Israel

IERUSALIM (Pelerinaj) 21-26 Sep. 2023

0

IERUSALIM (Pelerinaj) 21-26 Sep. 2023

Unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale creştinătăţii, Biserica Sfântului Mormânt sau Biserica Invierii Domnului, din Ierusalim, este una dintre cele mai vizitate destinaţii de pe harta creştinătăţii. Acest locaș de cult este o construcţie impresionantă înălţată în secolul al XI-lea, de cruciaţi, în locul altei biserici vechi, zidită de Sfânta Elena în secolul IV, în Ierusalim. Biserica adăposteşte Muntele Golgota şi Mormântul Domnului Iisus Hristos; dar şi peştera unde Sfânta împărăteasă Elena a descoperit Crucea Domnului.

Perioada 21-26.09.2023 (5 nopți / 6 zile)

Tarif: 865 €/pers.
Grup minim 40 de platitori – pentru mai puțini călători tariful se recalculează.
Loc în camera dubla (preț valabil pentru un număr limitat de bilete de avion)

ZIUA 1 | 21.09.2023: BUCUREȘTI – TEL AVIV – TIBERIAS

Întâlnirea cu un preot însoțitor va avea loc în parcarea Stadionului Municipal din Bacău pe data de 21.09.2023, la ora 03:30, pentru a ne îmbarca în autocar și a călători către Aeroportul Otopeni. La ora 08:00 vom ajunge la Aeroportul București Otopeni, pentru a lua zborul către Tel Aviv. După efectuarea formalităților de îmbarcare, vom decola din București la ora 11:00 cu destinația Tel Aviv. Sosirea pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va avea loc la ora 13:25, conform orei locale. După sosirea în Tel Aviv, ne vom îndrepta spre Tiberias după ce finalizăm procedurile vamale. Vom ajunge la Haifa, unde vom face o oprire pentru a vizita Grădinile Suspendate și Templul Bahai. Ulterior, vom avea cină și cazare la hotel de 3 stele Astoria sau similar, în Tiberias.

ZIUA 2 |22.09.2023: CANA GALILEII – NAZARETH – MUNTELE TABOR – MUNTELE FERICIRILOR – CAPERNAUM – BETHLEEM

Ziua noastră începe cu o vizită la Cana din Galileea, locul în care a avut loc prima minune a lui Iisus – transformarea apei în vin. Apoi, ne îndreptăm către orașul Nazareth, situat în partea de nord a Israelului, cunoscut ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom explora Biserica Ortodoxă a Sfântului Gavriil, construită deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria, aproape de casa sa din Nazareth. Biserica este faimoasă pentru picturile realizate de frații Moroșanu în 1977. Vom continua călătoria spre Biserica Catolică Buna-Vestire, care adăpostește peștera în care Fecioara Maria a fost anunțată de Arhanghelul Gavriil că va naște pe Iisus.Ne îndreptăm apoi către Muntele Tabor, locul în care a avut loc Schimbarea la Față a Domnului. Urmează Muntele Fericirilor, unde vom vizita o biserică construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a rostit Cuvântul despre Fericiri. Acest munte se înalță la 175 de metri deasupra nivelului Mării Galileei și se află la o altitudine de 35 de metri sub nivelul Mării Mediterane.

Opțional, avem posibilitatea de a face o croazieră frumoasă și relaxantă pe Marea Galileei, așa cum era în timpurile Mântuitorului. Ne îndreptăm apoi către Capernaum, orașul iubit de Mântuitorul, unde a săvârșit multe minuni. Aici vom putea vedea ruinele Sinagogii și casa în care a fost vindecată soacra Sfântului Petru. La o mică distanță se află Tabgha, un loc care aduce aminte de minunea înmulțirii a cinci pâini și doi pești, când peste 5000 de oameni au fost hrăniți. Cazarea și cina la hotel de 4 stele Nativity sau similar din Bethleem.

ZIUA 3 |23.09.2023: IERIHON – MAREA MOARTĂ – HOZEVA – RÂUL IORDAN

Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o vedere panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Ierihonul, cel mai vechi oraș din lume, se află la cea mai joasă altitudine, aproximativ 250 de metri sub nivelul mării, și se situează la nord-est de Ierusalim, la o distanță de aproximativ 40 de kilometri. Vom vizita Așezământul Românesc din Ierihon și ne vom apropia de Sicomorul lui Zaheu.

Urcăm pe valea Iordanului și facem o oprire la râul Iordan – Batahara, locul autentic al botezului lui Iisus, unde se află un loc special amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan. Vom vizita și Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Apoi ne îndreptăm către Hozeva, unde vom explora Mănăstirea Sfântul Gheorghe, ale cărei temelii au fost puse de Sfinții Ioachim și Ana. Aceasta este locul unde cei doi sfinți s-au rugat pentru a primi un copil. Inițial, biserica mănăstirii era dedicată Maicii Domnului, dar după reconstrucții și renovări, biserica are acum ca hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul și pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamț. În cadrul mănăstirii se găsește și peștera în care Proorocul Ilie a trăit mulți ani.

Continuăm călătoria spre Qumran, unde vom vizita un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă. Înainte de aceasta, vom face o scurtă și relaxantă oprire la Marea Moartă – o zonă lipsită de viață situată în cel mai joș punct al Terrei, la aproximativ 420 de metri sub nivelul oceanului planetar. Cazarea și cina la  hotel de 4 stele Nativity sau similar din Bethleem.

ZIUA 4 | 24.09.2023: SF.TEODOSIE – SF. SAVA – BETHLEEM

Ne îmbarcăm în autocar și ne îndreptăm spre pustiul Iudeei pentru a vizita Mănăstirea Sfântului Teodosie, unde se găsește Peștera Magilor. În această peșteră se află mormintele Sfântului Teodosie, Sfintei Sofia (mama Sfântului Sava), Sfintei Evloghia (mama Sfântului Teodosie), Sfintei Teodota (mama Sfinților Cosma și Damian). După vizita la Mănăstirea Sfântului Teodosie, vom călători cu taxiurile către Mănăstirea Sfântului Sava. Această mănăstire, care datează din secolul al V-lea, adăpostește moaștele Sfântului Sava. Accesul în incinta mănăstirii este permis doar domnilor, în timp ce doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate observa mănăstirea și locul unde Sfântul Sava s-a nevoit.

Revenim în Betleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde păstorii își petreceau nopțile în momentul nașterii Pruncului Iisus Hristos. În Betleem, vom vizita și Biserica Ortodoxă a Nașterii Domnului, care adăpostește Peștera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos și icoana Maicii Domnului numită Betleemita sau Apărătoarea Betleemului. La aproximativ 500 de metri se află Grota Laptelui, unde se spune că Maica Domnului s-a oprit cu Pruncul în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la un înger să părăsească Betleemul și să fugă în Egipt.

La Ierusalim, vom vizita Așezământul Românesc. Apoi ne îndreptăm către Muntele Sion, unde se află Foișorul Cina cea de Taină (locul primei biserici creștine din lume) și Mormântul Sfântului Prooroc și Psalmist David. Ne întoarcem în Betleem pentru cazare și cină la hotel de 4 stele Nativity sau similar din Bethleem.

ZIUA 5 | 25.09.2023: IERUSALIM – MUNTELE MĂSLINILOR – MUNTELE SION – VIA DOLOROSA

După servirea micului dejun, vom pleca spre Ierusalim, cunoscut și sub numele de Orașul Păcii, situat pe Muntele Măslinilor. În Ierusalim, vom vizita următoarele locuri: Mănăstirea Ortodoxă a Înălțării Domnului, care marchează momentul Înălțării Domnului la cer și unde putem vedea locul în care a fost găsit pentru a doua oară capul Sfântului Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, unde tradiția spune că Mântuitorul a învățat pe ucenici Rugăciunea Domnească Tatăl nostru; Mănăstirea Dominus Flevit („Domnul a plâns”), construită în formă de lacrimă, pe locul unde Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a locuitorilor din Cetatea Sfântă și a prevestit soarta Ierusalimului; Grădina Ghetsimani, împreună cu Biserica Națiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi capturat; Biserica Mormântului Maicii Domnului, unde vom coborî cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria și Grota Trădării, unde Iisus a fost închis înainte de judecată.

Vom intra în Cetatea Sfântă a Ierusalimului prin Poarta Sfântului Ștefan și vom parcurge pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), care cuprinde cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfântului Mormânt, unde vom vedea toate locurile sfinte, inclusiv Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Sfânt și locul în care se crede că a fost amplasată Sfânta Cruce. Vom face o vizită și în zona evreiască a Sfintei Cetăți, la Zidul Plângerii. Cazarea și cina la hotel de 4 stele, Nativity din Bethleem.

ZIUA 6 | 26.09.2023: BETHLEEM-EIN KAREM – TEL AVIV – BUCUREȘTI

Continuăm vizitarea obiectivelor din Ierusalim. Ne deplasăm către Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vom vizita Biserica Sfântului Ioan Botezătorul, unde s-a născut cel mai mare om născut dintr-o femeie, conform tradiției. De asemenea, vom vedea Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul în care Fecioara Maria s-a întâlnit cu verișoara sa, Elisabeta. După aceasta, vom face o ultimă oprire la Mormântul Sfântului Gheorghe din Lida, pentru a ne reculege.

Ne îndreptăm către Aeroportul Ben Gurion pentru a efectua formalitățile vamale la ora 12:25 și ne îmbarcăm în zborul către București, care are plecare la ora 14:25. Vom ajunge la Aeroportul Otopeni la ora 16:50. Ne imbarcam în autocar și ne deplasăm spre Bacău.

SERVICII INCLUSE:

 • Bilet avion București – Tel Aviv – București;
 • Taxe de aeroport;
 • 5 nopți cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*;
 • Taxele de intrare la obiectivele incluse în program;
 • Transport autocar/minibus local modern dotat cu aer condiționat;
 • Preot-însoțitor din partea agenției;
 • Ghid local vorbitor de limbă română.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Transfer Bacău – Aeroport Otopeni și retur: 50 €/pers.;
 • Bacșis șoferi și ghizi locali: 5 € / pers / zi (se achită obligatoriu către ghidul israelian);
 • Asigurarea storno & medicală (se recomandă);
 • Băuturi la mese;
 • Alte mese decât cele menționate;
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea;
 • Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor).

EXCURSII OPȚIONALE:

 • Muntele Tabor: 17 €/pers.
 • Mănăstirea Sf. Sava: 12 €/pers.
 • Croazieră pe Marea Galilei (prânz inclus): 35 €/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:

– 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
– 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

– Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
– 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
– 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY BOOKING

TERMEN DE PLATA:

– 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
– 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

– 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
– 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Nota

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
 • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut

 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
 • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
 • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
 • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia de turism, nu isi asuma responsabilitatea.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 • Orarul de zbor poate fi modificat. Zborul este operat de compania aeriana TAROM. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑