Ucraina

Pelerinaj Ucraina 3-8 iunie 2019

0

Pelerinaj Ucraina 3-8 iunie 2019

Cernauti – Banceni – Boian – Kiev (Lavra Pacerska) – Cernikov (Lavra Poceaev)

Perioada: 03.06-08.06.2019 (5 nopti / 6 zile)

PRET (Grup minim 40 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 2-7 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 274 € 125 € Reducere 50%

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din BACAU.

Transfer gratuit, pentru grup mai mare de 12 persoane, din: Suceava, Falticeni, Pascani, Iasi, Targul Neamt,Tg. Frumos, Vaslui, Barlad, Piatra Neamt, Roman.

Ziua 1 | 03.06.2019: Bacau – Bănceni – Cernauti (300 km)

Ora 05:00 plecare din Bacau, parcare Stadion Municipal, spre Cernăuți pe traseul Bacau – Fălticeni – Suceava – Siret – Banceni – Cernăuți. Poposim la Manastirea Bănceni (Catedrala cu 7 altare) – sfant lacas de inchinaciune al romanilor din Ucraina, unde se afla moastele Sfintei Mari Mucenite Varvara. Schitul Sf. SERAFIM DE SAROV – Mormantul lui Petru Movila, Piatra Sf. Serafim, Icoana izvoratoare de mir. Parasim frumoasa Manastire si ne indreptam spre Cernauti (Atestat documentar la 8 octombrie 1408 intr-un privilegiu acordat de Alexandru cel Bun, domnitor al Moldovei) – tur de oraș. Vizităm: Mitropolia (Resedinta Mitropolitilor Bucovinei sfintita in 1882 si construita in stil mauro-bizantin, de arhitectul sef Iosif Hlavka. Resedinta Mitropolitana gazduia biserica Seminarului teologic si Facultatea de Telogie, iar in partea centrala se afla sala sinodala unde a avut loc istoricul eveniment de la 28 noiembrie 1918 cand s-a proclamat unirea cu Romania). Monumentele arhitectonice vorbesc despre istoria acestui oras care prin frumusete si originalitatea lui a fost considerat mica Viena: Teatrul, Universitatea, mormântul lui Aron Pumnul, Biserica Sf. Nicolae, apoi vom avea timp liber pe artera pietonală Olga Kobileanska. Cazare hotel 3/ 4* Cernauti.

Ziua 2 | 04.06.2019: Cernăuți – Manastirea Boian – Kiev (550 km)

Mic dejun. Ne inchinam la Icoana Maicii Domnului de la Boian, care a lacrimat. Ne deplasăm spre Kiev, capitala Ucrainei, denumit și Mamă a tuturor orașelor slave, este una dintre cele mai vechi așezări din Europa. Ridicat pe colinele care mărginesc Fluviul Nipru, Kiev-ul este un oraș prosper și atractiv, plin de farmecul parcurilor nesfârșite și a monumentelor istorice impresionante. Cazare si deplasare pe una din faimoasele artere de restaurante pentru servirea cinei. Cazare hotel 3/ 4* Kiev.

Ziua 3 | 05.06.2019: Kiev – Lavra Pacerska (50 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – din 1050, model de organizare pentru celelalte asezaminte monahale rusesti: ne putem inchina la peste 122 de moaste de sfinti; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe. Vom vizita cel mai mare complex monastic din Ucraina – Lavra Pecerska – căreia îi dedicăm aproximativ 3 ore. Fondată în 1051, Mănăstirea din Peșteri (Pesterile Sf. Antonie si Teodosie) a fost pentru multă vreme cea mai faimoasă mănăstire din ținuturile slave. Lavra Pecerska este cea mai veche mănăstire rusească, întinzându-se pe două coline înverzite, pe malul drept al Niprului. Astăzi, Lavra este cel mai mare complex monastic din Ucraina cu o suprafață de peste 30 de hectare, 100 de construcții – dintre care 42 se consideră a fi unice în lume ca arhitectură, 23 de temple, fortificații și grote, muzee, ateliere de pictură și croitorie. Lavra Pecherska a fost aproape distrusă de tătari în 1240, dar a fost refăcută de-a lungul secolelor și reconstruită în secolul 18 în stil ucrainian baroc. Dupa-amiaza ne deplasam la Manastirea Sf. Arh. Mihail de pe dealul Zverinetsky (Gradina Botanica), una dintre primele manastiri rupestre ale spatiului slav. Manastirea Sf. Iona si Sihastria Sf. Treimi Kitaevomoastele Sf. Teofil cel Nebun pentru Hristos, mormantul si pestera Sf. Dositeea. Cazare hotel 3-4* Kiev.

Ziua 4 | 06.06.2019: Kiev – Cernigov – Kiev (300 km)

Mic dejun. Plecam spre Cernigov, unde vizitam: Catedrala Sfanta Treime/ Manastirea Sfanta Treime a Sf. Ilie unde ne inchinam la Sf. Lavrentie, Sf. Ierarh Teodosie, Sf. Ierarh Filaret. Manastirea Adormirii Maicii Domnului Elet, Pestera Sf. Antonie cu bisericile subterane de la anul 1000 si Casa Memoriala a Sf. Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultimii ani ai vietii sale si in care a fost vizitat de Sf. Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf. Ap. si Evanghelist Ioan. Manastirea Kitaev unde ne vom inchina la moastele Sfantului Teofil cel nebun pentru Hristos, Pestera Sfintei Dositeea. Optional, plimbare cu vaporul pe Nipru. Ne intoarcem la Kiev unde facem un tur de oras cu autocar si pietonal pentru a vizita obiectivele turistice ale frumoasei capitale: Opera Națională, vechea intrare a orașului – Porțile de Aur, recent renovate, Catedrala Cupolelor Aurite – Sf. Mihail. Vom continua cu vizitarea interioară a Catedralei Sf. Sofia – cea mai veche biserică a orașului, care a fost construită între anii 1017-1031 în onoarea victoriei în luptă a Prințului Yaroslav, apoi Biserica Sf. Andrei – construită între anii 1746-1761, reprezintă o reușită interpretare în stil baroc a tradiționalei construcții în formă de cruce cu 5 domuri a lui Rastrelli, arhitectul italian care a proiectat multe dintre cele mai renumite clădiri din Sankt Petersburg; veți coborî apoi spre strada Kreschatik – artera principală a orașului, Piața Independenței, Parcul Mariinskii, Podul Îndrăgostiților, Parlamentul. Cazare hotel 3/ 4* Kiev.

Ziua 5 | 07.06.2019: Kiev – Poceaev (550 km)

Mic dejun. Vizitam Catedrala Sf. Vladimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf. Varvara si a Sf. Ierarh Macarie. Ne imbarcam in autocar si calatorim spre Poceaev. Ajungem seara la destinatie. Cazare hotel 3/ 4* zona Poceaev.

Ziua 6 | 08.06.2019: Kiev – Lavra Poceaev – Bacau (500 km)

Mic dejun. Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec. XII Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s‑a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Prima atestare scrisa: 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk. Inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev. Inchinare la moastele Sf. Iov si ale Sf. Amfilohie; pestera Sf. Cuv. Iov (sec. XVI; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). Schitul Manastirii Poceaev – inchinare la odoarele sfinte (racle cu particele din moastele a multor sfinti, o icoana veche a Sfantului Serafim de Sarov, o cruce cu lant de vreo 2 kg a Sfantului Nichita). Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre tara. Sosire in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

PRET (Grup minim 40 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 2-7 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 274 € 125 € Reducere 50%

Tarif: 274 Euro/pers. (loc in camera dubla/tripla).

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA – OFERTA STANDARD:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zile de la inscriere sau emitere factura;
– 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
– 40% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

TERMENE DE PLATA – EARLY BOOKING:
– 30% din pretul pachetului turistic in 2 zilede la inscriere sau emitere factura;
– 70% din pretul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea cu aplicarea penalitatilor din contract.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 30% din pretul pachetului de servicii, renuntare cu pana la 30 zile înaintea plecarii;
– 60% din pretul pachetului de servicii, renuntare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului de servicii, renuntare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• Transport autocar licentiat pentru transport intern si international de persoane: scaune rabatabile aer conditionat instalatie audio-video cu toate costurile incluse
• Cazare 5 nopti cu mic dejun în hoteluri 3/4* Cernauti/ Kiev si Poceaev – camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi)
• Ghid si preot insotitor din partea agentiei
• Ghid local in Cernauti
• Tur de oras cu autocarul Cernauti si Kiev
• Recomandăm Asigurare medicală (indiferent de vârstă) + Asigurare Storno: cca. 47 lei/pers. sau Asigurare medicală: cca. 30 lei/pers. (indiferent de vârstă)
• Intrările la obiectivele turistice
• Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse in pret

Informatii utile inainte de calatorie

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & EmailComments are closed.

Back to Top ↑