Iordania

Pelerinaj Israel – Iordania 2020-2021

0

Pelerinaj Israel – Iordania 2020-2021

Tel Aviv – Lod – Haifa – Muntele Tabor – Nazareth – Petra – Amman – Madaba – Ierihon – Betheem – Manastirea Tiberias – Manastirea Sf. Sava – Hozeva – Ierusalim (Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa) – Ein Karem

Durata: 7 nopti / 8 zile

PLECARI PRET (Grup minim 40 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE Plecari 2020: 22.10; 29.10; 12.11; 26.11; 03.12; 10.12
Plecari 2021: 11.02; 11.03; 18.03; 25.03; 13.05
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 765 € 180 €

Ziua 1: Bucuresti – Tel Aviv – Tiberias

Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI pentru zbor Bucuresti – Tel Aviv. Dupa formalitatile vamale ne incepem pelerinajul in Tara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Vizitam orasul Haifa si frumoasele gradini suspendate Bahai. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 2: Muntele Tabor – Nazareth – Cana Galileii – Amman

Mic dejun. Vom merge catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Dupa aceea ne deplasam catre Nazareth, cel mai populat oras arab din Israel; este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna Vestire in incinta careia se afla casa parintilor Fecioarei Maria. Plecam catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Optional ne putem relaxa cu o croaziera pe Marea Galileii cu o barca asemenea celei de pe timpul Mantuitorului. Dupa amiaza ne deplasam la Ben She-an (Decapolis), trecand din Israel in Iordania. Ne indreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare si cina in hotel in Amman.

Ziua 3: Amman – Petra – Amman

Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit si orasul rosu. O minune a lumii, Petra este fara indoiala cea mai valoroasa comoara a Iordanului si cea mai importanta atractie turistica: un oras vast si unic ce a fost sculptat in muntii Sahara de catre nabataeans acum mai bine de doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt in anul 1812. Principala intrare se face printr-un culoar ingust lung de un km (Siq) si flancat pe ambele parti de stanci inalte de 80 metri iar culorile formatiunilor de piatra sunt absolut uimitoare. La capatul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fatada masiva sculptata din piatra roz pura ce diminueaza orice alta atractie in jurul sau. Aici vei descoperi totodata Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. (incaltaminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman si facem un tur panoramic al orasului. Cazare si cina la hotel in Amman.

Ziua 4: Amman – Madaba – Ierihon – Bethleem

Mic dejun. Ne indreptam catre Orasul Mozaicului – Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduintei si de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte. Deplasare spre granita si vom trece in Israel in dreptul orasului Ierihon – cel mai vechi oras din lume, apoi ne indreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului lui Iisus Hristos; in apropiere este Manastirea Sf. Gherasim pe care o vom vizita si noi. Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Dupa aceea ne vom merge catre Manastirea Dudul lui Zaheu si Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5: Ierusalim – Muntele Maslinilor – Via Dolorosa

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca Tatal nostru), Manastirea Dominus Flevit (Domnul a plans) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 6: Manastirea Sf. Sava – Bethleem, Biserica Nasterii Domnului

Mic dejun. Dupa micul dejun ne vom deplasa in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastire care dateaza din sec V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor). Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita Betleemita sau Aparatoarea Bethleemului); de aici la proximativ 500 m se afla Grota Laptelui, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 7: Manastirea Hozeva – Muntele Sion – Ein Karem

Mic dejun. Deplasare catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, locul unde a trait ultima parte a vietii sale Sf. Ioan Iacob Romanul si unde sunt unde sunt sfintele sale moastele. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Zidul Plangerii. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut cel mai mare Om nascut dintr-o femeie si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 8: Bethleem – Tel-Aviv – Bucuresti

Mic dejun devreme la pachet. Ne indreptam catre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti. Decolare din Tel Aviv.

PLECARI PRET (Grup minim 40 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE Plecari 2020: 22.10; 29.10; 12.11; 26.11; 03.12; 10.12
Plecari 2021: 11.02; 11.03; 18.03; 25.03; 13.05
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 765 € 180 €

CONDITII FINANCIARE TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD: – 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura; – 30% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii; – 40% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii. TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING: – 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura; – 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 29 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract. CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI: – 20% din pretul pachetului de servicii, renuntare dupa 5 zile de la data inscrierii; – 40% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 45 zile inaintea plecarii; – 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 44-30 zile inaintea plecarii; – 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare intr-un interval mai mic sau egal cu 29 zile inaintea plecarii. IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE: – Transport avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti cu bagaj mana (7 kg/pers.) si bagaj cala (max 20 kg)
– Taxe de aeroport
– Transport cu autocar cu aer condiţionat conform programului in Israel si Iordania
– 7 nopti cazare hotel 3* si 4* stele in conform clasificării din Israel si Iordania
– Demipensiune (2 mese tip bufet/zi conform programului)
– Taxe de intrare la obiectivele din program
– Preot insoţitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romană in Israel/Palestina si Iordania
– Casti / Tips & porter pentru ghizi/conducatori auto/hoteluri/restaurante in valoare de 45 Euro (se achita obligatoriu catre ghidul local in prima zi din fiecare tara in functie de numarul de zile petrecute in tara respectiva)
– Taxa de rezervare si de viza Iordania 45 Euro/pers. (se achita in agentie)
– Taxiul pe Muntele Tabor 10 Euro/pers. (se achita in Israel)
– Taxiul la Manastirea Sfantul Sava 10 Euro/pers. (se achita in Israel)
– Cheltuieli personale
– Transfer Bacau – Otopeni – Bacau 40 Euro/pers. (minim 6 pax)

Nota

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
 • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut

 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
 • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
 • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
 • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia de turism, nu isi asuma responsabilitatea.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 • Orarul de zbor poate fi modificat. Zborul este operat de compania aeriana TAROM. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑