Pelerinaje mariane

Pelerinaj în Argentina si Brazilia 2017

0

Pelerinaj în Argentina si Brazilia 2017

Prin Maria, la Isus Regele Universului

Perioada: 10-22 noiembrie 2017

Pret: 1750 de euro + 300 lei/pers. (loc in camera dubla/tripla) 

La inscriere se achita minim 500 euro. Ocuparea locurilor în autocar se face in ordinea înscrierii.
Grup minim 35 de turisti, pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza.

Conducator grup/ghid: prof. Vicenţiu Ciocan. Preot însoţitor: pr. Moraru Alois.

După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, papa Pius al XII-lea a trimis lumii creștine acest mesaj de încurajare: „Nu vă temeți, regatul lui Cristos va rămâne veșnic. Cristos este un rege al inimilor, este un rege care iubește și mântuiește, este un rege blând și pașnic, este un rege care ne-a pregătit și nouă o împărăție ca să domnim împreună cu el.” Să mergem, așadar, în pelerinaj prin raiul pământesc a lui Isus, din Argentina și Brazilia, ridicând slavă Regelui Veșnic și Maicii Sale Preasfinte, la sanctuarele din Buenos Aires, Lujan, Maringa, Sao Paulo, Aparecida, Rio de Janeiro. În sărbătoarea CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI, vom finaliza pelerinajul nostru în brațele deschise larg ale lui Isus din statuia Cristos Mântuitorul (Cristo Redentor) din Rio de Janeiro, statuie considerată una dintre minunile lumii moderne.

ZIUA 1 (10 noiembrie)
BUCUREȘTI – OTOPENI – SAO PAULO (avion)

ZIUA 2 (11 noiembrie)
SAO PAULO – FOZ DO IGUACU (avion)

Cazare si cină în Foz do Iguacu.

ZIUA 3 (12 noiembrie)
Cascadele de pe Iguazu

Mic dejun. Preluare cu autocarul cu ghid local, pentru Cascadele de pe Iguazú numite de localnici „Garganta do Diabo”. Cataractele sunt amplasate pe fluviul Iguazú la granița dintre Argentina 80% și Brazilia 20%. Parque Nacional Iguazú face pe drept parte din Patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1984. Vizităm partea argentiniană și apoi partea braziliană.

Cazare si cină în Foz do Iguacu.

ZIUA 4 (13 noiembrie)
Complexul hidroenergetic binaţional Itaipu

Mic dejun. Vizităm cu ghid local Complexul hidroenergetic binaţional Itaipu. Shopping în zona statului Paraguay. Seară latino cu masă (25 USD).

ZIUA 5 (14 noiembrie)

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Maringa (430 km). Sfânta liturghie în Catedrala Doamna Noastră a Slavei. Cunoscută mai mult sub numele de Catedrala din Maringa, este situată in mijlocul orașului Maringa din Parana, Brazilia. Aceasta catedrală, ridicată la rang de mică basilica, a fost terminată în anul 1972, fiind una dintre cele mai inalte din lume. Cazare și cină.

ZIUA 6 (15 noiembrie)

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Sao Paulo (650 km). Cel mai mare oraș al Braziliei, al Americii de Sud, dar și al întregii emisfere australe. Sao Paolo este cel mai bogat centru urban din emisfera sudică a planetei și cel de al 8-lea oraș ca numar de locuitori din lume. Uriașa urbe braziliană, strânge în aria sa metropolitană nu mai putin de 20.900.000 de locuitori dintre cei 192.300.000 de cetățeni ai Braziliei. Cunoscut pentru arhitectura sa unică, multimea de zgarie-nori, festivalurile, carnavalurile exotice anuale și dimensiunile uriașe ale flotei sale de elicoptere, gigantul Sao Paolo are un motto care nu mai lasă loc de nicio interpretare: Non ducor, duco! – Nu sunt condus, eu conduc! Fondat de iezuiți în 1554 Sao Paulo se află la o altitudine de 760 m și la 72 km de coastele Atlanticului. Orașul își păstrează cu mândrie trecutul colonial și fervența credinței catolice, fiind foarte mândru să poarte numele unuia dintre cei mai importanți mărturisitori al lui Cristos. Sf. Liturghie. Cazare și cină.

ZIUA 7 (16 noiembrie)

Mic dejun. Tur panoramic Sao Paulo cu ghid local: Catedral do Se, Avenida Paulista, Monumento a los Bandeirantes etc. Sfânta liturghie în Catedrala Mitropolitana sau Catedrala Sé. Situată în centrul São Paulo este una dintre cele mai mari cinci biserici neogotice din lume. Catedrala este închinată Fecioarei Maria, cu hramul în sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului din 15 august. După masă timp liber. Cazare și cină.

ZIUA 8 (17 noiembrie)

Mic dejun. Transfer la Aparecida, cu autocarul la 168 km de Sao Paulo. Oraşul Aparecida găzduieşte Catedrala “Our Lady of Aparecida”, cel mai important loc de pelerinaj catolic din America Latină. Oraşul primeşte anual aproximativ 7 milioane de pelerini. Catedrala la rândul ei găzduieşte statuia “Our Lady of Aparecida”, declarată protectorea sfântă a Braziliei în 1927, de către Papa Pius al XI-lea.

Statuia Fecioarei, găsită în apele Râului Paraiba în octombrie 1717, este confecţionată din argilă şi măsoară doar 40 cm. Culoarea închisă se datorează expunerii timp de aproape trei secole la fumul lumânărilor din altar. Datorită culorii sale, statuia este mai populară printre afro-brazilieni. Ziua Fecioarei Aparecida se sărbătorește pe 12 octombrie, dată care coincide cu cea a descoperirii Americii. În acea zi, sute de mii de credincioși din toată Brazilia se îndreaptă spre sanctuar. Până acum, au vizitat locul de pelerinaj: Ioan Paul al II-lea, în iulie 1980, când a sfințit noua bazilică, Benedict al XVI-lea, în mai 2007. Papa Francisc a ajuns la sanctuarul Nossa Senhora Aparecida din Brazilia, unde a celebrat prima sa liturghie a pontificatului său în afara Romei la 24 iulie 2013. Sfânta liturghie. Cazare si cina

ZIUA 9 (18 noiembrie)

Mic dejun. Aparecida: Catedrala veche (Sf. Liturghie). Opțional cu telelefericul la Statuia Maicii Domnului și la Crucifix (calea sfintei cruci). Plimbare cu barca pe râul Paraíba, unde imaginea Fecioarei de la Aparecida a fost găsită. Cazare si cina.

ZIUA 10 (19 noiembrie)

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Rio de Janeiro (265 km). Rio de Janeiro este una dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii şi totodată una dintre cele mai căutate destinaţii. Rio este unul dintre centrele economice şi culturale ale Americii de Sud. Rio este o metropolă cosmopolită dezvoltată cu aproape şase milioane de locuitori şi cu două milioane de vizitatori străini şi cinci milioane de vizitatori brazilieni. Centru cultural, comercial şi industrial, Rio este locul desfăşurării a numeroase târguri, expoziţii şi conferinţe. Plaja nisipoasă lungă de 90 km, a treia pădure citadină a lumii, Statuia Mântuitorului considerată emblema oraşului, muntele din granit Pâine de Zahăr aflat pe ţărm, lacurile şi lagunele fac un peisaj unic din Rio. Sfanta liturghie. Cazare și cină.

ZIUA 11 (20 noiembrie)

Mic dejun. Ultima zi a pelerinajului, în sărbătoarea Cristos Rege. Tur de orascu ghid local la faimoasele plaje braziliene: Copacabana si Botafago; prin parcul Flamengo, la Memorialul celui de-al 2 lea Razboi Mondial, inchinat in memoria soldatilor brazilieni care au luptat in Europa. Turul continua catre centrul orasului cu oprire la Noua Catedrala, o cladire moderna, cu o capacitate de 25.000 mii de oameni (conform informatiilor oficiale de pe site-ul Catedralei, 5000 mii de oameni pe banci si 20.000 mii in picioare).

Urcăm pe muntele (Cocoasa, Cocosat) Corcovado la statuia lui Isus Mantuitorul. Situată la 710 m deasupra mării, cu o inalțime de 30 m, și o lățime a bratelor deschise de 28 m, statuia lui Isus Mântuitorul, turnată din 1145 tone de beton, a devenit simbol al orașului, fiind și cea mai mare sculptură din lume. Proiectul aparține inginerului brazilian Silva Costa si sculptorului francez Paul Landowsky. Se merge cu maşina până la poalele muntelui, de unde se ia liftul pentru un drum de 20 de minute. Pe Corcovado se poate ajunge si cu trenul miniatura ce va duce 3,8 km, de la Cosme Velho pana aproape de trepte. Se urcă pe scări până la baza statuii de unde vom avea o vedere panoramică spectaculoasă de 360 de grade asupra orașului, a plajelor, a golfului Guanabara, a clădirilor și a podurilor. Statuia Cristos Mântuitorul (Cristo Redentor), este considerată una dintre minunile lumii moderne – are chipul sculptat și de românul Gheorghe Leonida.

Un alt simbol din Rio este Muntele Pâine de Zahăr. Aici se poate ajunge cu telefericul. De pe vârful muntelui înalt de 400 m, se deschide o panoramă minunată asupra Golfului Guanabara, plajei Copacabana şi asupra oraşului Rio de Janeiro. Sfânta liturghie, cu binecuvântarea finală și sfințirea suvenirurilor cumpărate. Cazare și cină.

ZIUA 12 (21 noiembrie)

Mic dejun. Timp liber. Transfer la aeroport.

ZIUA 13 (22 noiembrie). Rio – București (avion)

Aterizare la București.

Pret: 1750 de euro + 300 lei/pers. (loc in camera dubla/tripla)

Pretul include:

 • Bilet avion București-Buenos Aires; Buenos Aires-Iguazu; Rio de Janeiro-București;
 • 10 nopți cazare cu mic dejun și cină, la hotelurile menționate în program;
 • Transport cu autocar pe teritoriul Argentinei și Braziliei;
 • Însoțitor de grup și preot însoțitor;
 • Asigurare medicală pentru calatorii in strainatate.

Nu sunt incluse: intrările la obiectivele cu plată, tururile cu ghizii locali, transportul local, programele opționale.

Termene de plata

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Daca inscrierea intervine cu mai putin de 90 zile inaintea plecarii, la inscriere se va achita 80% din pret. Cu 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

Conditii de anulare/penalizari:

 • 20% din pretul pachetului turistic (dar nu mai putin c/v biletelor de avion si a serviciilor deja achitate hotelierilor) daca renuntarea se face in intervalul de la inscriere – 90 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT!
Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa utilizati acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
office@pelerinaje.org.ro
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑