Pelerinaje mariane

Mexic – Sfanta Maria de la Guadalupe – 2017

0

Mexic – Sfanta Maria de la Guadalupe – 2017

Perioada: 9-18 decembrie 2017 (9 nopti/10 zile)

Pret: 1400 de euro + 300 lei/pers.
La inscriere se achita minim 500 euro/pers. pana la 01.06.2017. Plata integrala pana la 05.11.2017.

Grup minim 30 de turisti, pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza.
Conducator grup/ghid: prof. Vicenţiu Ciocan.

Cunoscută ca „Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe”, venerată şi ca protectoare a Americilor, a apărut în mod miraculos pe veşmântul (tilma) unui indian aztec convertit la creştinism  Juan Diego, în Guadalupe, Mexic, în anul 1531. Imaginea sfintei Fecioare purtându-l pe Isus în pântecele său a devenit cunoscută şi venerată nu doar de către locuitorii Mexicului, ci de întreaga lume creştină.

Papa Benedict al XIV-lea şi-a exprimat uimirea în faţa unei picturi atât de gingaşe care a sfidat intemperiile timpului. „Totul este miraculos în acest portret ieşit din florile culese de pe un pământ complet arid şi care nu produce decât spini. Este imprimat pe o pânză fragilă încât putem vedea prin ea. Şi totuşi nici suprema ei frumuseţe şi nici strălucirea culorilor nu au fost deteriorate de umiditatea lacului vecin care corodează aurul, argintul şi arama. Pentru nici o altă naţiune Dumnezeu nu a mai făcut atât de mult”. Nici un expert, nici un pictor nu au putut explica cum a putut să reziste acest portret încă din anul 1531.

ZIUA 1 / 09 decembrie. Bucuresti – Mexico City

Intalnire cu conductatorul de grup , prof. Vicentiu Ciocan in sala de asteptare a Aeroportului Bucuresti Otopeni, la PLECARI INTERNATIONALE.

ZIUA 2 / 10 decembrie

Mexico City, preluare cu autocarul. Tur de oraș cu ghid local: se viziteaza centrul istoric – cosmopolitan si haotic – declarat Patrimoniu UNESCO, unde sunt situate cladirile istorice si religioase importante. Turul orasului incepe cu Plaza de la Constitucion (Piata Constitutiei), Catedrala Metropolitana, biserica parohiala El Sagrario La Piedra del Sol (Piatra soarelui), Palatul National, Palatul Prezidential (in care peretii holurilor largi sunt impodobiti cu picturile lui Diego Rivera), Plaza Santo Domingo (una dintre cele mai vechi piatete din Mexic care adaposteste Portal de los Evanghelistas si Iglesia de Santo Domingo), Palatul Inchizitiei, Templul Mayor (sau marea piramida a lui Tenochtitlan), monumentul „Ingerul Independentei” care domina Paseo de la Reforma etc. Basilica de Guadalupe construita in onoarea Sfintei Fecioare cu pielea inchisa la culoare, a carei aparitie miraculoasa pe dealul Tepeyeac a condus la convertirea a zeci de mii de indieni.

Cunoscută ca „Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe”, venerată şi ca protectoare a Americilor, a apărut în mod miraculos pe veşmântul (Tilma) unui indian aztec convertit la creştinism – Juan Diego, în Guadalupe, Mexic, în 1531. Unul dintre principalele obiceiuri legate de Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe, este ca femeile însărcinate sau mamele care abia au născut, să vină să se închine şi să-şi prezinte pruncii Preasfintei Fecioare, oferindu-i protecţiei celei care l-a primit şi l-a purtat pe Fiul lui Dumnezeu în pântecele ei. Nici un expert, nici un pictor nu au putut explica cum a putut să reziste acest portret încă din 1531. La Lourdes vin cca 7 milioane de pelerini într-un an, iar la Guadalupe vin tot atâți pelerini la 12 decembrie (aniversarea propriu-zisă) de ziua Sfântului Juan Diego.

Ne închinăm icoanei sfinte prin fața căreia trec mii de pelerini pe o bandă rulantă. Ora 12.00 sfanta liturghie cu preotul grupului. Ora 13.00, transfer cu autocarul la Hotel SAN DIEGO 3*, cazare, timp de odihnă, cină in MEXICO CITY.

ZIUA 3 / 11 decembrie. Tepeyac – Teotihuacan (100 km)

Mic dejun. Sanctuarul Sf. Juan Diego, un loc frecventat doar de indigeni, pe colina Tepeyac. Excursie în „oraşul sacru” Teotihuacan (130 km dus-intors), locul unde se sacrificau sute de mii de vieţi omeneşti pe vârful unor piramide prestigioase (Piramida Soarelui închinată zeului principal Huitzopochli, cel iubitor de sânge şi inimi, de cca 500 m înălţime, Piramida Lunei, închinată zeiţei Toananzin, Piramida lui Quezalcoatl, şarpele cu pene, şi alte piramide mai mici închinate unor zeităţi secundare). Aici se viziteaza Avenida de los Muertos (Calea Mortilor), La Ciutadela, Templul Quetzalcoatl, Piramida Lunii, Palatul Quetzalpapalotl si Piramida Soarelui (de aici se spune ca se primeste energie celesta). (Optional). Deplasare cu metroul la Guadalupe cu participare la Sf. Liturghie concelebrată de un sobor impresionant de preoţi la ora 24.00.

Hotel SAN DIEGO 3*, cazare si cină in MEXICO CITY.

ZIUA 4 / 12 decembrie. Sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria de Guadalupe

Mic dejun. Participare la aniversarea propriu-zisă într-o mulțime imensă de de oameni în zona Sanctuarului. În tot acest timp indienii indigeni dansează şi cântă afară în ritm de tobe şi chitare, fiecare trib având ritualul şi caracteristicile sale proprii.

Hotel SAN DIEGO 3*, cazare si cină in MEXICO CITY.

ZIUA 5 / 13 decembrie. Acapulco (700 km dus-intors)

Mic dejun la pachet. Ora 5.00. excursie pe coasta Oceanului Pacific la cea mai titrată stațiune mexicană. Un paradis tropical, recunoscuta in toata lumea pentru frumusetea sa naturala. Aici se gaseste un golf superb, iar muntii sunt acoperiti de o vegetatie bogata si proaspata, dar nu in cele din urmă plaje aurii și fine. Baie în Oceanul Pacific.

Seara ne intoarcem la Hotel SAN DIEGO 3*, cazare si cină in MEXICO CITY.

ZIUA 6 / 14 decembrie. Excursie la TAXCO  

Mic dejun. Excursie la Taxco (400 km dus-intors), cel scaldat de soare, supranumit si „Florenta Mexicului”, ce ar semana mai mult cu un sat mediteraneean. Orasul aflat la 1800 m altitudine si la 200 km de Mexico City, supranumit si „Orasul de Argint” are o frumoasa biserica Santa Prisca (una dintre cele mai importante din America, contrastand cu simplitatea orasului), Statuia lui Hristos, Templo de Guadalupe, dar si traditionalele ateliere de argintarie. Privelistea din jurul orasului este incantatoare, orasul fiind inconjurat de dealuri, munti si canioane. Seara ne  intoarcem la hotel, cina si cazare. După masă, participăm la un program special până la orele 24.oo, când cei mai renumiţi cântăreţi ai Mexicului cântă Maicii Domnului.

Hotel SAN DIEGO 3*, cazare si cină in MEXICO CITY.

ZIUA 7 / 15 decembrie. Puebla – Cholula (300 km dus-intors)

Mic dejun. Se pleaca spre Cholula, numit si „Locul evadarii” sau localitatea cu cate o biserica pentru fiecare zi a anului. Aici se afla sediul Universitatii Americilor, cea mai mare piramida din America Centrala – Gran Piramide de Tepanapa (65 m) si unele dintre cele mai uimitoare lacasuri de cult: Biserica de Nostra Senora de los Remedios, Manastirea Convento San Gabriel (in interior se afla fascinanta Capella Real – un uimitor ansamblu de coloane si colonade), biserica Santa Maria Tonantzinda. Apoi se pleaca spre Puebla, oras intemeiat in 1531 intr-o vale verde inconjurata de 3 dintre cei mai inalti vulcani ai Mexicului: Orizaba, Popocatepetl, Iztaccihuatl (peste 5000 m). Aici se viziteaza Piata Principala, Catedrala de la Inmaculada Conception, Biserica de Santo Domingo (care gazduieste Capela Rozariului sculptata in aur, inchinata Reginei Rozariului).

Hotel SAN DIEGO 3*, cazare si cină in MEXICO CITY.

ZIUA 8 / 16 decembrie. Coyacan – Xochimilco

Mic dejun. Se pleaca spre Coyacan, casa pentru artistii si  jurnalistii din Mexic, aici locuind odata
Frida Kahlo (pictorita care ocupa un loc central in arta picturala mexicana) si Diego Rivera. Se viziteaza Parcul Bombilla, apoi Muzeul Frida Kahlo (care detine o colectie impresionanta de arta populara si de picturi cu icoane) si Gradina Centenario. Se pleaca apoi spre orasul parfumat Xochimilco  (numele sau inseamna si „locul cu flori” fiind declarat rezervatie naturala din 1993) care are o incantatoare catedrala veche si unul dintre cele mai bune muzee din Mexic. Aici vom face o plimbare pe canalele Xochimilco cu niste vaporase decorate cu flori (trajineras).

Masa festiva traditionala, din partea firmei. Hotel SAN DIEGO 3*, cazare in MEXICO CITY.

ZIUA 9 / 17 decembrie

Mic dejun. Transferul spre aeroport.

ZIUA 10 / 18 decembrie

La ora 10.50 se ajunge in București.

Pret: 1400 de euro + 300 lei/pers.

Pretul include:

 • Bilet avion București – Mexico City – București;
 • 7 nopti cazare la hotel de 3*;
 • Demipensiune (mic dejun si cina);
 • Transport autocar pe teritoriul Mexicului;
 • Ghid local si insotitor de grup din partea agentiei;
 • Asigurare medicală.

Nu sunt incluse: intrările la obiectivele cu plată (55 USD = 50 euro) platiți la plecare, programele opționale.

Termene de plata

 • 35% din pretul pachetului turistic la inscriere, dar nu mai tarziu de 01.06.2017;
 • 40% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii;
 • 15% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii, dar nu mai tarziu de 05.11.2017.

Daca inscrierea intervine cu mai putin de 90 zile inaintea plecarii, la inscriere se va achita 80% din pret. Cu 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

Conditii de anulare/penalizari:

 • 35% din pretul pachetului turistic (dar nu mai putin c/v biletelor de avion si a serviciilor deja achitate hotelierilor) daca renuntarea se face in intervalul de la inscriere – 90 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT!
Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa utilizati acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data inceperii calatoriei.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
office@pelerinaje.org.ro
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑