România Manastirea Prislop

Mănăstirea Prislop 10-11 Dec. 2021

0

Mănăstirea Prislop 10-11 Dec. 2021

Perioada 10-11.12.2021 (1 noapte / 2 zile)

Pret: 340 LEI/pers. loc in camera dubla/tripla; 100 LEI/pers. supliment single.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. IMBARCARI DIN: Bacau, Onesti, Tg. Secuiesc.
Pentru grup peste 10 persoane, transfer gratuit din: Roman, Piatra Neamt, Adjud.

Ziua 1: Bacău – Brașov – Mănăstirea Cozia – Horezu – Tg. Jiu – Orăștie

Îmbarcare din Bacău și ne deplasăm cu autocarul către primul obiectiv – Mănăstirea Cozia, una dintre principalele obiective turistice din Valea Oltului, te invită să-i cunoști tainele istoriei sale și legătura pe care o are cu Mircea cel Batran, unul dintre cei mai mari domnitori pe care i-a avut Țara Românească. Situat la 3 km de stațiunea balneo-climaterică Călimănești Căciulata, pe malul drept al Oltului, ansamblul manastiresc de la Cozia, cu hramul Sfanta Treime, a fost la început cunoscut sub numele de Mănăstirea Nucet, abia mai târziu primind numele de Cozia, după muntele din vecinătate. Mănăstirea Cozia a fost construită de către Mircea cel Batran, la îndemnul Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era sfetnicul lui Mircea întru cele dumnezeiești. Biserica mare, închinată Sfintei Treimi, a fost sfințită în ziua de 18 mai 1388. Sfântul Nicodim, care s-a și ocupat de organizarea mănăstirii, este zugrăvit în pridvorul bisericii. Calatorim mai departe spre Horezu, renumit pentru Ceramica de Horezu inclusa in patrimoniul UNESCO. Vizitam Manastirea Hurezi, cea mai renumita ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu, construita intre anii 1690 si 1693. Tur pietonal Targu-Jiu: Ansamblul monumental închinat eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial, format din trei componente monumentale: Masă Tăcerii, Coloana fără sfârșit și Poarta Sărutului, capodopere semnate de marele Constantin Brâncuși. Cazare în zona Orăștie.

Ziua 2: Orăștie – Hațeg – Mănăstirea Prislop – Mănăstirea Sâmbăta de Sus – Bacău

Mic dejun. Dis-de-dimineata plecam spre Manastirea Prislop, traversand depresiunea Hateg – Rugaciune si reculegere la Mormantul Parintelui. În spaţiul originar şi încărcat de istorie al poporului nostru – Țara Hațegului, Sfântul Nicodim a ctitorit Mănăstirea Prislop, la 13 km de Haţeg.în secolul al XVII-lea a fost întemeiată la Prislop școala de învățătură bisericească pentru tinerii care urmau să devină preoți la sate. În anul 1585 egumenul Ioan ajunge mitropolit la Bălgrad (Alba Iulia), iar Teofil devine în 1615 episcop la Vad. Aici în secolul XVII viețuiește Sfântul Ioan de la Prislop. A fost adânc implicată în frământările religioase ale secolului al XVIII-lea, dintre greco-catolici și ortodocși. În 1948 starețul mănăstirii devine Părintele Arsenie Boca, iar după ce sălașul s-a transformat în mănăstire de maici, a rămas ca duhovnic, până în 1959, când comuniștii au risipit obștea și părintelui Arsenie Boca i-au stabilit domiciliu forțat la București. S-a refăcut ca lăcaș mănăstiresc după anul 1975, cu o comunitate de călugărițe. La pranz calatorim spre Sambata de Sus – unde vizitam Manastirea Constantin Brancoveanu – loc in care a slujit Parintele Arsenie Boca. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Între anii 1696 – 1707 s-a construit o biserică de zid, prin grija domnitorului Constantin Brâncoveanu. Mitropolitul Nicolae Bălan a început restaurarea bisericii în anul 1926, iar sfințirea a fost făcută în 1946, în timpul lui Mihai I, Regele Românilor, al cărui portret îl putem vedea pictat în interiorul bisericii, Regele Mihai I, fiind un al doilea ctitor al mănăstirii. Timp liber la dispozitia turistilor. Spre seara sosim in Bacau.

Servicii incluse in pret

 • Transport cu autocar licentiat
 • 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Orastie la hotel 3*
 • Ghid/preot insotitor din partea agentiei

Nu sunt incluse

 • Taxe de intrare la obiectivele turistice și nici ghizii locali pentru acestea
 • Taxe hoteliere (se achită direct de turist la recepția hotelurilor)

TERMENE DE PLATA:

 • 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
 • 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
 • 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
 • 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
 • 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

Informatii utile inainte de calatorie
Termen limita de inscriere: 5 zile inaintea inceperii excursiei.

Transferuri/îmbarcari

 • Pentru grup peste 10 persoane, transfer gratuit din: Roman, Piatra Neamt, Adjud.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑