Turcia

Turcia primelor veacuri creștine 2018

0

Turcia primelor veacuri creștine 2018

Cappadocia – Constantinopole

Ephesus (Efes), Smyrna – Sf.Polycarp (Izmir), Pergam (Bergama), Thiatira (Akhisar), Sardes(Sart), Philadelphia (Alasehir) si Laodiceia (Goncali)

Perioada 03.09-11.09.2018 (8 nopti/9 zile)

PRET (Grup minim 40 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret 429 € 155 € Reducere 30 €

Ziua 1 | 03.09.2018 (980 km): Turcia primelor veacuri crestine…

Bacau – Bucuresti – Ruse – Eceabat – Canakkale. Plecarea din Bacau. Ne imbarcam in autocar, parcarea hotelului Moldova, la ora 00:30 si plecam spre Turcia, pe ruta: Adjud-Focsani-Buzau-Bucuresti. Se tranziteaza Bulgaria si intram in Turcia prin Edirne (fostul oras Adrianopol – Moscheea Selimiye Cami). Traversam Stramtoarea Dardanele, cu ferryboat-ul, de la Eceabat la Canakkale, locul pe unde Alexandru cel Mare a patruns in Asia. Canakkale este locatia uneia dintre cele mai importante campanii militare din timpul Primului Razboi Mondial – Galliapoli. Astazi mic port in sudul Marii Marmara, o regiune incarcata de istorie. Canakkale, cazare hotel 3*.

Ziua 2 | 04.09.2018 (550 km): 4 Biserici ale Apocalipsei: Pergam (Bergama), Thiatira (Akhisar)- Sardes (Sard), Smyrna – Sf. Polycarp (Izmir)

Canakkale – Bergama – Akhisar – Sart – Smirna (Izmir) – Kusadasi. Mic dejun. Plecare catre Kusadasi. Se viziteaza Cetatea Troia. Imbarcarea in autocar si deplasarea spre Pergam, a treia biserica a ApocalipseiBasilica Rosie a Sf. Ioan. Azi Bergama – in secolul I, Pergamul, era al treilea oras ca marime de pe coasta Marii Egee, fiind pentru multa vreme capitala romana a provinciei Asia. Acest oras rivaliza cu Alexandria, cu o biblioteca in care erau pastrate peste 200.000 de suluri cu diferite scrieri si opere literare ale vremii. De fapt, numele Pergam provine de la pergament (a inlocuit scrierea pe papirus, a fost descoperit si folosit pentru prima data in acest oras). Vizitam apoi Tiatira – azi Akhisar – 80 km nord de Izmir (aici s-au nascut Homer si Aristotel), locatia celei de-a patra Biserici a Apocalipsei. In Apocalipsa 2:18-29, Hristos cel Inviat trimite un mesaj Bisericii din Tiatira, o biserica recunoscuta pentru dragostea, credinta, slujirea si indeluga rabdare (Apocalipsa 2:19). Cel de-al cincilea mesaj a lui Hristos, la inceputul capitolului 3 din Apocalipsa, este adresat Bisericii din Sardes, o biserica ce simula doar credinta in Cristos, fiind aspru criticata pentru reputatia spirituala falsa cu care se lauda. Trecem prin Smyrna – azi Izmir – al treilea oras al Turciei si cel mai occidental. Importanta Bisericii din Smyrna, (nevizitabil ca obiectiv) la inceputul erei crestine, se datoreaza Sf. Episcop Polycarp care a fost martirizat aici in anul 166. Biserica Sf. Polycarp, cea mai veche din Smyrna si una dintre cele 7 Biserici ale Apocalipsei, apartine astazi Bisericii Romano-Catolice. In Apocalipsa, ingerul Smirnei este amintit intre cei sapte ingeri ai Bisericilor din Asia Mica care primesc mesaje de la Hristos. Cina si cazare in Kusadasi, hotel 3*.

Ziua 3 | 05.09.2018 (380 km): 3 biserici ale Apocalipsei: Ephesus (Efes), Philadelphia (Alasehir) si Laodiceia (Goncali) – Templul Artemisei – una dintre cele 7 minuni ale LUMII

Kusadasi – Efes – Alasehir – Laodiceia – Pamukkale. Mic dejun. Plecam din renumita statiune Kusadasi, spre Efes cu Biblioteca lui Celsius si Templul Artemisei (una din cele 7 minuni ale lumii). Cetatea Efes a fost fondata in sec XI i.Hr. de catre ionieni. Aici a fost unul din primele centre ale crestinismului. Vizitam Biserica Ephesus (alta biserica a Apocalipsei) si Mormantul Sf. Ioan Evanghelistul, Casa Fecioarei Maria (locul unde a trait si a murit Fecioara Maria, dupa surghiunul din Ierusalim). In Ephesus a activat o anumita perioada Sf. Apostol Pavel, probabil si Sf. Apostol Ioan Evanghelistul. Conform unor legende, in imediata apropiere a orasului ar fi fost ingropata Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria (in capela Panaghia Kapoulou), iar in interiorul orasului, Sf. Apostol Luca Evanghelistul. La Efes au avut loc 3 concilii (sinoade) bisericesti: in 190 d.C. (conciliu convocat de Policrat pentru a fixa data sarbatoririi Pastelui), in 431 d.C. (sub imparatul Teodosiu al II-lea, la care s-a condamnat nestorianismul si s-a stabilit dogma intruparii lui Iisus Hristos) si in 449 d.C. (la care s-a susținut monofizitismul). Continuam pelerinajul la Biserica din Philadelphia – azi Alasehir – cea de-a sasea Biserica a Apocalipsei. Philadelphia inseamna in traducere dragoste de frati. Biserica aceasta din Asia Mica a fost una din cele mai bune adunari crestine. Domnul Iisus nu-i gaseste nici un fel de acuzare. Continuam traseul si se viziteaza a saptea biserica a ApocalipseiLaodiceia (Goncali). Laodiceia inseamna in traducere Voia poporului, dreptatea poporului, vointa celor multi. Fiecare era liber sa traiasca dupa mintea lui. Tocmai de aceea, Bisericii din aceasta cetate Mantuitorul ii transmite una dintre cele mai impresionante scrisori din Cartea Apocalipsei. Ne oprim la Pamukkale (Castelul de bumbac) – aflat sub Patrimoniul UNESCO din anul 1988, avand ocazia sa vizitam renumitele terase calcaroase, cascade si izvoare termale bogate in minerale (fenomen unic in lume) si totodata ruinele orasului antic Hierapolis, fondat in anul 190 i.Hr. Ruinele cetatii antice in care a fost martirizat Sf. Ap. Filip, si unde in cinstea sfantului, in sec. V, s-a constuit o biserica impunatoare. Cetatea este un important obiectiv istoric datorita edificiilor pastrate, unele unice in lume: morminte din epoci diferite (este una dintre necropolele cele mai bine pastrate din lume), cladiri administrative si civile, majoritatea din epoca romana. Cina si cazare hotel 3* Pamukkale.

Ziua 4 | 06.09.2018 (750 km): Cappadocia – Goreme. Reguli mari si mici

Pamukkale – Sinanpasa – Aksehir – Konya – Sultanhan – Aksaray – Ihlara – Nevsehir. Mic dejun. Se pleaca spre Cappadocia, prin Konya-Sultanhan-Aksaray-Goreme, pe vechiul Drum al Matasii. Traseu de 750 km spre centrul Anatoliei – Cappadocia, care este renumita pentru peisajul ei fantastic, misterios, sapat de natura in lava vulcanica a muntelui. Scurta oprire la Konya, fosta capitala a Imperiului Selgiuc, unde vom vizita faimoasa Manastire Mevlana, locul unde a luat nastere ordinul religios al dervisilor mevleviti. Continuam drumul spre Capadocia sau Tinutul cailor frumosi, zona recunoscuta pentru formatiunile geologige stranii, similare cu cele lunare, cu labirinturi subterane, fortarete, orase construite sub pamant. Cappadocia este locul unde au trait unii dintre cei mai importanti preoti si teologi ai bisericii crestine: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Ioan Gura de Aur (Hrisostomul) sau Sf. Grigorie de Nazianz (Teologul), numiti si Sfintii Trei Ierarhi. Datorita izolarii sale, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV, a devenit loc de pusnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni, rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Tot aici au aparut si primele manastiri pentru care Sf. Vasile a scris Reguli mari si mici, reguli ce sunt respectate si astazi in toate bisericile ortodoxe din lume. Este si locul nasterii Sf. Mare Mc. Gheorghe. Nevsehir – in Anatolia centrala, oras intemeiat de hititi cu mai mult de 8 secole i.H. Locuinte si biserici sapate in stanca, pentru a feri crestinii de persecutii in primele veacuri dupa Hristos. Cina si cazare hotel 3* in zona Nevsehir.

Ziua 5 | 07.09.2018 (250 km): Biserica in stanca Goreme – Orasul subteran Kaymakly – Locuinte rupestre Valea Zelve

Nevsehir – Valea Zelve – Kaymakly – Goreme – Prokopie. Mic dejun. Se viziteaza Valea Zelve – Goreme, in traducere Nu ne poti vedea aici, Parcul National al Cappadociei trecut in lista Patrimoniului UNESCO in anul 1985 (locuinte si biserici rupestre paleo-crestine), Cavusin (Biserica imparatului Nikifor Fokas), Pasa Bagi (chilia Sf. Simeon Stalpnicul), orasul subteran Kaymakly, Prokopie – se pastreaza casa Agai turc la care Sf. Ioan Rusul a vietuit ca sclav, grajdul in care dormea alaturi de animale, biserica in care s-au aflat, Sfintele sale moaste pana in 1922 cand au fost transportate in Grecia odata cu grecii ortodocsi din acest oras, in timpul schimbului de populatie. Ne inchinam la cea mai importanta biserica in stanca din Goreme, Biserica Sf. Vasile cel Mare. Cina si cazare in zona Nevsehir.

Ziua 6 | 08.09.2018 (750 km): BOSFOR – Puntea dintre doua continente

Nevsehir – Ankara – Ismit – Istanbul. Mic dejun. Se pleaca spre Constantinopole, astazi Istanbul, trecand pe langa Ankara (capitala Turciei, fosta Ankya, cetate increstinata de catre Sf. Apostol Pavel). Scurta oprire la EPIVAT, locul nasterii Sf. Cuv. PARASCHEVA, ocrotitoarea Moldovei (Moastele Sfintei sunt in Catedrala Metropolitana de la Iasi). Optional, croaziera cu vaporasul pe Bosfor (15 euro/pers). Cazare hotel 3 * Istanbul.

Ziua 7 | 09.09.2018: sabia Sfantului Domnitor Stefan Cel Mare, Sabia Regelui David, Turbanul lui Iosif, Toiagul lui Moise

Istanbul – Sulthanamet. Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Sultanametului: Biserica Sf. Sofia (construita in anul 325 de catre Constantin cel Mare, transformata in moschee in sec XV), a fost timp de aproape 1000 de ani centrul lumii crestine (pana in 1453 – anul Caderii Constantinipolului). Se viziteaza Muzeul Topkapi, unde se afla: moastele Sf. Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului, sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare, sabia Regelui David, turbanul lui Iosif, toiagul lui Moise, s.a. in curtea interioara a palatului se afla Biserica Sf. Irina, in care a avut loc lucrarile celui de-al II-lea Sinod Ecumenic. Moscheea Albastra (a fost construita intre anii 1609-1616, de catre Sultanul Ahmed I, cea mai mare moschee din Istanbul), locul fostului Hipodrom, unde acum se afla: Fantana lui WILHEM II (numita si Fantana Germana), Obeliscul Egiptean, Coloana Serpuita, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Dupa amiaza, timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar, Bazarul egiptean de mirodenii si pe bulveradul Baiazid. Cazare hotel 3* – Istanbul.

Ziua 8 | 10.09.2018: Constantinopole – 1000 de ani, capitala lumii crestine!

Istanbul. Mic dejun. Incepem ziua prin a ne ruga la biserica ortodoxa a comunitatii romanesti, Sf. Mucenita Paraschevi, (paroh preot Silviu) construita in anul 1692 de domnitorul martir Constantin Brancoveanu. Aici se afla moastele Sf. Arghira ocrotitoarea femeilor si a croitoreselor. Se merge la Biserica Vlahernelor, unde s-a cantat intaia oara Aparatoare Doamna atunci cand Maica Domnului a salvat cetatea Bizantului. Aceasta este biserica Vesmantului Sfintei Fecioare Maria. Ajutorul ocrotitor al Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu de la Vlaherne, este evocat in imnul acatist si sarbatoarea numita Acoperamantul Maicii Domnului de la 1 octombrie. Ne inchinam la Manastirea Izvorul Tamaduirii, in care se afla izvorul tamaduitor al Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu. Datorita tamaduirilor savarsite la acest sfant sanctuar s-a generalizat in intreaga Ortodoxie, sarbatoarea din Vinerea Luminata, numita Izvorul Tamaduirii In continuare se merge la Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului (aici se afla moastele Sf. Ierarh Ioan Gura de Aur (sf. capadocian), Sf. Ierarh Grigorie Teologul (sf. capadocian), Sfintei Mucenite Eufimia, ale Sf. Cuvioasei Teofana si ale Sfintei Cuvioase Solomoni, tot aici se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Ocrotirea Bizantului si unul din cuiele care au fost batute in trupul Domnului Iisus. Cazare hotel 3* – Istanbul.

Ziua 9 | 11.09. 2018 (970 km): Istanbul – Edirne – Ruse – Bucuresti – Bacau

Mic dejun. Inbarcare in autocar si plecarea spre tara cu scurta oprire la Edirne. Functie de trafic si de formalitatile vamale, se ajunge in Bacau.

PRET (Grup minim 45 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret 429 € 155 € Reducere 30 €

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zilede la inscriere sau emitere factura;
– 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 30% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 30 zile înaintea plecarii;
– 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• transport autocar licentiat
• 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in Canakkale
• 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in zona Kusadasi
• 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in zona Pamukkale
• 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in zona Nevsehir
• 3 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in Instanbul
• 4 cine in Kusadasi/Pamukkale/Nevsehir
• Preot insotitor si ghid din partea agentiei pe traseu
• taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee/ asezaminte de cult/ centre arheologice/ palate/ castele) si nici ghizii pentru acestea
• asigurarea medicala (optionala- 30 ron)
• asigurarea storno 1.5% din pretul excursiei (optionala – se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice cu minim 21 de zile inaintea plecarii) prin care se restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (conform conditiilor politei de asigurare)
• alte servicii decat cele mentionate
• tips pentru ghizi locali Turcia si alte servicii: 35 euro/pers.
• taxa feribot Canakkale – 8 Euro/pers.
• excursii optionale: croaziera pe Bosfor 15 euro/pers.
• transportul local

Nota

  • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
  • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
  • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
  • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
  • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut

  • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
  • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
  • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
  • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia de turism, nu isi asuma responsabilitatea.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑