Iordania

Iordania – tara unde visul devine realitate

0

Iordania – tara unde visul devine realitate

07 Zile / 05 Nopti

Ziua 1: 11/12.04.2015

Sosire la aeroportul QAI, Meet & Assist, formalităti de emigrare, transfer la Marea Moarta. Check-in la Hotel si cazare.

Ziua 2: 12.04.2015 Marea Moarta – zi libera

Mic dejun si zi libera de relaxare la Marea Moarta, cu oglinda apei la 423 m sub nivelul mării, țărmul înconjurător fiind astfel terenul uscat cu altitudinea cea mai joasă de pe glob. Veti avea posibilitatea de a inota in Marea Moarta si rara experienta de a simti senzatia plutitoare, oferindu-i in acelasi timp pielii tale un minunat tratament. Va mai puteti bucura de tratamente cu namol sau SPA-uri , cu alte cuvinte un adevarat rasfat. La sfarsitul zilei, CINA si CAZARE la hotelul ales.

Ziua 3: 13.04.2015 Marea Moarta – Petra –Wadi Rum

Mic dejun si check-out. Plecare spre Petra, deoarece nicio vizita facuta in Iordania nu poate fi completa fara a vizita capitala regatului antic Nabatean, PETRA.

Petra sau „Trandafirul Rosu” este orasul sculptat in intregime de catre om, un oras care iti pune imaginatia la incercare. Oraşul din piatră din pustiul Iordaniei captează atenţia lumii întregi. „Una dintre cele mai preţioase moşteniri culturale ale omenirii”, după cum îl descrie UNESCO, oraşul a fost declarat la 6 decembrie 1985 monument mondial. Petra este situată de-a lungul poalelor muntelui Hor, întinzându-se apoi pe laterala estică a văii Arabah, cuprinsă între Marea Moartă şi Golful Aqaba.
„Rekem”, numele antic al orasului Petra, este un nume care apare in Manuscrisele de la Marea Moarta, fiind asociat si cu Muntele Seir. Pe langa aceasta marturie, istoricul Eusebiu si Fericitul Ieronim mentioneaza si ei faptul ca „Rekem” este numele nativ al orasului Petra.

Intrarea in defileu, din partea estica a vaii, este una impresionanta ce uimeste pe orice trecator. Defileul numit de localnici „Siq” – sageata – este unul foarte ingust in inalt, pe alocuri peretii sai apropiindu-se pana la o distanta de 3-4 metri. La iesirea din defileu se afla cea mai cunoscuta si impresionanta ruina din orasul antic Petra, si anume „Al Khazneh” – Trezoreria care este sapata in intregime in peretele de piatra auriu-rosiatica. Continuand drumul prin minunatul defileu, si trecand de impresionanta Trezorerie, la poalele muntelui numit „en-Nejr” se afla un imens „Teatru”, amplasat intr-o asa pozitie incat din el sa se vada cea mai mare parte a mormintelor din apropiere.

La capatul defileului, in punctul in care valea se deschide brusc, orasul Petra se infatiseaza in toate splendoarea acestuia, uimind pe cea abia iesit dintre stancile inguste si inalte. „Amfiteatrul” a fost sapat in peretele de piatra, in timpul constructiei acestuia mutandu-se si unele dintre mormintele peste care s-a dat. In incinta acestuia se mai vad inca urmele unora dintre morminte – gropi rectangulare imprastiate. Formand aproape trei laterale complete, peretele rosiatic din piatra ofera locului conditiile perfecte cerute de un amfiteatru. Pe marginile sale, tot din piatra, au fost sapate si ridicate turnuri de observatie.

Dupa ce vizitam Petra se continua drumul mai departe spre Wadi Rum, unde vom vedea un minunat apus de soare. Vom savura apoi o delicioasa cina sub clar de stele, in mijlocul desertului. Peste noapte cazare in Wadi Rum.

Ziua 4: 14.04.2015 Wadi Rum – Aqaba

Mic dejun. Dupa micul dejun, vom petrece 2 ore de safari cu jeep 4×4 , pentru a putea explora mai mult site-urile spectaculoase ale zonei. Se termina apoi aceasta minunata experienta cu servirea unui ceai facut de beduinii din zona, aceasta reprezentand drept semn de multumire ca i-am vizitat.

Plecam apoi mai departe spre Aqaba – este cel mai mare oraș din Golful Aqaba, și unicul oraș iordanian de pe litoral. Aqaba are multe site-uri arheologice. Oraşul Aqaba este mai mult de o destinatie de vacanta, o zonă economică în sensul mai multe bunuri din mall-uri sunt scutite de taxe vamale. Aqaba este un oraş foarte sigur, în timpul lunilor fierbinţi (mai, septembrie), strazile sunt vii între orele 20 şi miezul nopţii, multi oameni facand cumparaturi.

Aqaba este o fuziune de istorie, natura, şi viaţa oraşului înconjurat de munţi pitoreşti şi de mare. Aqaba vă invită să vă relaxaţi pe plajele sale, sa participati la bucuria sporturilor nautice şi de a explora recifele de corali din Marea Roşie, sute de tipuri de corali şi bureţi cu bogăţia lor de peşti strălucit colorate. Aqaba deţine monumente speciale, cu un început de istorie bogată din epoca fierului şi cu civilizaţii antice, la Edom si Nabateans. Aqaba este bine cunoscut pentru staţiunile de plajă şi de hoteluri de lux.

Cina si cazare in Aqaba.

Ziua 5: 15.04.2015 Aqaba

Mic dejun si zi libera. Cina si cazare.

Ziua 6: 16.04.2015 Aqaba – Aeroport Amman

Mic dejun si zi libera. Check-out-ul la hotel, se va face la ora 12:00, apoi pana la ora plecarii, pentru transferul la aeroport in Amman, bucurati-va de timpul liber, explorand recifele de corali din Marea Moarta sau facand cumparaturi.

Ziua 7: 17.04.2015 Aeroport Amman – BUCURESTI

Plecare din Amman la ora 03:20 AM si aterizare la Bucuresti la ora 06:15 AM.

Optiunea 1 Optiunea 2 Optiunea 3 Optiunea 4
Pret (euro) 865 1113 1058 1251
SGL supliment 160 325 395 425
City Optiunea 1 Optiunea 2 Optiunea 3 Optiunea 4 Meal & Nights
Marea Moarta Winter Valley 4* Movenpick Resort 5* Movenpick Resort 5* Movenpick Resorts 5* 1 night, BB
1 night, HB
Wadi Rum Sun City Camp 1 night, HB
Aquaba Marina Plaza 4* Movenpick City 5* Marina Plaza 4* Movenpick Tala Bay 5* 2 night HB

Nota:

 • Preturile sunt exprimate in EURO per persoana.
 • In cazul in care nu se formeaza grupul de minim 10 persoane, atunci se plateste taxa viza la intrare in Iordania.

Pretul include:

 • Meet & pick pe Airport la sosire si plecare (prima si ultima zi);
 • 4 nopti cazare cu Demipensiune la hotelurile alese;
 • 1 noapte (prima noapte) cazare cu mic dejun;
 • Transport Autocar A/C Autocar;
 • Ghid local in limba engleza in timpul viziarii Petra;
 • Intrarile la la obiectivele turistice mentionate in program;
 • 2 ore Jeep Safari in Wadi Rum;
 • 800 de metri călărie în Petra de la centru de vizitare până Al Siq;
 • Bilet avion;
 • Taxa viza 55 euro/pers. (pentru minim 10 persoane).

Pretul nu include:

 • Alte bauturi sau mese in afara celor mentionate in program;
 • Tips;
 • Cheltuieli de natura personala;
 • Sporturi nautice si intrari la plajele private;
 • Taxa aeroport 135 euro.
Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑