Ucraina

Pelerinaj Ucraina 02-07 iulie 2018

0

Pelerinaj Ucraina 02-07 iulie 2018

Cernauti – Banceni – Kiev – Lavra Poceaev

Perioada 02.07-07.07.2018 (5 nopti/6 zile)

Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE
PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) 224 € 80 €

Ziua 1. Bacau – Bănceni – Cernăuți

Ora 05:00 plecare din Bacau, parcare Stadion Municipal, spre Cernăuți pe traseul Bacau – Fălticeni – Suceava – Siret – Banceni – Cernăuți. Poposim la Manastirea Bănceni – sfant lacas de inchinaciune al romanilor din Ucraina, unde se afla moastele Sfintei Mari Mucenite Varvara. Parasim frumoasa Manastire si ne indreptam spre Cernauti: tur de oraș împreună cu ghidul local în limba română. Vizităm: Mitropolia, Teatrul, Universitatea, mormântul lui Aron Pumnul, apoi vom avea timp liber pe artera pietonală Olga Kobileanska.

Cazare hotel 3/ 4* Cernauti.

Ziua 2. Cernăuți – Manastirea Boian – Kiev

Mic dejun. Ne inchinam la Icoana Maicii Domnului de la Boian. Ne deplasăm spre Kiev, capitala Ucrainei, denumit și Mamă a tuturor orașelor slave, este una dintre cele mai vechi așezări din Europa. Ridicat pe colinele care mărginesc Fluviul Nipru, Kiev-ul este un oraș prosper și atractiv, plin de farmecul parcurilor nesfârșite și a monumentelor istorice impresionante. Cazare si deplasare pe una din faimoasele artere de restaurante pentru servirea cinei.

Cazare hotel 3/ 4* Kiev.

Ziua 3. Kiev

Mic dejun. Ne indreptam spre Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – din 1050, model de organizare pentru celelalte asezaminte monahale rusesti: ne putem inchina la peste 100 de moaste de sfinti; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe. Dupa-amiaza ne deplasam la Manastirea Sf. Arh. Mihail de pe dealul Zverinetsky (Gradina Botanica), una dintre primele manastiri rupestre ale spatiului slav. Manastirea Sf. Iona si Sihastria Kitaelv – moastele Sf. Teofil cel Nebun pentru Hristos, mormantul si pestera Sf. Dositeea.

Cazare hotel 3/ 4* Kiev.

Ziua 4. Kiev – Cernigov – Kiev

Mic dejun. Plecam spre Cernigov, unde vizitam: Catedrala Sfanta Treime/ Manastirea Sfanta Treime a Sf. Ilie unde ne inchinam la Sf. Lavrentie, Sf. Ierarh Teodosie, Sf. Ierarh Filaret. Manastirea Adormirii Maicii Domnului Elet, Pestera Sf. Antonie cu bisericile subterane de la anul 1000 si Casa Memoriala a Sf. Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultimii ani ai vietii sale si in care a fost vizitat de Sf. Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf. Ap. si Evanghelist Ioan. Ne intoarcem la Kiev unde facem un tur de oras cu autocar si pietonal pentru a vizita obiectivele turistice ale frumoasei capitale.

Cazare hotel 3/ 4* Kiev

Ziua 5. Kiev – Lavra Poceaev

Mic dejun. Vizitam Catedrala Sf. Vladimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf. Varvara. Ne imbarcam in autocar si calatorim spre Poceaev. Ajungem seara la destinatie.

Cazare hotel 3/ 4* zona Poceaev.

Ziua 6. Lavra Poceaev – Bacau

Mic dejun. Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec. XII Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Prima atestare scrisa: 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk. Inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev. Inchinare la moastele Sf. Iov si ale Sf. Amfilohie; pestera Sf. Iov (sec XVI; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre tara. Sosire in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE
PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) 224 € 80 €
SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• Transport cu autocar 3*;
• Cazare 5 nopti cu mic dejun în hoteluri 3/4* Cernauti/ Kiev si Poceaev in camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi) cu baie proprie si tv;
• Ghid si preot insotitor din partea agentiei;
• Ghid local in Cernauti;
• Tur de oras cu autocarul Cernauti si Kiev.
• Recomandăm Asigurare medicală (indiferent de vârstă) + Asigurare Storno:
47 lei/pers. sau Asigurare medicală:
30 lei/pers. (indiferent de vârstă);
• Intrările la obiectivele turistice;
• Alte servicii decat cele mentionate în programul excursiei.
• Asigurarea storno (aprox 1.5% din pretul excursiei).

Informatii utile inainte de calatorie
Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei sau carte de identitate valabila.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.Comments are closed.

Back to Top ↑