Israel

Pelerinaj în Ţara Sfântă şi Egipt – muntele Sinai

0

Pelerinaj în Ţara Sfântă şi Egipt – muntele Sinai

Sărbătoarea Schimbării la faţă a Mântuitorului pe Muntele Tabor şi Muntele Sinai

Perioada 18-27.08.2017 (9 nopti/10 zile)

PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 1170 € 240 € Reducere 50 €

ORAR DE ZBOR: COMPANIA TAROM
Bucuresti – OTOPENI: vineri 18.08.2017, decolare ora 06:00. Aterizare TEL AVIV 08:45
TEL AVIV: duminică 27.08.2017, decolare ora 21:35. Aterizare OTOPENI 00:20

Ziua 1 (V, 18.08.2017)

Imbarcare in autocar/microbuz din Bacau, parcare Hotel Moldova, joi ora 23:15 si deplasarea catre Bucuresti. Intalnirea grupului la aeroportul international din Bucuresti la ora 03:30 si pregatirea pentru formalitatile de imbarcare. Deplasare din Bucuresti la ora 06:00 cu avionul pe ruta Bucuresti – Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 08:45.

Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in localitatea Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel si inchinam in Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune în Galileea – minunea preschimbării apei în vin. Oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.

Cazare si cina la hotel 3*/4* in Tiberias.

Ora 22:00 – plecam din hotel si echipati cu lanterne si incaltaminte adecvata, ne indreptam spre muntele Tabor (pe care il urcam pe jos), Muntele Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a participa la Sfanta Liturghie la Biserica greaca ortodoxa si la minunea coborarii norului deasupra muntelui (una din cele trei minuni care se savarsesc an de an in Tara Sfanta spre intarirea credintei crestine – alaturi de minunea Venirii Sfintei Lumini la Ierusalim in Sambata Patimilor si de intoarcerea Iordanului inapoi la sarbatoarea Bobotezei).

Ziua 2 (S, 19.08.2017)

Mic dejun. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha – locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).

Cazare si cina la hotel 3*/4* in Betleem.

Optional: la ora 00:00 – ne deplasam cu autocarul pana la Ierusalim – poarta Jaffa si ne indreptam spre Biserica Sfantului Mormant pentru a participa la Sfanta Liturghie.

Ziua 3 (D, 20.08.2017)

Mic dejun. Inchinare in Biserica Nasterii Domnului in Betleem. Mergem apoi la Ierusalim sa ne inchinam la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi. Spre seara mergem sa ne inchinam in biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim.

Cazare si cina la hotel 3*/4* in Betleem.

Ziua 4 (L, 21.08.2017)

Mic dejun. Continuam pelerinajul nostru pe Valea Iordanului pana la Betabara, locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, apoi ne inchinam in Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Ne indreptam spre sudul Tarii Sfinte, trecand pe langa orasul Ierihon si Marea Moarta, strabatem Desertul Negev, orasul Eilat, pana la Taba, frontiera cu Egiptul. Trecem granita si ne indreptam spre Manastirea Sfanta Ecaterina de la baza Muntelui Sinai.

Cazare si cina la hotel 3* in Sinai.

Ora 01:00 dimineata, cu lanterne in mana si incaltaminte adecvata incepem urcusul pe Muntele Sinai, munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament, pentru a vedea un superb si impresionant rasarit de soare.

Ziua 5 (Ma, 22.08.2017)

Micul dejun. Mergem la Manastirea Sfanta Ecaterina, leagan al Ortodoxiei Rasaritene, unde ne vom inchina la moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina, muzeul manastirii si osuarul unde sunt depuse sfinte moaste. De aici ne indreptam spre Taba, localitatea de frontiera cu statul Israel. Trecem granita si facem o scurta oprire la Marea Rosie in orasul Eilat. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moarta in Statiunea Ein Bokek, dupa care ne indreptam spre Ierusalim.

Cazare si cina la hotel 3*/4* in Betleem.

Ziua 6 (Mi, 23.08.2017)

Mic dejun. Ne vom inchina pe Muntele Maslinilor in Manastirea ruseasca de pe Muntele Inaltarii – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plans); Biserica Tuturor Natiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) si Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Continuam pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf. Arhidiacon Stefan, se viziteaza Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului, Scaldatoarea Vitezda si se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfantului Mormant, Golgota, Piatra Ungerii si toate paraclisele.

Cazare si cina la hotel 3*/4* in Betleem.

Ziua 7 (J, 24.08.2017)

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Manastirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (optional). Biserica greaca – Campul pastorilor, Manastirea Sf. Teodosie, Betleem – ne vom închina in Biserica Nasterii Domnului. Mergem apoi la Ierusalim si ne inchinam la Sfantul Mormant. Strabatem cartierul armean si ajungem pe Muntele Sion unde ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului. Vizitam locul Cinei celei de Taina, mormantul Regelui David si Zidul Plangerii. Mergem pentru a ne inchina la Sfantul Mormant.

Cazare si cina la hotel 3*/4* in Betleem.

Ziua 8 (V, 25.08.2017)

Mic dejun. Continuam pelerinajul nostru si ne indreptam spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Manastirea Sfantul Gheorghe, la moastele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamt. Intram in orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume, unde vom vizita biserica greaca de pe Muntele Ispitirii, Asezamantul romanesc din orasul Ierihon si biserica greaca – ortodoxa unde se afla Sicomorul lui Zaheu Vamesul. Parasim Ierihonul si in drum spre Ierusalim intram in Orasul Betania unde vom vizita mormantul Sfantului Lazar. Spre seara mergem pentru a ne  inchina la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare si cina la hotel 3*/4* in Betleem.

Ziua 9 (S, 26.08.2017)

Mic dejun. Ne intoarcem in cetatea Ierusalimului si mergem mai intai la Sfantul Mormant pentru a ne inchina pentru ultima oara in acest pelerinaj. Ora 14:00 continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei lui Zaharia si Elisabeta, vizitarea locului de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Ajungem in localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si ne inchinam in biserica ce adaposteste mormantul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Timp liber in Tel Aviv.

Cazare si cina la hotel 3*/4* in Tel Aviv.

Ziua 10 (D, 27.08.2017)

Mic dejun. Ultimul popas duhovnicesc in Tara Sfanta il facem in localitatea Tel Aviv – Jafo unde vom participa la Sfanta Liturghie si ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. Timp liber pentru cumparaturi. Ora 15:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Vom decola din Tel Aviv duminica seara la ora 21:35 si vom ateriza in Bucuresti – Otopeni la ora 00:20. Imbarcarea in autocar/microbuz si deplasarea spre Bacau.

PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 1170 € 240 € Reducere 50 €

1170 euro/pers. (loc in camera dubla/tripla).

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• Transfer cu autocar/microbuz din Moldova-Bucuresti;
• Transport avion Bucureşti – Tel Aviv – Bucureşti si taxele de aeroport;
• Taxele de viza in Egipt-Sinai;
• Asistenta in aeroport la sosire si plecare;
• 9 nopti cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*) în camere duble cu aer condiţionat / baie / telefon / televizor / demipensiune (2 mese pe zi – conform programului – intrare cu cina / iesire cu mic dejun);
• Taxe de intrare la obiectivele din program;
• Transport cu autocar cu aer condiţionat;
• Preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana. 
• Tips Israel: 25 euro; 10 euro Egipt – Sinai cheltuieli personale;
• Masa de pranz;
• Manastirea Sf. Sava – 5 euro/persoana;
• Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii – 10 euro/persoana;
• Iesirea noaptea la Sf. Liturghie Tabor – 10 euro/persoana;
• Asigurare medicala (cca. 35 lei/pers). Se asigura numai persoane care dovedesc ca au domiciliul in Romania;
• Asigurarea storno (aprox 1.5% din pretul excursiei).
OPTIONAL
• Ieşire nocturnă la Sf. Mormânt – aprox. 10 euro/pers.

Nota

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
 • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut

 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
 • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
 • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
 • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia de turism, nu isi asuma responsabilitatea.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 • Orarul de zbor poate fi modificat. Zborul este operat de compania aeriana EL AL. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑