Israel

Israel – pelerinaj in Ţara Sfântă – 13-18 martie 2018

0

Israel – pelerinaj in Ţara Sfântă – 13-18 martie 2018

Tel Aviv – Haifa – Cana Galileii – Nazaret – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Tabgha – Hozeva – Sf. Gherasim – Marea Moartă – Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa – Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Sf. Teodosie – Lod

Perioada 13.03-18.03.2018 (5 nopti/6 zile)
Early Booking 20 euro/pers. pentru plata integrala pana la 30.12.2017.

PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 585 € 140 € Reducere 20 €

ORAR DE ZBOR: COMPANIA EL AL
Bucuresti – OTOPENI: marti 13.03.2018, decolare ora 11:00. Aterizare TEL AVIV 13:45
TEL AVIV: duminica 18.03.2018, decolare ora 07:00. Aterizare OTOPENI 09:50

Ziua 1. București – Tel Aviv – Haifa – Cana Galileii – Nazareth

Imbarcare in autocar, din Bacau, parcare hotel Moldova, in 13.03.2018, la ora 03:30 si deplasare spre Bucuresti. Prezentare în Aeroportul Bucureşti OTOPENI la ora 07:55. Zbor Bucureşti – Tel Aviv cu compania EL AL, decolare la ora 11:00. Aterizare in TEL AVIV, ora 13:30. Incepem pelerinajul  deplasandu-ne către Lod unde se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe. Urcam apoi coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru, pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem in orasul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Grădinilor etajate Bahai. Se continuă traseul spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavril, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977.

Cazare si cina Hotel 3* in Tiberias.

Ziua 2. Cana Galileii – Nazareth – Muntele – Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Bethleem

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor – Muntele Schimbarii la Fata a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, unde ne vom inchina in Manastirea greaca ortodoxa cu Biserica ortodoxa greaca cu hramul Schimbarii la fata a Domnului si la cea romano-catolica ce adaposteste ruinele bisericilor din perioadele bizantina si cruciata. In biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Trecem prin apropiere de Muntele Fericirilor, locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35 m sub nivelul Mării Mediterane. Opţional, se poate face o frumoasă şi relaxantă croazieră pe Marea Galilei, așa cum era pe vremea Mântuitorului. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni. Aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha, regiunea celor 7 izvoare – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni.

Cina si cazare hotel 4 stele in Bethleem.

Ziua 3. Bethleem – Raul Iordan – Sf. Gherasim – Hozeva – Ierihon – Marea Moarta

Mic dejun. Ne indreptam pasii spre Betania unde vom vizita mormantul Sfantului Lazar. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului – Bethabara, apoi la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume si ne vom inchina in Aşezământul Românesc de la Ierihon si Biserica greaca-ortodoxa unde se afla Biserica Dudul lui Zaheu. Ne indreptam spre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Functie de timpul disponibil, scurta oprire la Qumran, după care vom face un scurt dar relaxant popas la  Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m sub oceanul planetar.

Cazare și cină hotel 4* în Bethleem.

Ziua 4. Bethleem – Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc.). După aceea ne vom îndrepta Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizita Aşezământul Românesc de la Ierusalim.

Cazare și cină la hotel 4* în Bethleem.

Ziua 5. Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Sf. Teodosie

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită „Betleemița” sau „Apărătoarea Bethleemului”). La aproximativ 500 m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Ierusalim pentru a vizita Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Timp liber pentru cumparaturi in Cetatea Ierusalimului. Iesire nocturna la Sf. Mormant.

Cazare și cină la hotel 4* în Bethleem.

Ziua 6. Betheleem – Tel Aviv – București

Dimineata devreme, ora 03:00, ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București. Ajungem la aeroport la ora 04:00. Decolare din Tel Aviv la ora 07:00. Sosire în București la ora 09:50. Imbarcare in autocar/microbuz pentru deplasare spre Moldova.

PRET (Grup minim 35 de platitori – pentru mai putini turisti tariful se recalculeaza) Loc in camera dubla/tripla Supliment SINGLE COPIL 6-12 ani (in camera cu 2 adulti)
Pret valabil pentru un numar limitat de bilete de avion 585 € 140 € Reducere 20 €

Early Booking 20 euro/pers. pentru plata integrala pana la 30.12.2017.

SERVICII INCLUSE: TARIFUL NU INCLUDE:
• Transfer cu autocar/microbuz din Moldova-Bucuresti si retur;
• Bilete avion Bucureşti – Tel Aviv – Bucureşti cu taxele de aeroport incluse (bagaj de mana si un bagaj de cala la 2 persoane);
• 1 cazare cu mic dejun in 13.03 la hotel de 3 stele in Tiberias (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificarii;
• 4 cazări cu mic dejun in 14.03/ 15.03/ 16.03 si 17.03 la hotel de 4 stele in Betheleem (categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel);
• Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului – intrare cu cina in 13.03.2018 ieşire cu mic dejun la pachet in 18.03.2018);
• Transport cu autocar cu aer condiţionat conform programului;
• Intrarile la obiectivele turistice;
• Ieşire nocturnă la Sf. Mormânt – sambata noaptea;
• Taxiul pe Muntele Tabor;
• Taxiul la Mănăstirea Sf. Sava;
• Preot însoţitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana.
Tips & porter Israel: 24 euro (se achită la înscriere);
• Excursia cu vaporasul pe Cana Galilei;
• Mesele de prânz;
• Cheltuieli personale;
• Asigurare medicala (cca. 30 lei/pers.). Se asigura numai persoanelor care dovedesc ca au domiciliul in Romania;
• Asigurarea storno (aprox 1.5% din pretul excursiei).

Nota

 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
 • Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
 • Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
 • Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.

De retinut

 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
 • Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
 • Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
 • In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, agentia de turism, nu isi asuma responsabilitatea.
 • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 • Orarul de zbor poate fi modificat. Zborul este operat de compania aeriana EL AL. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.Comments are closed.

Back to Top ↑