Bosnia

Pelerinaj la Medjugorje

0

Pelerinaj la Medjugorje

Perioada: 15.06-21.06.2015 (5 nopti/7 zile).

Pret: 269 euro/persoana.
Early booking: 30  euro, cu plata integrala pana la 15.05.2015.

BONUS – Se asigura gratuitate pentru preot insotitor.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Imbarcare din Bacau

Imbarcari si din: BACAU – ADJUD – FOCSANI – RAMNICU SARAT – BUZAU – URZICENI – BUCURESTI – PITESTI – SLATINA – CRAIOVA – TURNU SEVERIN

Pentru grup peste 10 persoane, transfer gratuit din: Iasi, Roman, Suceava, Piatra Neamt,Vaslui, Falticeni, Pascani, Onesti, Tg. Frumos, Tecuci, Barlad.

Ziua 1 – 14.06.2015 (900 km). Ne pregatim de drum!
Bacau – Buzau – Bucuresti – Pitesti – Slatina – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Belgrad

Intalnire cu insotitorul de grup in parcare hotel Moldova – Bacau, la ora 22:00, in vederea imbarcarii si deplasarii spre Serbia, pe ruta Bacau – Bucuresti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Belgrad.

Ziua 2 – 15.06.2015
Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Belgrad

Continuam traseul spre Belgrad. Turul capitalei Serbiei, situata pe cele doua ape internationale, la confluenta raurilor Sava si Dunarea, in campia Panoniei. Orasul mai pastreaza inca urme ale razboaielor, revolutilor si miscarilor civile din ultimele decenii, cu toate acestea este considerat ca unul din cele mai frumoase orase balcanice, cu numeroase obiective istorice, strazi pitoresti si o vibranta viata de noapte. Vom descoperi Skadarlija – cartier boem din centrul vechi, numit si Montmarte al Belgrad-ului, Terajije – principalul bulevard al capitalei, strada pietonala Knez Mihailova, Parlamentul, Palatul Vechi (exterior) – palatul regal al dinastiei Obrenovic si simbolul ortodoxiei sarbe – Catedrala Sf. Sava.

Cazare Belgrad la hotel Royal 3* sau similar.

Ziua 3 – 16.06.2015 (550 km)
Belgrad – Sarajevo – Mostar – Medjugorje

Mic dejun. Plecare dimineata, devreme, pe ruta Belgrad – Sarajevo – Mostar – Medjugorje. Tur de oras Mostar, situat in cantonul Hertegovina-Neretva situat pe raul Neretva, denumirea lui fiind data dupa vechiul pod cu turnuri Stari Most, turn care a fost distrus de Consiliul Croat al Apararii in timpul razboiului pe data de 9 noiembrie 1993.

MEDJUGORJE este un oras in partea vestica a Bosniei si Hertegovinei la aproximativ 25 de km sud-vest de Mostar, mai aproape de frontiera cu Croatia. Districtul din care face parte se cheama Čitluk, acesta cuprinzand cinci localitati: Medjugorje, Bijakoviči, Vionica, Miletina si Šurmanci. Numele Međugorje inseamna „intre munti” si arata asezarea geografica a localitatii.

Medjugorje a devenit cunoscut in Bosnia-Hertegovina, si in lume, cand sase tineri au inceput sa povesteasca ca au avut viziuni ale Sfintei Fecioare Maria. Incepand cu 24 iunie 1981, a aparut Fecioara Maria si mai tarziu le-a spus vizionarilor ca Dumnezeu a trimis-o in lumea noastra de a ne indrepta inimile si vietile noastre inapoi spre El. Fecioara Maria ne indreapta spre pace, dragostea, credinta, conversie, rugaciune, si post. Fiecare dintre noi este provocat sa raspunda la apelul Fecioarei pentru a-si indrepta viata si inima spre Dumnezeu. De la aparitia Fecioarei Maria milioane de pelerini din toate religiile, de peste tot din lume, au vizitat Medjugorje in pelerinaj si au parasit locasul spiritual impacati si reinnoiti.

Sosire dupa-amiaza, cazare Medjugorje.

Ziua 4 – 17.06.2015
PARTICIPARE LA SARBATORIREA ADORMIRII MAICI DOMNULUI.

Mic dejun. Programul pelerinajului se stabileste la fata locului in functie de programul Bisericii locale, de evenimentele care au loc in perioada respectiva. Programul Bisericii este intotdeauna pe primul loc, urmat de programul grupului si consta in liturghii in limba materna, urcare pe Muntele Krizevac (Drumul Crucii), Colina Aparitiilor (Rozariul), intalniri cu vizionarii din Medjugorje, intalniri cu preoti din parohie, participare la Aparitiile publice care au loc in aceasta perioada si alte activitati organizate de preotii care conduc grupul.

Cazare Medjugorje.

Ziua 5 – 18.06.2015 (300 km)
Medjugorje – Dubrovnik – Medjugorje

Mic Dejun. Continuam programul de pelerinaj la Medjugorje. Optional, excursie la Dubrovnik (30 euro/pers.), cel mai vizitat oras al Croatiei, oras fermecator, supranumit si Perla Adriaticii, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica, pentru a admira Cetatea, Catedrala, zidurile orasului vechi-apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume, Biserica Sf. Vlaho (patronul spiritual al orasului), Turnul cu ceas, Manastirea Franciscana. Timp liber pentru plimbare pe Placa – promenada orasului.

Cazare Medjugorje.

Ziua 6 – 19.06.2015 (550 km)
Medjugorje – Mostar – Sarajevo – Belgrad

Mic Dejun. Continuam pelerinajul la Medjugorje. Cumparam ultimele suveniruri pentru cei dragi de acasa.

Cazare Medjugorje.

Ziua 7 – 20.06.2015  (1450 km). Spre casa
Medjugorje – Mostar – Sarajevo – Belgrad – Drobeta – Craiova – Pitesti – Bucuresti – Bacau

Mic dejun. Pornim spre casa, spre Belgrad. Deplasarea prin spectaculosul defileu al Neretvei, avand ca destinatie Sarajevo, de numele caruia se leaga atatea evenimente zbuciumate din istorie. Scurt popas in capitala Bosniei-Hertegovina. Orasul este situat la 500 metri peste nivelul marii, fiind celebru pentru diversitatea etnica, cu o populatie islamica, catolica si ortodoxa. Orasul modern a fost construit ca o fortareta in sec. XV fiind in atentia internationala de cateva ori de-a lungul istoriei. Va recomandam sa savurati un burek – placinta traditionala bosniaca. Continuam drumul spre capitala Serbiei si ne indreptam spre granite cu Romania. Functie de conditiile de trafic si formalitati vamale, ajungem la Bacau.

Pret: 269 euro/pers., loc in dubla/tripla, pentru grup minim de 40 turisti.
COPII 2-12 ani (neimpliniti) – 229 euro, in camera cu 2 adulti si cu pat suplimentar asigurat.

La inscriere se achita integral sau minim 150 euro/persoana.

Plata si in lei, la cursul zilei din momentul facturarii + 2%, risc valutar.
Tarif calculat pentru minim 40 de platitori.

Servicii incluse in pret

 • Transport autocar licentiat 2-3*, cu aer conditionat (combustibil intern/extern, taxe tranzit vama, taxe autostrazi, taxe parcare, asigurare RCA, asigurare turisti si bagaje, diurne soferi);
 • 1  cazare cu mic dejun la Belgrad, hotel 3*;
 • 4  cazari cu mic dejun la Medjugorje, hotel/vila 3*;
 • Toate cazarile sunt in camere cu 2-3  paturi, grup sanitar propriu;
 • Se asigura gratuitate pentru preot insotitor.

Nu sunt incluse

 • Excursie optionala la Dubrovnik – 30 euro/persoana;
 • Taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii pentru acestea;
 • Intrarile la obiectivele turistice cu plata;
 • Asigurarea medicala (optionala – 27 lei);
 • Asigurarea storno, 1,5% din pretul excursiei (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, cu minim 21 de zile inaintea plecarii) prin care se restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (conform conditiilor politei de asigurare) imbolnavirilor, deceselor, accidentelor etc.;
 • Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse.

Transferuri/imbarcari

 • TRANSPORT cu AUTOCARUL, plecare din Bacau.
 • Imbarcari si din: BACAU – ADJUD – FOCSANI – RAMNICU SARAT – BUZAU – URZICENI – BUCURESTI – PITESTI – SLATINA – CRAIOVA – TURNU SEVERIN.
 • Pentru grup peste 10 persoane, transfer gratuit din: Iasi, Roman, Suceava, Piatra Neamt,Vaslui, Falticeni, Pascani, Onesti, Tg. Frumos, Tecuci, Barlad.

Conditii de anulare/penalizari

 • 30% din preţ, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-21 zile calendaristice înainte de  plecării;
 • 50% din pret, dacă renunţarea se face in intervalul  de 20-15 zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 100% din preţ, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 14 zile înaintea plecarii.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑