Bosnia

Capitale balcanice și Medjugorje 2018

0

Capitale balcanice și Medjugorje 2018

Perioada: 01.06 – 07.06 2018 (6 zile / 7 nopti)

 

PRET 269 euro/pers.
Grup minim: 35 de platitori (pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza).
Transport autocar. Plecare din Bacău. Imbarcari și din: Iași, Roman, Bacău, Onești, Brașov.

Ziua 1 | 1 iunie2018: BACAU – BUCURESTI – SOFIA – SKOPJE (900 km)

Intalnire ora 00:15, plecare spre Bulgaria, in jurul pranzului sosim la Sofia, unde vizitam Catedrala Alexander Nevsky – mandria capitalei bulgare. Continuam catre Macedonia, iar dupa-amiaza ne bucuram de un tur pietonal in SkopjePiata Macedonia cu impresionanta statuie de 26 de metri a lui Alexandru Macedon, Muzeul de Arheologie, Casa Maicii Tereza. Seara cazare Hotel Victoria 3* sau similar, optional cina.

Ziua 2 | 2 iunie 2018: SKOPJE – TIRANA – SHKODER (390 km)

Mic dejun. Ne continuam drumul spre Albania, cu trecere pe langa lacul Ohrid – cel mai adanc lac din Peninsula Balcanica, unde vom face o scurta pauza de fotografii. Tur panoramic cu autocarul in TiranaPiata Skanderberg, unde vom vedea statuia lui Skanderberg – erou national al Albaniei, Turnul cu Ceas (35 metri), Moschea Ethem Bey – ce prezinta fresce cu copaci, cascade si poduri, rare pentru arta islamica, Biblioteca Nationala si Muzeul National de Istorie. Seara sosire si cazare Hotel Arifi 3* sau similar, optional cina.

Ziua 3 | 3 iunie 2018: SHKODER – PODGORICA – DUBROVNICK (345 km)

Mic dejun. Pornim dimineata devreme spre Podgorica – capitala Muntenegrului, unde ne vom destinde intr-o plimbare in centrul istoric. Dupa-amiaza ajungem la Dubrovnick – perla Marii Adriatice – oras intrat in patrimoniul UNESCO din anul 1979. Ne bucuram privirile si inimile cu minunata priveliste oferita de Coasta Dalmata si descoperim incantatorul oras intr-o plimbare pietonala. Optional croaziera. Seara tarziua ajungem la Medjugorje. Cina si cazare Pensiunea Grlic 3* sau similar.

Ziua 4 | 4 iunie 2018: MEDJUGORJE – KRAVICE

Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre vestita Colina a Aparitiilor si incepem ascensiunea spre locurile in care Sfanta Fecioara S-a aratat. Dupa amiaza excursie la Cascada Kravice – supranumita si Mica Niagara, optional excursie la Humac, unde se afla Manastirea Franciscana cu acelasi nume, si cel mai vechi muzeu din tara si la Pocitelj – cetate medievala intrata in patrimoniul UNESCO. Seara cina si cazare Pensiunea Grlic 3* sau similar.

Ziua 5 | 5 iunie 2018: MEDJUGORJE – SPLIT (300 km)

Mic dejun. Timp liber sau optional excursie la Split – cel mai mare oras de pe coasta croata a Marii Adriatice, aflat in patrimoniul UNESCO, datorita unei istorii indelungate, inceputa cu 1700 de ani in urma. Orasul ne va intampina cu intrările în Palatul Diocletian – monumentalele Porti de Aur, Argint, Aramă si Fier. Labirintul strădutelor din Split ne va duce în mod inevitabil la piata centrală – Peristil, unde în timpul verii în fiecare zi la prânz, se adreseaza împăratul încoronat Diocletian si gărzile sale. Magnifica vedere asupra orasului Split si împrejurimilor sale, vă va fi dezvăluită dacă urcati pe clopotnita înaltă de 60 de metri a bisericii Sf. Domnius (Sv. Duje). Scenele din viata lui Hristos din secolul al 13-lea de pe poarta de lemn a catedralei la poalele clopotnitei, reprezintă o introducere a comorilor pe care le păstrează Split în trezoreria sa. Cina si cazare Pensiunea Grlic 3* sau similar.

Ziua 6 | 6 iunie 2018: MEDJUGORJE – SARAJEVO – BELGRAD (500 km)

Mic dejun. Pornim spre Sarajevo – capitala cosmopolita a Bosniei, oras reprezentativ pentru expresia ce nu te omoara te face mai puternic. O plimbare pietonala prin centrul vechi ne conduce prin istoria Balcanilor – Gazi Husrev Bay – moscheea, Catedrala Romano Catolica, biserica noua si veche sarba, dar si Templul Evreiesc coexista pasnic in acelasi perimetru. Seara sosire si cazare Hotel  Elegance 3* sau similar in Belgrad. Optional cina la renumitul local Dva Jelena in pitorescul cartier Skardalija – supranumit Montmartre-ul belgradean.

Ziua 7 | 7 iunie 2018: BELGRAD – BUCURESTI – BACAU (900 km)

Mic dejun. Descoperim Belgradul intr-un tur panoramic de autocar – Primaria, Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National, Opera si Universitatea si ne bucuram de o plimbare pietonala pe vestita strada Knez Mihailova si in Parcul Kalemegdan. Dupa o scurta vizita la Biserica Sf. Sava, ne deplasam spre tara, cu un scurt popas pe malurile Dunarii, urmand traseul Drobeta Turnu-Severin – Craiova – Pitesti – Bucuresti – Bacau, sosim seara tarziu in functie de formalitatile vamale, trafic si conditii meteo.

 

Servicii incluse in pret

  • Transport cu autocar clasificat;
  • 3 cazari cu mic dejun, hoteluri 3* – Skopje, Shkoder, Belgrad
  • 3 cazari cu demipensiune Medjugorje – pensiune 3*
  • Vizitele din program;
  • Asistenţă turistică din partea agenţiei;
  • Ghid insotitor vorbitor de limba romana.

Nu sunt incluse

  • Alte cheltuieli netrecute la Servicii incluse in pret

Optional

  • Cinele optionale: Skopje 10 Euro, Shkoder 10 Euro, Belgrad 30 Euro;
  • Excursie Humac si Pocitelj 20 Euro;
  • Excursie la Split 30 Euro.

PRET 269 euro/pers.
Grup minim: 35 de platitori (pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza).

Relatii si înscrieri la sediul Agentiei Inter-Tour din Bacau, B-dul Alexandru cel Bun nr. 1,
tel.: 0234–571104; 0234-570534
si Filiala din Onesti, B-dul Republicii nr. 52,
tel.: 0234–325199.Comments are closed.

Back to Top ↑