Turcia

Pe urmele martirului Constantin Brancoveanu

0

Pe urmele martirului Constantin Brancoveanu

Singurul oras din lume, fosta capitala a trei imperii: Roman, Bizantin si Otoman
Singura metropola din lume situata pe doua continente

Perioada: 01.10-03/04.10.2015

PRET – ADULTI: 199 Euro – loc in dubla/tripla

 • Supliment SGL: 50 Euro/persoana
 • Copii 2-12 ani, reducere 25 Euro, in camera cu 2 adulti si cu pat suplimentar asigurat.

NOTA: La inscriere se achita integral sau minim 100 euro/persoana.

Early booking 20 euro/persoana, plata integrala pana la 28.08.2015.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din Bacau.

Imbarcari si din: Adjud, Focsani, Rm. Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti, Giurgiu.

Pentru grup peste 10 persoane, transfer gratuit din: Iasi, Roman, Suceava, Piatra Neamt, Falticeni, Pascani, Onesti, Ploiesti.

ZIUA 1 (30.09.2015)
Bacau – Adjud – Focsani – Rm. Sarat – Buzau – Urziceni – Bucuresti – Edirne – Istanbul

Ora 16:00, imbarcarea in autocar, din parcarea hotelului Moldova din Bacau si deplasarea pe traseul: Russe – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul.

ZIUA 2 (01.10.2015)
Istanbul – Puntea dintre doua continente. Comoara Sultanilor de pe Bosfor

Continuarea traseului spre Istanbul. Sosire Istanbul. Transfer cu autocarul pentru vizitarea Palatului Dolmabahce – Comoara sultanilor de pe Bosfor, cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia. Este un simbol al opulentei orientale a celor 6 sultani care l-au locuit, combinata cu rafinamentul occidental. (Costul biletului de intrare aproximativ 10,50 Euro/persoana). Dupa amiaza, vom vizita Bazarul Egiptean, zona dedicata in special delicateselor si mirodeniilor turcesti si egiptene. Este locul ideal de unde puteti cumpara dulciuri, condimente, ceaiuri, cafea, fructe confiate etc. Bazarul se deschide la ora 08:30 si se inchide la ora 18:30 si se afla in continuarea Grand Bazar. Optional, croaziera pe Bosfor – 17 Euro/persoana.

Cazare hotel 3* Istanbul.

ZIUA 3 (02.10.2015)
Tur pietonal in zona istorica Sultanahmet

Mic dejun. Tur pietonal in zona istorica a orasului – Sultanahmet: Moscheea Albastra – construita intre 1609-1616, la comanda sultanului Ahmed I, a starnit ostilitate la vremea respectiva deoarece o moschee cu 6 minarete reprezenta un sacrilegiu, rivalizand cu cele de la Mecca), Palatul Topkapi – resedinta imperiala a sultanilor otomani (Palatul, Haremul Sultanului, Tezaurul), Muzeul Topkapi, unde se afla: moastele Sf. Ioan Botezatorul (mana dreapta si o parte din capul sfantului, sabia Sf. Domnitor Stefan cel Mare, Sabia Regelui David, Turbanul lui Iosif, Toiagul lui Moise). Biserica Sf. Sofia (Aya Sofya), Biserica Sfintei Intelepciuni, ce a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in anul 537 (la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul XI). Hipodromul si Palatul scufundat.

Vom vizita Marele Bazar – cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. Grand Bazar dateaza din secolul XV si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de stazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita “strada de aur” pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti etc. De la ora 09:00 cand se deschide bazarul si pana la ora 19:00, ora de inchidere, intreaga zona este un adevarat furnicar. Miile de oameni care alearga din magazin in magazin creeaza o atmosfera unica, pe care putin probabil sa o mai intalniti in alt colt al lumii. Bazarul este vizitat zilnic de un numar impresionant de oameni: intre 250.000 si 400.000 de persoane iau parte la acest “spectacol” zilnic. Vanzatorii sunt foarte amabili si rabdatori chiar si cu cei mai nehotarati clienti. Nu de putine ori va veti trezi “târâti” in magazine si serviti cu ceai si dulceata in timp ce vanzatorul isi prezinta marfa. Nu uitati ca aici totul se negociaza!

Cazare hotel 3* Istanbul.

Ziua 4 (03.10.2015)
Pe urmele marelui martir Constantin Brancoveanu

Mic dejun. Zi de pelerinaj: Sf. Mucenita Paraschevi, (paroh preot Silviu) construita in anul 1692 de domnitorul martir Constantin Brancoveanu, lăcaşul Sfânt de rugăciune al Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia. Biserica Vlahernelor, Manastirea Izvorul Tamaduirii, Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului. Optional (35 euro), seara turceasca (include: transport tramvai, cina si program turistic).

Cazare hotel 3* Istanbul.

Ziua 5 – Cu daruri pentru cei dragi

Mic dejun. Plecare catre România pe traseul Istanbul – Edirne – Bucuresti. Scurt popas in Edirne unde vom vizita faimoasa moschee Selimiye – una dintre cele mai mari, considerata a fi o adevarata capodopera a arhitecturii islamice (cu 999 de ferestre). Sosire in Bacau, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

PRET

ADULTI: 199 Euro – loc in dubla/tripla

 • Supliment SGL: 50 Euro/persoana
 • Copii 2-12 ani, reducere 25 Euro, in camera cu 2 adulti si cu pat suplimentar asigurat.

NOTA: La inscriere se achita integral sau minim 100 euro/persoana.

Plata si in lei, la cursul zilei din momentul facturarii +2% risc valutar. Grup minim 30 persoane (pentru un grup intre 20-29 persoane se achita un supliment de 19 euro/persoana).

Servicii incluse in pret

 • Transport autocar licentiat 2-3*, cu aer conditionat (combustibil intern/extern,taxe tranzit vama, taxe autostrazi, taxe parcare, asigurare RCA, asigurare turisti si bagaje, diurne soferi);
 • 3 nopti cazare cu mic dejun la Istanbul, Hotel 3* (Hamidiye, Alahan, Hotel Hotel Grand Ons 3* sau similar) situate in zona Grand Bazar – Sfanta Sofia – Moscheea Albastra (se asigura camere cu 2 paturi si la cerere cu 1 sau 3 paturi);
 • Transferurile la Grand Bazar si Bazarul Egiptean;
 • Vizitele cuprinse in program;
 • Ghid din partea agentiei pe traseu.

Nu sunt incluse

 • Taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice – aprox. 40 euro (muzee, asezaminte de cult, centre arheologice, palate, castele) si nici ghizii pentru acestea;
 • Asigurarea medicala (optionala – 30 lei);
 • asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, cu minim 21 de zile inaintea plecarii) prin care se restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (conform conditiilor politei de asigurare) imbolnavirilor, deceselor, accidentelor etc.;
 • Alte servicii decat cele mentionate;
 • In Istanbul se achita (obligatoriu) 5 euro/pers. pentru ghidul local din ziua 3.
 • Excursii optionale:
  • Croaziera pe Bosfor/seara – fara cina, 15 euro/pers. – min 20 persoane;
  • Seara turceasca – 35 euro/pers. (transport tramvai + cina cu program artistic).

Informatii utile inainte de calatorie

 • Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei.
 • Termen limita de inscriere: 2 saptamani inaintea inceperii excursiei.

Transferuri/imbarcari

 • Imbarcari si din: Adjud, Focsani, Rm. Sarat, Buzau, Urziceni, Bucuresti, Giurgiu.
 • Pentru grup peste 10 persoane, transfer gratuit de la: Iasi, Suceava, Tg. Frumos, Falticeni, Pascani, Onesti, Roman si Ploiesti.

Conditii de anulare/penalizari

 • 30% din preţ, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-21 zile calendaristice înainte de  plecării;
 • 50% din pret, dacă renunţarea se face in intervalul  de 20-15 zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 100% din preţ, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 14 zile înaintea plecarii.

ATENTIE! – Acest program se adreseaza persoanelor care merg in scop turistic si cumparaturi in limita legii. Surpulsul de bagaje vor fi trimise la cargo contra-cost.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑