Israel

Israel – pelerinaj în Țara Sfântă – 18-23 mai 2018

0

Israel – pelerinaj în Țara Sfântă – 18-23 mai 2018

Tel Aviv – Haifa – Cana Galileii – Nazaret – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Tabgha – Hozeva – Sf. Gherasim – Marea Moarta – Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa – Bethleem – Manastirea Sf. Sava – Manastirea Sf. Teodosie – Lod – Jaffa

Perioada 18.05-23.05.2018 (5 nopti/6 zile)

PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 589 € 140 € Reducere 20 €

Ofertă LAST MINUTE: reducere 20 euro/pers.

ORAR DE ZBOR: COMPANIA  TAROM

Bucuresti – OTOPENI: 18.05.2018, decolare ora 07:45. Aterizare TEL AVIV 10:20
TEL AVIV: 23.05.2018, decolare ora 23:30. Aterizare OTOPENI, in 24.05.2018, ora 02:15

Ziua 1 | 18 mai 2018: București – Tel Aviv – Haifa – Cana Galileii – Nazareth

Imbarcare in autocar din Bacau, parcare hotel Moldova, ora 00:15. Prezentare în Aeroportul București OTOPENI la ora 04:45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania TAROM. Decolare la ora 07:45 din Bucureşti cu destinaţia Tel- Aviv, sosire la ora 10:20 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă urcând coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem în oraşul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Gradinilor etajate Bahai. Ne îndreptam spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Ne inchinam la Biserica ridicata deasupra Casei lui Simon Zelotul ( Mirele).Continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 2 | 19 mai 2018: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Bethleem

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor – Muntele Schimbarii la Fata a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, unde ne vom inchina in Manastirea greaca ortodoxa cu Biserica ortodoxa greaca cu hramul Schimbrea la Faţă a Domnului.  In biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.Ne oprim pe Muntele Fericirilor. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35 m sub nivelul Mării Mediterane. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni. Aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha, regiunea celor sapte izvoare – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Iesire nocturna la Sfantul Mormant. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 3 | 20 mai 2018: Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Sf. Teodosie – Campul Pastorilor

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită Betleemița sau Apărătoarea Bethleemului. La aproximativ 500 m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Ierusalim pentru a vizita Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii.  Timp liber pentru shopping. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 4 | 21 mai 2018: Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească Tatăl nostru; Mănăstirea Dominus Flevit (Domnul a plâns) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii)  cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc.). După aceea ne vom îndrepta Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul Cina cea de Taină (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 5 | 22 mai 2018: Râul Iordan – Sfantul Gherasim – Hozeva – Ierihon – Marea Moartă

Mic dejun. Ne indreptam pasii spre Betania unde vom vizita mormantul Sfantului Lazar. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului – Bethabara si la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume si ne vom inchina in Biserica Aşezământului Românesc de la Ierihon si Biserica greaca-ortodoxa unde se afla Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la poalele Muntelui Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Functie de timp, scurta oprire Qumran,  Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m sub oceanul planetar. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 6 | 23 mai 2018: Bethleem – Tel Aviv – București

Mic dejun. Ne deplasăm către Lod unde se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. Functie de timpul disponibil, scurta oprire la Jaffa unde ne vom inchina la Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril şi apoi ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale (20:30) și îmbarcare pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv la ora 23:30, sosire în București in 24:05 la ora 02:15. Imbarcarea in autocar si plecarea spre casa.

PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 589 € 140 € Reducere 20 €

Ofertă LAST MINUTE: reducere 20 euro/pers.

589 Euro/pers (loc in camera dubla/tripla).

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• Bilet de avion Bucureşti –Tel Aviv– Bucureşti cu taxe de aeroport incluse bagaj mana (7 kg/pers.) si bagaj cala (max. 23 kg)
• 1 cazare si cina in 18.05 la hotel de 3 stele Nazaret/Tiberias (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificarii
• 4 cazări cu mic dejun+cina in 19.05 20.05 21.05 si 22.05.2018 în hotel de 4 stele Betheleem (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel)
• Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului; intrare cu cina in 18.05 ieşire cu mic dejun in 23.05.2018)
• Transport cu autocar cu aer condiţionat conform programului
• Intrarile la obiectivele turistice
• Taxiul pe Muntele Tabor
• Taxiul la Mănăstirea Sf. Sava
• Ieşire nocturnă la Sf. Mormânt – sambata noaptea
• Transfer cu autocar/microbuz din Moldova-Bucuresti
• Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română
• Tips & porter 25 €/pers. (se achită la înscriere)
• Excursia cu vaporasul pe Cana Galilei
• Mesele de prânz
• Cheltuieli personale
• Asigurarea medicala (aproximativ 30 lei/pers.). Se asigura numai persoanelor care dovedesc ca au domiciliul in Romania
• Asigurarea storno (aprox 1.5% din pretul excursiei)

Nota

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
 • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut

 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
 • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
 • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
 • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia de turism, nu isi asuma responsabilitatea.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 • Orarul de zbor poate fi modificat. Zborul este operat de compania aeriana TAROM. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑