Israel

Israel – pelerinaj in Tara Sfanta 28.10-03.11.2017

0

Israel – pelerinaj in Tara Sfanta 28.10-03.11.2017

Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moartă – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa, Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Hozeva

Reducere Early Booking 24  euro/pers., pentru plata integrala pana la 31.07.2017.

Perioada 28.10-03.11.2017 (6 nopti/7 zile)

PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti) Supliment transfer autocar/microbuz imbarcari din Bacau – Adjud – Focsani – Buzau (grup minim 8 pers)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 539 € 140 € Reducere 30 € 30 €

ORAR DE ZBOR: COMPANIA  EL AL
Bucuresti – OTOPENI: duminica 29.10.2017, decolare ora  01:25. Aterizare TEL AVIV 03:00
TEL AVIV: vineri 03.11.2017, decolare ora 07:00. Aterizare OTOPENI 09:50

Ziua 01 (S 28.10.2017): București – Tel Aviv –Nazareth

Imbarcare in autocar, din Bacau, parcare hotel Moldova, in 28.10.2017, la ora 18:00 si deplasare spre Bucuresti. Prezentare în Aeroportul Bucureşti OTOPENI la ora 22:30. Zbor Bucureşti – Tel Aviv cu compania EL AL.

Cazare in 28/29.10 în Nazaret/Tiberias.

Ziua 02 (D 29.10.2017): Nazareth – Haifa – Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor

Zbor Bucureşti – Tel Aviv cu compania EL AL, in 29.10, ora 01:25. Aterizare in TEL AVIV, ora 03:00 Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale, urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru, pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma.

Cazare. MIC DEJUN intarziat. Ora 11:00 incepem Pelerinajul in Tara Sfanta. Se vizitează Haifa – Biserica Stella Maris (peştera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul) şi Grădinile Suspendate Bahai. Se continuă traseul spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Cina si cazare hotel 3 stele, în Nazaret/Tiberias.

Ziua 03 (L 30.10.2017): Nazareth – Muntele Fericirilor – Capernaum – Raul Iordan – Hozeva – Marea Moartă – Ierihon – Bethleem

Mic dejun. Trecem prin apropiere de Muntele Fericirilor, locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35 m sub nivelul Mării Mediterane. Opţional, se poate face o frumoasă şi relaxantă croazieră pe Marea Galilei, așa cum era pe vremea Mântuitorului. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni.

Coborâm pe valea Iordanului cu oprire la râul Iordan – Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m sub oceanul planetar. Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania. Aşezământul Românesc de la Ierihon.

Cazare și cină la hotel 3-4 * în Bethleem.

Ziua 04 (Ma 31.10.2017): Bethleem – Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc).

Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 05 (Mi 01.11.2017): Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită „Betleemița” sau „Apărătoarea Bethleemului”. La aproximativ 500 m se află Grota Laptelui, unde potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt.

După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava; accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava.

Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 06 (J 02.11.2017): Ein Karem – Ierusalim – Bethleem

Mic dejun. După aceea ne vom îndrepta Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii.

Vizita Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut „cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde înnoptau păstorii în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae.

Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 07 (V 03.11.2017): Bethleem – Tel Aviv – București

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, ora 03:00, imbarcarea in autocar ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București. In drum, trecem prin  Lod, unde se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. Ajungem la aeroport la ora 04:00. Decolare din Tel Aviv la ora 07:00, sosire în București la ora 09:50. Imbarcare in autocar/microbuz pentru deplasare spre Moldova.

PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti) Supliment transfer autocar/microbuz imbarcari din Bacau – Adjud – Focsani – Buzau (grup minim 8 pers)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 539 € 140 € Reducere 30 € 30 €

Reducere Early Booking 24  euro/pers., pentru plata integrala pana la 31.07.2017.

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• Transfer cu autocar/microbuz din Moldova – Bucuresti
• Bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti cu taxe aeroport incluse
• 2 cazari in 28.10 si 29.10 la hotel de 3 stele Nazaret/Tiberias (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificarii – mic dejun intarziat si cina in 29.10 si mic dejun in 30.10
• 4 cazări cu mic dejun+cina în hotel de 3-4 stele Betheleem (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificarii – cina in 30.10 mic dejun si cina in 31.10 mic dejun si cina in 01.11 mic dejun si cina in 02.11
• Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului; intrare cu mic dejun in 29.10 ieşire cu cina in 02.11.2017)
• Transport cu autocar cu aer condiţionat conform programului
• Intrarile la obiectivele turistice
• Taxiul pe Muntele Tabor – aproximativ 7 Euro/pers. se plăteşte la inscriere
• Taxiul la Mănăstirea Sf. Sava – 7 euro/pers. se plătește la inscriere
• Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română
• Tips & porter 30 €/pers. (se achită la înscriere)
• Excursia cu vaporasul pe Cana Galilei
• Mesele de prânz
• Cheltuieli personale
• Asigurarea medicala (aproximativ 30 lei). Se asigura numai persoanelor care dovedesc ca au domiciliul in Romania
• Asigurarea storno ( aprox 1.5% din pretul excursiei)

Optional: Iesire nocturna la Sf. Mormânt.

Nota

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
 • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut

 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
 • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
 • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
 • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism, nu isi asuma responsabilitatea.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 • Orarul de zbor poate fi modificat. Zborul este operat de compania aeriana EL AL. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑