Amman – Madaba – Ierihon – Bethleem

Mic dejun. Ne îndreptăm către Orașul MozaiculuiMadaba, unde principala atracție este Biserica Greco-Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, orase dar și Delta Nilului. Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte. Prima Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la finele sec. al IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise si a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru crestini, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan II. Deplasare spre graniță și vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon – cel mai vechi oraș din lume, apoi ne îndreptăm spre valea Iordanului, Bethabara și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos; în apropiere este Mănăstirea Sf. Gherasim de la Iordan pe care o vom vizita și noi. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică de la poalele Muntele Ispitirii asupra Mănăstirii Carantania. După aceea ne vom merge către Mănăstirea Dudul lui Zaheu şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Functie de timp, scurta oprire Qumran, Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m sub oceanul planetar. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua 5 | 2 nov. 2018: Ierusalim – Muntele Măslinilor – Via Dolorosa

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezatorul, Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească Tatăl nostru), Mănăstirea Dominus Flevit (Domnul a plâns) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan și parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc). Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua 6 | 3 nov. 2018: Măn. Sf. Sava – Bethleem, Biserica Nașterii Domnului – Ein Karem – Zidul Plangerii

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită Betleemița sau Apărătoarea Bethleemului. La aproximativ 500 m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Ierusalim. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Timp liber pentru shopping. Deplasare nocturna la Sfantul Mormant. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 7 | 4 nov. 2018: Măn. Hozeva – Muntele Sion – Bethleem

Mic dejun. Ne indreptam pasii spre Betania unde vom vizita mormantul Sfantului Lazar. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. După aceea, revenim in Ierusalim si ne vom îndrepta Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul Cina cea de Taină (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Timp liber. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 8 | 5 nov. 2018: Bethleem – Tel Aviv – Bucuresti

Imbarcarea in autocar, ora 03:00 , apoi ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale (04:00) și îmbarcare pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv la ora 07:00, sosire în București la ora 09:50. Imbarcarea in autocar si plecarea spre casa.

PRET (Grup minim 45 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 755 € 155 € Reducere 30 €

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zilede la inscriere sau emitere factura;
– 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 30% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 30 zile înaintea plecarii;
– 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• Transport avion București – Tel Aviv – București cu bagaj mana (7 kg/pers.) si bagaj cala ( max 23 kg)
• Taxe de aeroport
• Transport cu autocar licentiat conform programului in Israel si Iordania
• 1 cazare in 29.10 hotel 3 stele in Nazareth/Tiberias conform clasificării din Israel si Iordania
• 2 nopti de cazare in 30.10 si 31.10 hotel 3 stele in Amman conform clasificării din Israel si Iordania
• 4 nopti de cazare in 01.11/ 02.11/ 03.11 si 04.11 in hotel 4 stele din Bethleem conform clasificării din Israel si Iordania
• Demipensiune (2 mese tip bufet/ zi – conform programului
intrare cu cină in 29.10 iesire cu cina in 04.11)
• Taxe de intrare la obiectivele din program
• Taxiul pe Muntele Tabor
• Taxiul la Manastirea Sfantul Sava
• Iesirea nocturna la sfantul Mormant sambata noaptea
• Taxa de intrare in Petra (Iordania)
• Taxa de viza intrare-iesire Iordania
• Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română in Israel/Palestina si Iordania
• Tips & porter pentru ghizi/ conducatori auto/ hoteluri si restaurante în valoare de 40 Euro de persoană (se achită obligatoriu către ghidul local – în prima zi din fiecare țară – în funcție de numărul de zile petrecute în țara respectivă)
• Asigurarile medicale
• BONUS – TRANSFER AUTOCAR/MICROBUZ BACAU-BUCURESTI
• Cheltuieli personale

Nota

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
 • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut

 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
 • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
 • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
 • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia de turism, nu isi asuma responsabilitatea.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 • Orarul de zbor poate fi modificat. Zborul este operat de compania aeriana TAROM. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑